Ford Tourneo Connect 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het zal nog even duren voordat de Ford Tourneo Connect 2022 zijn marktintroductie in mei 2022 tegen een nog onbekende prijs viert. Maar Ford liet in oktober 2021 al zien wat het zich wil verzetten tegen de hoogdak-stationwagencompetitie en vertrouwt op de techniek van de VW Caddy.

Volgens het beproefde concept heeft de Tourneo Connect wederom twee verschillende buitenafmetingen, L1 en L2 (Grand Tourneo). Hoewel de specifieke gegevens van lengte, breedte en hoogte nog achter slot en grendel zitten, bedraagt ​​het laadvolume 2,6 kubieke meter (L2: 3.1) en de ladinglengtes 317, 1100 en 1913 millimeter (L2: 629, 1452 en 2265). Bovendien trekt Ford beoefenaars aan: binnen met volledig verwijderbare en neerklapbare stoelen op de tweede en derde rij.

Ford Tourneo Connect 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De rugleuning van de voorpassagiersstoel kan ook plat worden neergeklapt. Aan alle inzittenden: Er is een groot aantal bekerhouders en opbergvakken beschikbaar om aan de behoeften van het interieur te voldoen. Bij de Titanium-uitrusting zorgt een glazen panoramadak in de Ford Tourneo Connect voor een vloed van licht. Als het daardoor te warm wordt, begint de tweezone-airconditioning te werken.

Ford Tourneo Connect 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Tourneo Connect 2022 motor & prijs

Voor de Ford Tourneo Connect (2022) zijn naast titanium ook de uitrustingsvarianten Active, Trend en Sport leverbaar. Ze verschillen optisch door verschillende velgen, frontmaskers en interieurmaterialen. Wat ze alle vier gemeen hebben, is het 8,25-inch multimediascherm, dat indien nodig kan worden vergroot tot tien inch. Als u voor de laatste optie kiest, heeft u toegang tot online navigatie inclusief realtime verkeersstroom en ziet u nabijgelegen tankstations en hun prijzen op het display.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Ford Tourneo Connect 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Aan de motorzijde biedt Ford de Tourneo Connect (2022) aan met zowel een benzine- als een dieselmotor. De benzinemotor heeft 114 PS en 220 Newtonmeter beschikbaar, terwijl de dieselmotor 102 of 122 PS en 280 of 320 Newtonmeter levert in twee vermogensstanden.

✓ U kunt ook controleren:

Alle motoren zijn standaard uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak en optioneel met een zeventraps dubbele koppeling – afgezien van de instapdiesel. De krachtigere diesel is zelfs te bestellen met vierwielaandrijving in combinatie met de handmatige schakelaar. Die laatste kost echter ook zo’n 0,5 liter meer diesel per 100 kilometer. De voorwielaangedreven auto’s hebben slechts 4,8 liter nodig, de benzinemotor minimaal 6,3 liter. Het is nog onduidelijk hoe diep geïnteresseerden in de buidel zullen moeten tasten voor de nieuwkomer.

Ford Tourneo Connect 2022: specificaties, prijs, releasedatum

We raden aan om hem te vergelijken met zijn voorganger vanaf 27.400 euro (per oktober 2021). De voorwielaangedreven auto’s hebben slechts 4,8 liter nodig, de benzinemotor minimaal 6,3 liter. Het is nog onduidelijk hoe diep geïnteresseerden in de buidel zullen moeten tasten voor de nieuwkomer

Ford Tourneo Connect 2022: specificaties, prijs, releasedatum

We raden aan om hem te vergelijken met zijn voorganger vanaf 27.400 euro (per oktober 2021). De voorwielaangedreven auto’s hebben slechts 4,8 liter nodig, de benzinemotor minimaal 6,3 liter. Het is nog onduidelijk hoe diep geïnteresseerden in de buidel zullen moeten tasten voor de nieuwkomer. We raden aan om hem te vergelijken met zijn voorganger vanaf 27.400 euro (per oktober 2021).