Genesis G70 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Genesis G70 2022 zal het segment van de luxe sedans zeker opwarmen. Dit model voor het volgende jaar krijgt een aantal serieuze upgrades. Het wordt gekenmerkt door een aantrekkelijk, compact ontwerp en een nieuw glinsterend voorpaneel met een grille met ruitvormige arcering.

Genesis G70 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Daarnaast heeft de fabrikant binnenin wat veranderingen doorgevoerd en oogt de nieuwe Genesis G70 luxer. Bovendien bevindt hij zich op hetzelfde platform als het vorige model en biedt hij een ruime cabine voor vijf inzittenden. Onder de motorkap heeft deze sedan twee motoren, waarbij de 2,0-liter turbo vier standaard blijft, terwijl de 3,3-liter V-6 optioneel is.

Genesis G70 2022 facelift

De nieuwe Genesis G70 2022 oogt in ieder geval wat scherper dan de uitgaande variant. Volgens de informatie die we hebben ontvangen, zal het op hetzelfde platform staan ​​​​als zijn voorganger. Er zijn echter enkele verfrissingen merkbaar, meestal op het voorpaneel.

De veel aantrekkelijkere grille is er en is meer V-vormig dan voorheen. Over het algemeen ziet het er rijk en stijlvol uit, aangevuld met grotere lagere luchtinlaten. Naast de grille heeft Genesis ook nieuwe LED-koplampen toegevoegd die in tweeën worden gesneden door een paar lineaire dagrijlichten. Op de achterkant zijn ook enkele updates te zien, waaronder quad-LED-achterlichten en een spoiler.

Genesis G70 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Luxe interieur

Binnenin is de Genesis G70 2022 aanzienlijk beter dan voorheen. Deze sedan blijft dezelfde op de bestuurder gerichte cockpit bieden, maar is op verschillende manieren verbeterd. Het wordt vooral gekenmerkt door hoogwaardigere materialen en het nieuwe 10,25-inch navigatiescherm. Als standaarduitrusting biedt de fabrikant ook een nieuw digitaal 8-inch instrument, Apple CarPlay / Android Auto, kunstlederen bekleding, contrasterende stiksels en een met geperforeerd leer bekleed stuurwiel.

✓ U kunt ook controleren:

Anderzijds is ook de veiligheid verbeterd en is de G70 voorzien van de nieuwste Highway Driving Assist. Volgens Genesis zal deze sedan een semi-autonoom rijsysteem van niveau 2 bevatten dat zal worden gecombineerd met een op navigatie gebaseerde intelligente cruisecontrol.

Genesis G70 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties aandrijflijn

Voor 2022 zal de Genesis G70 dezelfde aandrijflijnen gebruiken als zijn voorganger. Het basismodel wordt aangedreven door een 2,0-liter 4-cilinder turbomotor die 252 pk en een koppel van 260 lb-ft levert. Daarnaast brengt hij het vermogen over op de achterwielen via een 8-traps automaat met schakelpaddles die is aangepast aan de snelheid.

De krachtigere en optionele 3,3-liter V6 ontwikkelt 365 pk en wordt bijgestaan ​​door een koppel van 276 lb-ft bij slechts 1.300 tpm. Net als de standaard maakt het ook gebruik van een 8-traps automatische transmissie. Interessant is dat er geen handgeschakelde versnellingsbak wordt aangeboden. Vierwielaandrijving (AWD) is optioneel op alle modellen en zorgt voor meer stabiliteit. Het beste van alles is dat het een enorme impact heeft op het brandstofverbruik.

Genesis G70 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Is de Genesis G70 2022 het waard?

De nieuwe luxe Genesis G70 2022 zal in de komende maanden beschikbaar zijn. Genesis onthult dat de 4-cilinder G70 begint bij 37.525 euro plus een richtprijs van 1.025 euro. De beter uitgeruste Prestige-uitrusting, die veel meer uitrusting omvat, begint bij 41.425 euro.