Genesis GV80 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De aankomende Genesis GV80 2022 is minder dan een jaar verwijderd. Deze SUV krijgt verschillende verfrissingen, maar grote veranderingen verwachten we niet. Het is een luxe SUV die zowel varianten met twee rijen als met drie rijen biedt. Alles in deze SUV is top en zelfs de prestaties zijn geweldig. Onder de motorkap biedt Genesis twee motoropties, terwijl de hybride variant nog slechts een gerucht is.

Het ontwerp is indrukwekkend en het GV80-model zal blijven concurreren met de Acura MDX, Mercedes-Benz GLE-klasse en BMW X5 SUV’s. De prijs zal waarschijnlijk blijven, aangezien de meeste GV80-dingen intact blijven. De verkoop start laat dit jaar, dus hier is alles wat we weten.

Genesis GV80 2022: specificaties, prijs, releasedatum

GV80 2022 wijzigingen

De aankomende Genesis GV80 2022 ziet er van hoge kwaliteit en zeer aantrekkelijk uit. Alles is zo stijlvol, van interessante ontwerpkenmerken tot geweldige uiterlijke kenmerken. De hele SUV is onmiskenbaar, vooral de voorschort met een moderne diamantgrille. Daarnaast biedt Genesis herkenbare dubbele LED-koplampen. Het zijprofiel ziet er mooi uit en de GV80 SUV is 194,7 inch lang.

Het is dezelfde lengte als de lengte van het BMW X5-model. Verfrissingen zijn klein voor 2022MY, maar er zijn voorlopig geen radicale stappen vereist. De offroad-mobiliteit is meer dan solide dankzij het elektronische veersysteem.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur krijgt meer technologie

Het interieur van de nieuwe Genesis GV80 2022 is zeer ruim en praktisch. Veel beenruimte biedt de versie met drie rijen echter niet. De dubbele rij-versie is het echte werk, want het heeft het allemaal. Het is een modern cabineontwerp met een lange lijst van standaardfuncties. Over het algemeen biedt de GV80 een hoog comfortniveau dankzij de bekleding van synthetisch leer en nappaleder.

Het nieuwe model krijgt een vernieuwd infotainmentsysteem. Daarnaast biedt de GV80 een breder 14,5-inch scherm. Een eersteklas geluidssysteem met 12 luidsprekers is beschikbaar, samen met Android Auto, Apple CarPlay en USB-C-poorten. In 2022 wordt nog meer optionele uitrusting verwacht, waaronder nieuwe rijhulpsystemen.

Genesis GV80 2022: specificaties, prijs, releasedatum

optredens

Het nieuwe model blijft dezelfde twee motoropties bieden als de uitgaande SUV. De Genesis GV80 2022 is uitgerust met een standaard 2,5 liter turbo viermotor die 300 pk levert. Standaard wordt achterwielaandrijving aangeboden, terwijl vierwielaandrijving opnieuw optioneel is.

Een 3,5-liter twin-turbo V6 is de tweede aandrijfoptie. Dit apparaat kan 375 pk produceren, wat veel vermogen is. Beide varianten zijn leverbaar met dezelfde achttraps automaat.

Genesis GV80 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Genesis GV80 2022 releasedatum, prijs

De gloednieuwe Genesis GV80 2022 komt later dit jaar op de markt. Het is het vlaggenschip van een merk, maar de 2022MY zal geen drastische veranderingen introduceren. Om deze reden zal de prijs opnieuw beginnen bij ongeveer 49.000 euro. Net als voorheen zijn er varianten van de hogere uitrusting beschikbaar van 60.000 tot 70.000 euro. Het luxe SUV-segment groeit en het GV80-model zal met veel concurrenten te maken krijgen.