Genesis G80 EV 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Genesis, het luxe merk van Hyundai Motor Group, onthulde de elektrische versie van de G80 op de Shanghai Auto Show als de “Genesis Electrified G80”. Genesis’ eerste elektrische auto is nu beschikbaar in Zuid-Korea.

Bijna twee maanden na zijn wereldpremière in Shanghai, maakte de Genesis G80 EV zijn binnenlandse debuut op Seoul Smart Mobility Expo 2021 op 10 juni en werd op 7 juli op de lokale markt gelanceerd.

sfflfeuw- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Hoogtepunten van de Genesis elektrische auto

 • De Electrified G80 is de eerste elektrische auto van Genesis. Het belichaamt de designconcepten “Athletic Elegance” en “Beauty of White Space” in het exterieur en interieur.
 • Op basis van het NEDC-systeem is de geschatte maximale actieradius per lading 500+ km. Bij een 350 kW snellaadstation laadt de accu in 22 minuten op van 10% naar 80%.
 • De Electrified G80 is alleen leverbaar met vierwielaandrijving. De twee motoren leveren 272 kW en 700 Nm koppel. In de sportmodus accelereert de sedan in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u.
 • De G80 electric is voorzien van een Disconnector Actuator System (DAS) dat de motor en aandrijfas automatisch koppelt of loskoppelt op basis van de rijomstandigheden, waaronder voertuigsnelheid en rijmodus, en naadloos schakelt tussen 2WD en AWD om vermogensverliezen te verminderen en de efficiëntie te verbeteren.
 • De Electrified G80 is uitgerust met een 400V/800V multi-snellaadsysteem dat geen extra omvormer nodig heeft. De motor en omvormer kunnen de spanning verhogen van 400V tot 800V voor stabiel opladen.
 • De Electrified G80 biedt ook V2L (Vehicle to Load), waarmee klanten 3,6 kW elektrisch vermogen kunnen gebruiken om apparaten buiten het voertuig van stroom te voorzien.
 • De Genesis G80 EV wordt geleverd met ANC-R (Active Noise Control-Road). Het ruisonderdrukkingssysteem reduceert het geluid aanzienlijk door het meten en analyseren van weggeluid met 4 sensoren en 6 microfoons in het voertuig, terwijl het geluid in de tegenovergestelde fase genereert.
 • Het elektronisch gestuurde onderstel (Preview ECS) wordt aangestuurd door informatie van de frontcamera en het navigatiesysteem, wat bijdraagt ​​aan een optimale rijervaring.
 • Het kenmerkende embleem van het merk is omgevormd tot een “aerodynamische embleem” met een omgekeerd G-Matrix-ontwerp. Het laadluik wordt in de rechterbovenhoek van het rooster geplaatst. Als design-highlight werden dubbele chromen lijnen toegepast.
 • De Genesis G80 EV is uitgerust met een zonnedak voor meer efficiëntie.
 • Het maakt gebruik van met aluminium en koolstofvezel versterkte kunststoffen om het lichaamsgewicht te verminderen en de stijfheid te verbeteren.
 • Het interieur maakt gebruik van duurzame materialen zoals hout, PET, nylon en natuurlijke kleurstoffen in onder meer de stoelbekleding, console en armleuningen achterin.
 • Exclusieve kleuropties voor de G80 EV zijn Matira Blue (exterieur) en Dark Green Two-tone (interieur)
ohtxqhjq- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De G80 EV is de eerste elektrische auto van Genesis, later dit jaar gevolgd door de GV60 en volgend jaar door de GV70e. De G80e en GV70e zijn wat Genesis ‘Derivative EV’ noemt, wat betekent dat voertuigen met een interne verbrandingsmotor een nieuwe bestemming krijgen.

batterij en motor

de Genesis G80 2022 electric heeft een batterijpakket van 87,2 kWh dat volgens interne tests een actieradius tot 427 km mogelijk maakt. Twee motoren per as maken vierwielaandrijving mogelijk en accelereren van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden in de sportmodus.

huiwksjz- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Beide motoren produceren afzonderlijk 136 kW (185 pk) en 350 Nm, en ze geven een gecombineerd maximumvermogen en koppel van respectievelijk 272 kW (370 pk) en 700 Nm. De auto is uitgerust met een Disconnector Actuator System (DAS), wat een minimaal vermogensverlies betekent en de flexibiliteit om te schakelen tussen 2WD- en AWD-aandrijvingen.

aspect Genesis geëlektrificeerde G80 specificatie
aandrijflijn lay-out vierwielaandrijving
lengte 5,005 mm
breed 1.925 mm
hoogte 1.475mm
wielbasis 3.010 mm
aantal motoren Twee (voor- en achterkant)
Motorvermogen voorzijde 136 kW (185 pk)
motorvermogen achter 350Nm
Motorkoppel voor: 136 kW (185 pk)
Koppel motor achter 350Nm
algemeen motorvermogen 272 kW (370 pk)
algemeen motorkoppel 750Nm
batterij capaciteit 87.2kWh
Gecombineerd stroomverbruik 4,3 km/kWh
Gecombineerd bereik 427km

zonnedak

Het zonnedak van de Genesis G80 kan in optimale staat gemiddeld 730 Wh elektriciteit per dag produceren. In dit tempo en met een oplaadtijd van 5,8 uur per dag (gebaseerd op de gemiddelde dagelijkse zonneschijn in Zuid-Korea), kan een Genesis G80 electric met 19-inch wielen en een zonnedak een extra actieradius tot ongeveer 1.150 km garanderen.

✓ U kunt ook controleren:

In een decennium zou het zonnedak geleidelijk kunnen evolueren van een lifestylestatement naar een meer praktische oplossing die de primaire batterij van de auto oplaadt en ontladingsongevallen voorkomt. Gezien de beperkingen in de technologie, is het minste dat een Genesis G80 EV-rijder van de dakcellen kan verwachten, ondersteuning voor de elektrische hulpsystemen van het voertuig, zoals de cabineverlichting, airconditioning en black box-camera.

eqbhyrla- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

prijs

Op de lanceringsmarkt in Zuid-Korea is de Genesis Electrified G80 beschikbaar in een enkele, volledig geladen configuratie voor KRW 88.190.000. Full LED-verlichting, 19-inch Turbine-spaakwielen, geluiddicht glas met dubbele beglazing en verwarmde spiegels zijn standaard. Het zonnedak is een optionele uitrusting die 1.400.000 KRW kost (ongeveer 1.000 EUR).

Hoogtepunten in het interieur zijn onder meer een infotainmentsysteem met 14,5-inch touchscreen, een Lexicon-speakersysteem met 17 luidsprekers, 12-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen met lendensteun, verwarming, ventilatie en geheugenfunctie, natuurlijk lederen bekleding, schakelflippers met regeneratieve remregeling en 8-inch digitale instrumentenpaneel.

xcyxkvlh- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

De Genesis Electrified G80 heeft 17% meer lichaamsstijfheid dan de reguliere Genesis G80. Het heeft 10 airbags, waaronder een zij-airbag middenvoor, om verwondingen bij een aanrijding tussen de bestuurder en de passagier te verminderen. Op navigatie gebaseerde Intelligent Cruise Control, Lane Keeping Assist, Lane Keeping Assist en Highway Assist zijn enkele andere belangrijke standaard veiligheidsvoorzieningen.