Genesis G90 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het luxe merk Genesis van Hyundai werkt aan een nieuwe versie van hun luxe model G90. De Koreanen testen momenteel de limousine in het noorden van Scandinavië.

De Genesis G90 is sinds 2015 op de Koreaanse markt; Na een revisie in 2019 is nu de tweede generatie aan de beurt. Het is gebaseerd op het nieuwe M3-platform dat al de GV80 SUV  draagt.

Het is ontworpen als een achterwielaangedreven platform met optionele vierwielaandrijving en kan naast conventionele motoren ook puur batterij-elektrische aandrijvingen huisvesten. Genesis heeft onlangs verschillende modelnamen ingediend voor hun geëlektrificeerde voertuigen, waaronder de Genesis G90e.

Genesis G90 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Meer vensters, andere handvatten

Het prototype is nog zwaar gecamoufleerd, maar heeft al wat details onthuld. Naast de merktypische kamgrill zijn ook in de nieuwe uitvoering de gesplitste koplampen te zien. Voor het eerst heeft de Genesis G90 2022 ook twee parallelle indicatiestrips in de koplampen. De passagierscel is kaal.

Genesis G90 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In tegenstelling tot zijn voorganger heeft het lintvenster nu vijf in plaats van drie vensterelementen. De onderste raamlijn loopt ook naar achteren op. De deurgrepen zitten nog verstopt onder een extra dikke camouflage, we vermoeden dat ze in de toekomst intrekbaar zullen zijn en zo bijdragen aan een betere aerodynamica. Ook het design van de motorkap is gewijzigd, waarvan de randen nu ver in de spatborden steken.

✓ U kunt ook controleren:

In het interieur installeerde Genesis een nieuw stuur en twee digitale schermen, die net als de oude S-Klasse onder één glas zijn verenigd. Een scherm achter het stuur geeft informatie over de rijgerelateerde gegevens; de functies van het infotainmentsysteem worden in het midden weergegeven.

Genesis G90 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Genesis G90 2022-motor

Voor het eerst moet een Genesis-model autonoom tot niveau 3 kunnen rijden met behulp van radar, lidar en camera’s. Voor het eerst is er ook luchtvering aan boord.

Qua aandrijving blijft de 5,0-liter V8 om prestigeredenen op de thuismarkt aangeboden. Anders wordt een 3,5 liter V6 gebruikt, die al in de GV80 wordt gebruikt. Dat maakt 375 in plaats van 365 pk in de G90 – ook aan elektrificatie wordt gedacht. Het is nog maar de vraag of Genesis de nieuwe G90 ook in Europa gaat aanbieden.

Genesis G90 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Genesis moderniseert krachtig zijn modellengamma. Nu komt ook de nieuwe generatie van de G90, die zelfs een elektrische G90e-versie aan zijn zijde heeft. Als verdere uitbreiding staat een superluxe SUV als de GV90 in de startblokken. Het is helaas nog niet bekend wanneer het merk Genesis in Duitsland aankomt – de planning is waarschijnlijk uitgesteld vanwege de coronapandemie.