GMC Acadia 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De komende GMC Acadia 2022 , een van de mooiere SUV’s, krijgt een nieuw ontwerp voor het volgende jaar. Deze prachtige gezinsvriendelijke cross-over staat bekend om zijn kleine uiterlijk en geweldige indeling met drie rijen cabine. De huidige generatie Acadia debuteerde in 2017 en was iets kleiner en lichter dan het vorige model.

Voor het geval je het nog niet wist, dit model deelt hetzelfde chassis en dezelfde ophanging als Cadillac’s CT6 luxe sedan. Van wat we hebben gehoord, zal het nieuwe model echter dezelfde afmetingen behouden en tegelijkertijd aanzienlijke mechanische verbeteringen ondergaan die zich vertalen in een lager brandstofverbruik. Net als voorheen kun je kiezen tussen viercilinder-, vier-turbomotoren en krachtige V6-motoren.

GMC Acadia 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Acadia 2022 herontwerp

De GMC Acadia 2022 ziet er moderner en mooier uit dan veel SUV’s in het segment. De nieuwe 2022MY zal dezelfde dingen blijven bieden, maar het nieuwe model is zeker aantrekkelijker dan het vorige. Deze SUV wordt gekenmerkt door zijn enorme chromen grille, bredere wielkasten en smalle LED-koplampen.

Over het algemeen ziet de Acadia er robuust uit en we geven de voorkeur aan zijn ontwerptaal boven die van zijn neef Chevy Traverse. Zoals eerder vermeld, deelt de Acadia hetzelfde stijve chassis en dezelfde ophanging als de Cadillac CT6-sedan. De Denali is echter de meest populaire uitrustingsvariant, omdat hij, naast een uitstekende esthetiek, schokdempers heeft die zorgen voor een aangenaam rijgedrag en een uitstekende handling.

✓ U kunt ook controleren:

Veranderingen in het interieur

We kunnen ervan uitgaan dat de GMC Acadia 2022 hetzelfde rechtopstaande interieur zal hebben als voorheen, maar met toegevoegde soft-touch materialen. De Acadia is een ruime SUV met drie zitrijen die ook plaats biedt aan volwassenen. Het bevat ook verbeterde Smart Slide-technologie voor betere toegang tot de 50/50 derde rij. Om deze reden creëert het neerklappen van de derde bank 12,8 kubieke meter laadruimte.

Bovendien, door de tweede en derde bank in te klappen, kan dit worden verhoogd tot een werkbaar maximum van 79,0 kubieke voet. De AT4 is een offroad-uitrusting die standaard verkrijgbaar is als 5-zits, maar kan worden gekocht met zes of zeven zitplaatsen. Qua hightech features zal de Acadia hoogstwaarschijnlijk dezelfde opties bieden als zijn voorganger. Dat betekent dat het instapmodel GMC Acadia SL standaard is uitgerust met een 8-inch touchscreen, drie-zone automatische klimaatregeling, keyless-ontsteking en een WLAN-hotspot.

GMC Acadia 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Drie aandrijflijnopties

De komende GMC Acadia 2022 zal dezelfde drie motoren gebruiken als zijn voorganger. Volgens verschillende geruchten zullen alle drie de motoren echter een deel van de technologie krijgen die het brandstofverbruik met 20% verhoogt. De 2,5-liter viercilinder in de uitrustingsvarianten GMC Acadia SL en SLE ontwikkelt 194 pk en een koppel van 190 lb-ft.

De volgende motor is krachtiger en het is een 2,0 liter turbo vier beschikbaar in SLT-niveau. Deze motor ontwikkelt 230 paarden en 258 lb-ft koppel. De laatste en krachtigste optie is een 3,6-liter V6 die 310 pk en een koppel van 271 lb-ft ontwikkelt. Een 9-traps automatische transmissie is standaard, terwijl de AWD-setup opnieuw optioneel is.

GMC Acadia 2022: specificaties, prijs, releasedatum

GMC Acadia 2022 prijs release datum

GMC Acadia van de nieuwe generatie 2022 gaat nu iets meer dan 30.000 euro kosten. De verkoop start later in 2021 en de topapparatuur van Denali kost je zo’n 50.000 euro.