GMC Canyon 2024: prijzen en kenmerken

Met de AT4X AEV Edition heeft de traditionele Amerikaanse fabrikant GMC de meest offroad-compatibele middenklasser van het merk Canyon af fabriek op de markt gebracht. De middelgrote vrachtwagen van GMC is het nieuwste model dat de AEV-behandeling heeft ondergaan, in navolging van de door AEV gemodificeerde varianten van de Sierra 1500 en Sierra HD. Zoals je zou verwachten, beschikt het AEV-handelsmerk over robuuste hardware en nieuwe functies die de Canyon AT4X vrijwel niet te stoppen maken op elk terrein.

GMC Canyon 2024: prijzen en kenmerken

“Klanten willen iets dat krachtig en van hoge kwaliteit is, met gerichte technologie waarmee ze buiten de gebaande paden kunnen gaan”, zegt Duncan Aldred, Buick-GMC global vice president. “De volgende generatie GMC Canyon en de geheel nieuwe Canyon AT4X AEV Edition zullen dat allemaal zijn en meer.

GMC Canyon 2024 AT4X AEV-editie: wat is er nieuw?

GMC bracht de derde generatie van de Canyon (en de Chevrolet Colorado ) als een grotere versie van de premium middelgrote vrachtwagen. Dit resulteerde in een geheel nieuwe AT4X-versie met 33-inch multifunctionele banden, Mutimatic-ophanging, 10,7 inch bodemvrijheid, skidplates en e-locks op de voor- en achteras. De AEV-editie gaat nog een stap verder en heeft van alles meer, alleen niet de prestaties.

Onder de motorkap bevindt zich dezelfde 2,7-liter viercilinder turbomotor die 310 pk en 430 lb-ft koppel levert. Alle GMC Canyons hebben vierwielaandrijving (behalve de basisversie) met een achttrapsautomaat.

Op maat gemaakte AEV-bewerking

De GMC Canyon 2024 AT4X AEV Edition is net zo robuust als de Sierra 1500 en de Sierra HD AEV Edition. Misschien wel het meest opvallende kenmerk zijn de 35-inch Goodyear Wrangler Territory Mud-banden die zijn gemonteerd op AEV beadlock-compatibele Salta-velgen. De 1,5-inch verhoging van de rijhoogte ten opzichte van de AT4X wordt bereikt door een in de fabriek geïnstalleerde 4,5-inch liftkit, wat resulteert in een indrukwekkende bodemvrijheid van 12,2 inch.

GMC Canyon 2024: prijzen en kenmerken

De verbeteringen hebben de GMC Canyon 2024 AT4X AEV Edition een voorwaartse naderingshoek van 38,2 graden, een achterwaartse naderingshoek van 26 graden en een kantelhoek van 26,9 graden gegeven – betere waarden dan een standaard AT4X.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

✓ U kunt ook controleren:

“De GMC Canyon AT4X is een ongelooflijk indrukwekkend platform voor prestaties en offroad-capaciteiten”, aldus Dave Harriton, oprichter en CEO van AEV. “We hebben onze eigen aanpak gekozen om de offroad-capaciteiten van de Canyon AT4X naar een hoger niveau te tillen.”

GMC Canyon 2024: prijzen en kenmerken

“GMC biedt zijn klanten de mogelijkheid om hun eigen weg te banen in het premium offroad-segment”, vervolgt Aldred.

Het AEV-pakket omvat ook geperste stalen voor- en achterbumpers (met versterkte trekpunten en een lierbevestiging), zware uitlopende spatborden, bredere rupsbanden, een verticale reservewielbevestiging in de bagageruimte, drie blanco hulpschakelaars en de vereiste AEV-badges op de bumpers, hoofdsteunen en vloerpanelen.

GMC Canyon 2024: prijzen en kenmerken

GM Ultifi elektrische architectuur

De 2024 GMC Canyon introduceert de geheel nieuwe Ultifi-elektronica-architectuur van het merk, een end-to-end softwareplatform dat OTA-updates (over-the-air) en cloudgebaseerde services mogelijk maakt. Een voorbeeld hiervan is de rijmodus Baja, een exclusief kenmerk van de Canyon AT4X en de AEV Edition. De Canyon heeft nu unieke startcontroles, vergelijkbaar met sport- en supercars, en de adaptieve software kan de koppelafgifte aanpassen voor snellere lanceringen.

Op de lijst met technische kenmerken staan ​​onder meer een digitaal instrumentenpaneel, draadloze smartphoneverbinding, een 11,3-inch infotainment-touchscreen, keyless entry en een premium audiosysteem.

GMC Canyon 2024 AT4X AEV Edition Prijs vanaf adviesprijs

De orderboeken voor de GMC Canyon 2024 AT4X AEV Edition gaan later in 2023 open. Prijzen en meer informatie worden aangekondigd, maar een adviesprijs van ongeveer € 72.000 is niet ver weg voor de best uitgeruste en meest offroad-capabele GMC Canyon ooit.

Foto’s en bron: GMC.