Genesis GV70 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het nieuwe GV70-prototype werd gisteren betrapt op testen in zware camouflage. De eerste spionagefoto ‘s laten zien dat de Genesis GV70 2022 duidelijk geïnspireerd is door de grotere GV80. Het draagt ​​dezelfde designtaal en ontleent dezelfde vorm en design aan de koplampen en achterlichten.

Genesis GV70 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Genesis GV70 2022 is de kleinste SUV van het bedrijf

De kleinste SUV van het bedrijf, Genesis GV70 2022 , die onder de grotere GV80 zit, werd onlangs getest op de Nürburgring. Op het eerste gezicht heeft het aankomende model een zware camouflagekleur. Bovendien ziet het er net zo fris uit als de rest van het Genesis-assortiment. De nieuwe SUV is gebaseerd op de G70 sedan en heeft veel gelijkaardige elementen. Bovendien maakt de grotere SUV GV80 gebruik van het platform van de G80 sedan. Verwacht dus dat de compacte luxe SUV GV70 op hetzelfde platform rijdt als de G70 sedan.

Ten eerste ziet het vastgelegde prototype er aantrekkelijk uit en heeft het bekende quad-koplampen. De eerste SUV van het merk, de GV80, biedt dezelfde designtaal. Over het algemeen deelt de GV70 verschillende stijlkenmerken met zijn grote broer. Het wordt geleverd met de schildvormige grille die de voorkant domineert en horizontale koplampen met led-accenten. De onderste bumper is voorzien van netachtige inzetstukken die dit model een relatief sportieve uitstraling geven. Aan de achterkant heeft dit model een spoiler en een paar tweedelige horizontale lichten. We kunnen ook zien dat de fabrikant nieuwe grote ronde uitlaatuiteinden heeft toegevoegd, wat suggereert dat dit een prestatiegerichte variant is en geen basismodel.

✓ U kunt ook controleren:

Het interieur biedt luxe van de G70 sedan

Binnenin heeft de aanstaande Genesis GV70 2022 een zeer luxe cabine. Bovendien biedt het dankzij het prachtig ontworpen interieur maximaal comfort voor alle inzittenden. Als je niet wist dat de GV80 SUV en G80 sedan vergelijkbare interieurs delen, verwacht dan dat het G70-interieur in de komende GV70 wordt geplant.

Van de informatie die we hebben ontvangen, kunnen kopers veel hoogwaardige materialen en meer standaardfuncties verwachten. De nieuwe GV70 SUV krijgt hetzelfde 10,3-inch infotainmentscherm met Apple CarPlay- en Android Auto-functies. Net als bij de grotere SUV GV80 kunt u ultieme veiligheid verwachten, zoals nieuwe omnidirectionele antibotsingstechnologie, assistent voor het vermijden van botsingen voor dode hoeken, monitor voor dodehoekzicht, assistent voor het vermijden van botsingen voor kruisend verkeer achteraan, assistent voor het volgen van rijstroken en nog veel meer.

Genesis GV70 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Details aandrijflijn Genesis GV70 2022

Net als het grotere GV80-model zal de komende Genesis GV70 2022 op hetzelfde platform draaien . Dat betekent dat de GV70 hoogstwaarschijnlijk dezelfde aandrijflijnen zal gebruiken als zijn grote broer. Als je het je niet herinnert, wordt de GV80 aangedreven door twee varianten van motoren. De eerste motor is een 2,5-liter viertaktmotor met turbocompressor en 290 pk.

De krachtigere motor is echter een 3,5-liter V6 met dubbele turbocompressor die in sommige Genesis-voertuigen kan worden aangetroffen. Deze aandrijflijn kan 375 pk produceren bij 5.800 tpm en 391 lb-ft koppel. Net als de eerste aandrijflijn, zal de krachtigere dezelfde automatische transmissie met 8 versnellingen gebruiken.

Genesis GV70 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Release datum en kosten

De nieuwe Genesis GV70 2022 wordt bespioneerd en is gebaseerd op de populaire G70 sedan. Het aankomende model ziet er sportief uit en ziet er net zo fris uit als de rest van het Genesis-assortiment. De SUV GV70 2022 komt ergens volgend jaar in de verkoop, met een vanafprijs van meer dan 40.000 euro.