GMC Acadia 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De GMC Acadia 2023 is het middelste lid van de SUV-familie van GMC en bevindt zich tussen de Terrain en de Yukon. Zes jaar na het debuut van deze generatie is de Acadia nog steeds een bekwame gezinsbus, maar jongere en grotere concurrenten hebben hem uitgedaagd voor rang. Voor 2023 krijgt de Acadia slechts een kleine make-over.

GMC Acadia 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De innovaties van de GMC Acadia 2023

  • Herzien stuur op uitrustingsniveaus SLT, AT4 en Denali
  • Nieuwe exterieurkleuren

wat wij denken

De GMC Acadia 2023 probeert een delicate evenwichtsoefening. De prijs is hoger dan die van dergelijke reguliere concurrenten Honda piloot , maar onder die van luxe concurrenten zoals de gerelateerde Cadillac XT5. Het probeert een balans te vinden tussen grootte, comfort en prijs om een ​​premium gevoel te bieden tegen een lagere instapprijs.

In sommige opzichten is dat gelukt. De uitrusting is zeer goed voor de prijs en de optionele V6-motor biedt voldoende vermogen. Het ontwerp is aantrekkelijk en de eersteklas Denali-specificaties van de Acadia zijn van hoge kwaliteit, zoals je zou verwachten.

GMC Acadia 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Elders laat de Acadia veel te wensen over. De interieurmaterialen van de niet-Denali-modellen overtuigen niet. Vergeleken met de meeste van zijn concurrenten blijft de Acadia achter op het gebied van passagiers- en laadruimte. dat soort concurrenten Kia Telluride bieden vergelijkbare functies en meer ruimte, waardoor de Acadia een moeilijk te verkopen voertuig is. Zelfs in vergelijking met een andere GM-stablemate, de Chevrolet Traverse, de Acadia viel terug. Gezien zijn leeftijd verwachten we dat de Acadia de komende twee jaar een make-over zal ondergaan.

prestaties en brandstofverbruik

De Acadia is leverbaar met twee motoren. De basisversie SLE is alleen leverbaar met een 2,0-liter viercilinder turbomotor in lijn. Een 3.6L V6-motor is beschikbaar op de uitrustingsniveaus SLT4 en Denali en is standaard op de Acadia AT4. Beide motoren zijn gekoppeld aan een automatische transmissie met negen versnellingen en zijn verkrijgbaar met vierwielaandrijving of achterwielaandrijving.

GMC Acadia 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De 2,0-liter motor is goed voor 228 pk, 258 lb-ft en een EPA-classificatie van 22/29 mpg stad/snelweg met FWD. Met vierwielaandrijving daalt de efficiëntie tot 22/27 mpg. De V-6 biedt een aanzienlijke toename van het vermogen tot 310 pk en 271 lb-ft, maar het brandstofverbruik daalt tot 19/27 mpg (19/26 met AWD). Dit is vergelijkbaar met dat van V-6-concurrenten Honda piloot en de kia telluriden.

Voorbereid op avontuur

De Acadia valt misschien niet op op de weg, maar de AT4-specificatie maakt het goed op het parcours. Met off-road banden, vierwielaandrijving met dubbele koppeling, zichtpanelen en zwart chromen details ziet hij er niet alleen goed uit, hij is het ook.

GMC Acadia 2023: specificaties, prijs, releasedatum

In de praktijk hebben we ontdekt dat hoewel de Acadia AT4 een bekwaam avontuurlijk voertuig is, het geen echte offroader is. Het gebrek aan aanzienlijke bodemvrijheid of flexibele ophanging betekent dat de offroad-capaciteiten van de AT4 meer geschikt zijn voor tractie onder alle weersomstandigheden dan voor rotshoppen. Als de Jeep Grand Cherokee Trailhawk klopt, de Acadia AT4 gaat de bergen in – of liever: het asfalt.

Beveiligingsbeoordelingen en eigenschappen

De Acadia van vorig jaar presteerde over het algemeen goed in IIHS-tests, maar een marginale beoordeling voor de koplampen verhinderde dat hij een prijs won. De NHTSA kende in totaal vijf sterren toe.

GMC Acadia 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De Acadia heeft een indrukwekkend scala aan standaard veiligheidstechnologieën. Alle uitrustingsniveaus zijn voorzien van automatisch noodremmen, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning, parkeersensoren en automatisch grootlicht. Head-up display, surround view camera en adaptieve cruisecontrol zijn als opties verkrijgbaar.

✓ U kunt ook controleren:

laadruimte en interieur

De Acadia zit tussen de gangbare SUV-maten in. Hij is groter dan één Kia Sorento of een Honda-paspoort , maar kleiner dan een Telluride of Pilot. Qua prijs ligt hij dicht bij de Telluride, die beduidend meer binnenruimte biedt.

Bagageruimte (achter de eerste/tweede/derde zitrij):

  • Acadia: 79/41,7/12,8 kubieke voet
  • Telluride: 87/46/21 kubieke voet

Beenruimte (eerste/tweede/derde zitrij):

  • Acadia: 41/39,7/29,7 inch
  • Telluride: 41,4/42,4/31,4 inch

technologie

Een 8,0-inch infotainment-touchscreen met draadloze Apple CarPlay- en Android Auto-compatibiliteit is standaard op alle Acadia’s, evenals actieve ruisonderdrukking. Navigatie, Bose-geluidssysteem en starten op afstand zijn beschikbaar vanaf de SLT-configuratie. De Denali-modellen bieden ook een head-up display en draadloos opladen.

Aanbevolen trim

De Acadia wordt aangeboden in vier uitrustingsniveaus: SLE, SLT, AT4 en Denali. De instapprijzen variëren van zo’n 40.000 euro tot ruim 50.000 euro. De populaire Denali geeft een goede indruk van de uitrusting van de hogere klasse, maar ligt ook in de buurt qua prijs.

We kozen voor de middenklasse SLT met lederen interieur, verwarmde voorstoelen en een handsfree systeem. Hij is verkrijgbaar met de V6-motor, die de instapprijs niet al te veel opdrijft. We accepteren het extra vermogen graag en offeren er een paar kilometer per gallon voor op.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos