GMC Acadia 2024: Interieur, motor en modificaties

De GMC Acadia 2024 is langer, breder en hoger dan het vergelijkbare model uit 2023 en heeft een groot aantal nieuwe styling- en technologievoorzieningen, waaronder handsfree Super Cruise. Deze punten behoorden tot de belangrijkste boodschappen van de 2023 Detroit Auto Show, waar GMC de 2024 Acadia onthulde aan de media. GMC zei dat de Acadia 2024 een “nieuw tijdperk” inluidt voor de familie SUV’s en crossovers van het merk.

GMC Acadia 2024: Interieur, motor en modificaties

“Het doel van het merk GMC is om toonaangevend te zijn op het gebied van prestaties, professionaliteit en technologische innovatie”, zegt Duncan Aldred, global vice president van Buick en GMC. “De nieuwe Acadia demonstreert op unieke wijze dat alles en meer – en is een voorbeeld van wat komen gaat in het GMC SUV-portfolio.”

Groeisprong

Vergeleken met model 2023 is de Acadia 2024 10,6 cm langer en 3,2 cm hoger, wat meer ruimte voor passagiers betekent. De GMC Acadia 2024 biedt zeven of acht zitplaatsen op de middelste rij, afhankelijk van het uitrustingsniveau. De laadruimte van de Acadia 2024 is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van het model 2023. Volgens GMC is de laadruimte achter de derde rij bijna 80 procent groter en achter de tweede rij 36 procent.

GMC Acadia 2024: Interieur, motor en modificaties

“Voor de volgende generatie was het onze missie om het design en de proporties van de Acadia opnieuw vorm te geven om een gedurfder en indrukwekkender uiterlijk te creëren, in overeenstemming met GMC’s evoluerende portfolio”, zegt Ben Zavala, GMC Acadia design chef. “Met zijn zelfverzekerde en krachtige uiterlijk doet de 2024 Acadia denken aan een truck die het kenmerkende premium gevoel van het merk levert.”

GMC Acadia 2024: Interieur, motor en modificaties

Vooraan is er een nieuw 15-inch staand touchscreen en een 11-inch informatiecentrum voor de bestuurder. Beide schermen zijn standaard, ongeacht het uitrustingsniveau. het 15-inch scherm bevat geïntegreerde Google-diensten en geeft tot negen beschikbare camerabeelden weer, zodat de bestuurder een goed overzicht heeft van de omgeving van de auto.


Versnellingsbak

Onder de motorkap van elke GMC Acadia 2024 ligt een 2,5-liter turbomotor met 328 pk en 326 Nm koppel. De nieuwe motor is gekoppeld aan een achttrapsautomaat en beschikt over vierwielaandrijving, inclusief het AT4-exclusieve Active Torque Control off-road systeem. Indien goed uitgerust, heeft de GMC Acadia 2024 een maximaal trekvermogen van 5.000 pond.

GMC Acadia 2024: Interieur, motor en modificaties

Supercruise technologie

De Acadia 2024 wordt het vijfde model in het GMC-gamma dat Super Cruise aanbiedt. Met een oplettende en betrokken bestuurder, en onder de juiste omstandigheden, kan Super Cruise handsfree rijden bieden voor de Acadia 2024. Tijdens de Detroit Auto Show zei GMC dat de 2024 Acadia de nieuwste versie van GM Super Cruise zal krijgen, die een sleephulpsysteem en automatische rijstrookverandering bevat.

GMC Acadia 2024: Interieur, motor en modificaties

AT4- en Denali-modellen

GMC zou GMC niet zijn zonder de AT4- en Denali-modellen en de Acadia 2024 is daarop geen uitzondering. De AT4 off-roadversie heeft een centimeter meer bodemvrijheid, 18-inch off-roadbanden, een unieke ophanging met hydraulische terugveringsregeling, selecteerbare rijmodi en het eerder genoemde actieve Torque Control vierwielaandrijvingssysteem met differentiëlen met dubbele koppeling achter. -achter-koppelingsdifferentiëlen. Exclusief voor de AT4 is het Forest Storm interieur met mahoniehouten stiksels en optionele verchroomde metalen accenten.

GMC Acadia 2024: Interieur, motor en modificaties

De luxueuze Denali heeft elektrisch inklapbare stoelen op de tweede en derde rij, ruisonderdrukking en een Bose premium audiosysteem met 16 luidsprekers. tot de beschikbare uitrustingsopties behoren een panoramisch schuifdak, lasergegraveerde houten bekleding met Galvano Chrome-inzetstukken, verwarmbare en geventileerde voorstoelen en verwarmbare stoelen op de tweede rij. Ontwerpelementen voor het exterieur zijn onder andere een unieke grille en 22-inch wielen, de grootste die ooit leverbaar waren op de Acadia.

GMC Acadia 2024: Interieur, motor en modificaties

Beschikbaarheid

De GMC Acadia 2024 wordt geproduceerd in de GM-fabriek Lansing Delta Township in Michigan en zal begin 2024 in de verkoop gaan. Verdere details, waaronder de prijs, worden kort voor de productiestart bekendgemaakt. Gezien de vernieuwde technologie kunnen we ervan uitgaan dat de prijs zal beginnen bij 37.000 euro.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen