Genesis GV90 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het premiummerk Genesis zet de overgang voort van het merk dat gespecialiseerd is in sedans naar een meer divers aanbod. De focus zal uiteraard liggen op het gestaag groeiende SUV-segment en elektrificatie. Na de introductie van de onderscheidende middenklasser GV80 werkt het merk nu aan een kleiner model GV70. Er zijn echter aanwijzingen dat het premium-submerk van Hyundai een nieuw full-size model overweegt. Het vlaggenschip SUV, bekend als de Genesis GV90 2021, zou een alternatief moeten zijn voor de BMW X7 en Mercedes GLS.

Genesis heeft momenteel drie sedans op straat, de G70, G80 en G90. De middelgrote GV80 is momenteel de enige SUV met het Genesis-embleem, maar het premiummerk heeft tot 2021 drie nieuwe, spraakmakende modellen beloofd. De volgende is de compacte GV70 en Genesis was de derde die de volledig elektrische SUV noemde. Dat laat de grote 7-persoons GV90 over voor een aankomst na 2021.

Genesis heeft nog niet gereageerd op speculatie over het GV90-model, noch heeft het veel details over het ontwerp.

Genesis GV90 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Genesis GV90 2021: ontwerp

Het premium submerk Hyundai lanceerde hun eerste GV80 SUV op de speciale architectuur met achterwielaandrijving genaamd M3. De aanstaande compacte GV70 is gebaseerd op het afzonderlijke achterwielaandrijvingsplatform dat wordt gedeeld met de GV70 sedan. De derde volledig elektrische Genesis SUV zou een middelgrote voetafdruk moeten hebben en gebaseerd zijn op het nieuwe elektrische platform.

Wat betreft de gerapporteerde full-size GV90 , zou de vlaggenschip-SUV het platform moeten delen met de nieuwe generatie G90-sedan als Genesis hetzelfde recept toepast. De bijgewerkte G90 zal in de verkoop gaan als het 2020-model en de gloednieuwe versies zijn gepland om rond 2023 aan te komen.

Qua styling zei de chief design officer van het merk dat de nieuwe SUV’s hetzelfde DNA zullen delen, maar een onderscheidende visuele identiteit zullen hebben. De nieuwe GV70 zal niet de geminiaturiseerde GV80 zijn, maar twee modellen zullen de kenmerkende ontwerpelementen van het merk delen, zoals blijkt uit de spionagebeelden. De GV90 moet, zoals elke full-size SUV, een uniek, omvangrijker silhouet hebben, maar het model moet ook stilistische elementen delen met de nieuwste Genesis-modellen.

Het vlaggenschip Genesis GV90 moet rechtop staan ​​en een hoge daklijn hebben. Het voorste gedeelte zou de grootste versie van de karakteristieke, schildvormige grille van het merk krijgen. Het model moet ook de quad-koplamp en achterlichtopstelling gebruiken.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, uitrusting:

Hoewel het ontwerp van de SUV’s van het merk een uniek charter zou moeten hebben, zouden de modellen hetzelfde interieurontwerp moeten hebben.

De GV90 zou waarschijnlijk een soortgelijk ontwerp in de cabine hebben als de nieuwe GV80. Het model zou ook worden geleverd met comfort, technologie en veiligheidsvoorzieningen van wereldklasse.

Het model moet de horizontaal uitgelijnde, heldere vormgeving van het dashboard overnemen met het hooggelegen touchscreen in het midden. Er zouden ook veel luxe high-end details in de cabine zijn.

De GV90 zou worden geleverd met een configuratie met zeven zitplaatsen en veel laadruimte. Het model zou ook premiumfuncties van de instapversie en de eersteklas beveiligingssystemen uitrusten.

Genesis GV90 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Genesis GV90 2021: aandrijflijnen

Als het om de aandrijflijn gaat, kan de Genesis GV90, net als de SUV’s van andere merken, de componenten delen met de Genesis sedan. Dus de full-size SUV kan een machtige 5.0 liter V8-motor gebruiken. De huidige G90 sedan maakt ook gebruik van een 3,3-liter V6-turbomotor.

De SUV GV90 moet echter overschakelen op de nieuwe motoren van het merk die worden ontwikkeld. De 365 pk sterke 3,3-liter V6-turbo moet de ruimte laten voor de nieuwe 3,5-liter motor, die zo’n 10 pk meer heeft. Het merk werkt ook aan de nieuwe inline 6 turbodieselmotor ter vervanging van de huidige V-6 unit.

Het model moet motoren combineren met automatische transmissies met 8 versnellingen. Er zouden twee- en vierwielaandrijvingen zijn. Het model zou ook een elektronisch gestuurd sperdifferentieel en een geavanceerde ophanging gebruiken. Net als de GV80 zou het model instelbare vering en verschillende rijmodi gebruiken.

De Genesis SUV op ware grootte zou ook de optie moeten hebben van een geëlektrificeerde aandrijflijn. 

Genesis GV90 2021: release, prijs

Genesis heeft nog niet gereageerd op de geruchten over het nieuwe vlaggenschip GV90 2021 SUV. Het model volgt naar verwachting ergens rond 2023 na de introductie van de compacte GV70 en de nieuwe, volledig elektrische SUV.

De Genesis GV90 zou de grote premium SUV’s van BMW en Mercedes uitdagen met prijzen vanaf ongeveer 70.000 euro. Net als de modellen van andere merken, zou het een van de beste garantiepakketten in zijn klasse moeten hebben.