Genesis GV70 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Met de geëlektrificeerde Genesis GV70 In 2023 zet luxeautofabrikant Genesis een nieuwe stap in de richting van elektrificatie, door naast de GV60 SUV en de Electrified G80 sedan een derde EV-model te lanceren. Gebaseerd op de benzine-aangedreven GV70 SUV, ziet de Electrified GV70 er net zo goed uit, maar heeft twee elektromotoren die samen 483 pk leveren. Vierwielaandrijving is standaard en Genesis zegt dat de Electrified GV70 wordt geleverd met een snellaadsysteem dat de batterij in minder dan 20 minuten van 10 procent naar 80 procent kan opladen.

Genesis GV70 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Wat is er nieuw voor 2023?

De geëlektrificeerde GV70 wordt een nieuw model in het Genesis-assortiment, dat naar verwachting in 2023 wordt gelanceerd en vanaf eind 2022 in de verkoop gaat.

Genesis heeft de prijzen voor de EV GV70 nog niet bekendgemaakt, maar we verwachten een aanzienlijke premie ten opzichte van het benzinemodel. We zullen dit verhaal bijwerken zodra we meer weten over de prijzen, de beschikbare uitrusting en de standaard- en optionele extra’s.

Genesis GV70 2023: specificaties, prijs, releasedatum

EV-motor, prestaties en rijeigenschappen

De geëlektrificeerde GV70 wordt standaard geleverd met vierwielaandrijving met twee motoren per as. Het maximale vermogen bedraagt ​​483 pk. Volgens Genesis accelereert de geëlektrificeerde GV70 in slechts 4,5 seconden naar 100 km/u en is daarmee de snelste versie van de compacte SUV. We hebben de reguliere GV70 uit 2022 getest met de optionele V6-motor met dubbele turbocompressor en bereikten 60 km/u in 4,9 seconden. Zodra we de kans hebben om een ​​proefrit te maken met de geëlektrificeerde GV70, zullen we dit rapport updaten met rij-impressies en testresultaten.

Genesis GV70 2023: specificaties, prijs, releasedatum

✓ U kunt ook controleren:

Bereik, opladen en batterijduur

Genesis heeft geen informatie vrijgegeven over het batterijpakket of de actieradius van de geëlektrificeerde GV70 – hoewel we ongeveer 300 mijl per lading verwachten – maar het heeft aangekondigd dat de SUV een zeer snelle oplader aan boord zal hebben. Het systeem kan laden met 350 kW. Volgens Genesis is dat snel genoeg om de batterij in minder dan 20 minuten op te laden van 10 naar 80 procent bij een openbare laadpaal.

Genesis GV70 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur, comfort en belading

De geëlektrificeerde GV70 deelt het interieur met de benzinemotor, wat betekent dat hij een al even indrukwekkend design en premium uitstraling zal hebben. De binnenruimte is redelijk voor een compacte SUV, en we verwachten dat de laadruimte ongewijzigd blijft in vergelijking met de benzine, hoewel Genesis nog geen specificaties of foto’s van de geëlektrificeerde GV70-kofferbak heeft vrijgegeven.

Genesis GV70 2023: specificaties, prijs, releasedatum

infotainment en connectiviteit

Het dashboard is voorzien van een groot breedbeeld infotainmentscherm met de nieuwste versie van de Genesis-software-interface. Apple CarPlay, Android auto en een Wi-Fi-hotspot worden waarschijnlijk allemaal standaard aangeboden, terwijl een Lexicon-stereosysteem op de optielijst te verwachten is.