Genesis GV70 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Na de komst van zijn eerste GV80 SUV bereidt het luxe submerk van Hyundai een nieuw high-riding model voor dat zal worden voortgezet als de Genesis GV70 2021 . De nieuwe SUV met het Genesis-embleem is zo gedimensioneerd en uitgerust dat hij een alternatief vormt voor de gevestigde namen als BMW X3 en X4, Volvo XC60, Mercedes GLC, Range Rover Evoque, enz.

De nieuwe Genesis GV70 zou architectuur moeten delen met de aankomende geheel nieuwe Hyundai Tucson en mogelijk ook zijn nieuwe Theta3-motor krijgen. De aandrijflijn moet ook die van de G70 sedan omvatten, inclusief de dieselfabriek.

Genesis GV70 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Visueel gezien zal de Genesis GV70 de ontwerptaal delen met de grotere GV80 SUV, en met de luxe en goed uitgeruste cabine zal hij worden geleverd met eersteklas technische en veiligheidsvoorzieningen.

Genesis GV70 2021: ontwerp

De aanstaande 2021 Genesis GV70 is meerdere keren op de spionagefoto’s gevangen en zal, niet verrassend, dezelfde ontwerptaal hebben als de recent gloednieuwe GV80 SUV.

De gloednieuwe GV70 2021 heeft een kleinere voetafdruk, maar de vorm en carrosserielijnen zijn hetzelfde als de middelgrote GV80. De kleinere Genesis SUV is wat sportiever met de scherpere daklijn en stylingelementen. De kenmerkende grille met schildframe van het merk wordt aan de voorkant gebruikt, geflankeerd door de viervoudige koplampopstelling, zoals de onlangs onthulde middelgrote GV80.

Vanuit een profielperspectief lijkt de aankomende GV70 een vergelijkbaar gedefinieerde karakterlijn en uitlopende spatborden te hebben als de GV80. Dankzij de agressievere daklijn en kleinere carrosserie ziet hij er gedurfder en sportiever uit.

De achterkant vertoont wat overeenkomsten met Porsche en er zijn natuurlijk vergelijkbare stijlelementen als de Genesis GV80. Het model is voorzien van vier achterlichten en een uitlaat met twee aansluitingen.

✓ U kunt ook controleren:

Interieur, uitrusting:

Het interieur van de aanstaande Genesis GV70 uit 2021 was niet te zien op de spionagefoto’s. Het mag echter niet ver afwijken van wat we kunnen zien in de nieuwe GV80.

Het model moet een vergelijkbaar ontwerp en technische kenmerken van het dashboard hebben als zijn grotere neef, inclusief goede geluidsisolatie. In het midden van het dashboard zit een groot touchscreen, dat te bedienen is via de controller op de middenconsole. Het model is ook uitgerust met een modern digitaal instrumentenpaneel en een multifunctioneel stuur.

Net als andere Genesis-modellen biedt de GV70 2021 standaard veel hoogwaardige voorzieningen en technische functies. Het instapmodel moet worden geleverd met gesimuleerde lederen bekleding, sfeerverlichting, verwarmde voorstoelen, oplaadpoorten achter, enz. De basisversie zal ook moderne veiligheidssystemen omvatten, zoals adaptieve cruisecontrol, rijstrookwaarschuwing, automatische noodrem, voetgangersdetectie, enz.

Bovenuitrustingsvarianten en beschikbare opties bieden echt lederen bekleding, koel- en massagefuncties, bewaking van de dode hoek en andere eersteklas comfort- en technische functies.

Genesis GV70 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Genesis GV70 2021: aandrijflijn

Als het gaat om aandrijflijnopties, suggereren rapporten dat Hyundai’s nieuwe 2,5-liter Theta3-motor, die is ingesteld om de nieuwe generatie Hyundai Tucson van stroom te voorzien, ook zijn weg zou kunnen vinden onder de motorkap van de Genesis GV70 2021. Het is ook zeer waarschijnlijk dat een nieuwe Genesis SUV voortstuwingseenheden zal lenen van de G70 sedan.

Een 2,0-liter viercilindermotor met turbocompressor in de Genesis G70 ontwikkelt 252 pk en 260 lb-ft koppel. Bij deze toepassing is deze motor gekoppeld aan de tandwielkast. Bij de nieuwe GV70 SUV moet de 8-traps automatische transmissie echter in het hele bereik worden gebruikt. Een 3,3-liter twin-turbo V6-motor zou ook op de optielijst moeten staan, die ongeveer 365 pk en 376 lb-ft koppel produceert, zoals de G70-sedan.

De GV70 2021 zou ook gebruik kunnen maken van een 2,5-liter 4-in-lijn turbomotor uit de GV80 met zo’n 300 pk. In sommige markten zou ook een 3,0-liter turbodieselmotor met ongeveer 274 pk beschikbaar moeten zijn. De gehybridiseerde aandrijflijn zou later in de levenscyclus moeten verschijnen.

Net als de grotere GV80 zou de nieuwe GV70 alleen verkrijgbaar moeten zijn met vierwielaandrijving.

Genesis GV70 2021: release, prijs

De nieuwe Genesis GV70 2021 zou moeten beginnen bij een lage 40.000 euro, waarschijnlijk 42.000 euro. De V-6-versie zal de prijs verhogen naar de hoge 40.000 euro.

De releasedatum van de tweede SUV van Genesis zou kunnen worden uitgesteld van begin 2021 tot oorspronkelijk 2021. De reden hiervoor is de coronavirus-pandemie, maar het model moet in ieder geval als de 2021-versie blijven verschijnen.