Genesis GV80 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Hyundai’s luxe spin-off Genesis voegt eindelijk de gloednieuwe Genesis GV80 2021 toe aan het hete, middelgrote segment. De eerste SUV met het Genesis-embleem heeft twee of drie rijen stoelen die zijn uitgerust met veel comfort en eersteklas technische functies. Ook de actieve standaard beveiligingstechniek hoort bij de business, terwijl het model met het slanke uiterlijk opvalt. De cabine krijgt ook een eersteklas behandeling. Het vermogen zal komen van drie turbomotoren, waaronder de dieselmotor die in geselecteerde markten verkrijgbaar is.

De eerste Genesis SUV komt op de markt met namen als Mercedes GLE, BMW X5, Lexus RX en Jaguar F-Pace. Het model zou deze zomer dealers moeten raken tegen een basisprijs van ongeveer $ 50.000.

Genesis GV80 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Genesis GV80 2021: ontwerp

De geheel nieuwe Genesis GV80 2021 SUV met drie rijen is gebaseerd op de G80 sedan en heeft vergelijkbare designelementen als de onlangs bijgewerkte G90 sedan. Het model meet 194,7 inch van bumper tot bumper terwijl het op de 116,3 inch lange wielbasis zit. De breedte is 77,8 inch en het is 67,5 inch hoog.

Visueel trekt het model de aandacht met de grote, schildvormige grille die lijkt op die van de bijgewerkte G90 sedan. Het nieuwe ontwerp met vier koplampen en de sportieve voorbumper zijn ook opvallende kenmerken.

De aanstaande Genesis SUV heeft ook een prachtig vormgegeven motorkap, terwijl een profiel wordt bepaald door de hoog zittende karakterlijn. De achterkant is ook uitgerust met de horizontaal uitgelijnde verlichtingsunits en de sportieve achterbumper. 

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, uitrusting:

Het interieur van de gloednieuwe SUV met het Genesis-embleem ademt een chique sfeer en is uitgerust met eersteklas comfort en technische kenmerken van de basisversie.

De Genesis GV80 2021 krijgt een ongebruikelijke materiaalbehandeling in combinatie met inlegwerk van wortelnotenhout, metalen accenten en sfeerverlichting. Het keurige, horizontaal uitgelijnde dashboard heeft een slank 14,5-inch infotainment-touchscreen dat bovenop het dashboard zit. Het hoofdscherm is te bedienen via knoppen of controllers op de middenconsole.

De cabine van de GV80 moet uitzonderlijk stil zijn dankzij het nieuwe actieve ruisonderdrukkingssysteem, dat het motorgeluid, maar ook het wind- en weggeluid vermindert.

Op uitrustingsniveau biedt de Genesis GV80 verwarmde en gekoelde stoelen in de eerste twee rijen, terwijl de massagefunctie ook beschikbaar zou moeten zijn. Een Active Motion-bestuurdersstoel met zeven luchtcellen zal beschikbaar zijn om vermoeidheid tijdens lange ritten te verminderen. Er worden vijf en zeven stoelconfiguraties aangeboden, met de achterste stoelen alleen voor kinderen. De GV80 wordt ook geleverd met het lederen interieur van de basisversie.

Genesis wil ook zijn eerste SUV uitrusten met het standaardpakket actieve veiligheidssystemen. Naast 10 airbags zal het model standaard automatisch noodremmen met voetgangersdetectie, rijstrookvertrekwaarschuwing, rijstrookassistent en adaptieve cruise met semi-autonome rijmodus bevatten. Beschikbaar zijn ook dodehoekbewaking, automatisch remmen achteraan en aandachtsmonitor voor de bestuurder.

Genesis GV80 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Genesis GV80 2021: prestaties

In het vermogensbereik vertrouwt de Genesis GV80 2021 op de turbo-opgeladen inline 4- en twin-turbo V6-benzinemotoren. In de geselecteerde markten zal een dieselmotor met turbocompressor verkrijgbaar zijn.

Een 2,5-liter lijnmotor met turbolader zou ongeveer 300 pk moeten leveren. Een 3,5 liter twin turbo V-6 zou het vermogen moeten verhogen tot 375 eenheden. Een 3,0-liter dieselmotor zou 274 pk moeten produceren, maar die komt niet in de VS. Welke motor er ook wordt gebruikt, deze wordt gemengd met de 8-traps automatische transmissie. De hybride aandrijflijn zou ook later in de levenscyclus moeten verschijnen.  

De Genesis GV80 biedt ook een tweewielaandrijving en vierwielaandrijving met een elektronisch geregeld sperdifferentieel. De GV80 heeft elektronisch geregelde, verstelbare dempers met in de cabine gemonteerde sensoren die de weg bewaken en de vering afstellen.

Genesis GV80 2021: release, prijs

De Genesis GV80 2021 zou deze zomer in drie versies debuteren. De basisversie zou rond de 50.000 euro moeten gaan kosten, terwijl de middenklasse sportversie naar verwachting rond de 58.000 euro beschikbaar zal zijn. De GV80 Ultimate met topprestaties wordt geschat op ongeveer 65.000 euro.

Genesis zal dichter bij de lancering van het model meer details onthullen, inclusief prestatiegegevens en de functies die in elk uitrustingsniveau beschikbaar zullen zijn.

Het model biedt ook een van de beste garantiepakketten in zijn klasse, met maximaal 10 jaar of 160.000 km.