Ford Taurus 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De vernieuwde Ford Taurus 2022 komt eraan, maar alleen voor de Chinese markt. Deze sedan was van 1986 tot 2019 een van de best verkochte autonummerplaten in de Verenigde Staten. Kort daarna werd de Taurus echter ingehaald door het huidige Toyota Camry-model.

Ford Taurus 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interessant is dat de verkoop van Taurus in China groeit en dat de opnieuw ontworpen variant aan de gang is. Voor 2022 krijgt deze sedan een aantal belangrijke updates om gelijke tred te houden met andere concurrenten in het segment. De Taurus is in de zevende generatie en we vinden hem er een stuk beter uitzien dan de Europese Mondeo-variant.

Ford Taurus 2022 herontwerp

De Ford Taurus 2022 is een enorme auto. Over het algemeen is hij qua lengte bijna vergelijkbaar met sommige grote SUV’s. De nieuwe ruig ogende 4-deurs krijgt echter wat verfrissingen, maar nog steeds niets essentieels. Het algehele ontwerp blijft aantrekkelijk met een aantrekkelijke voorbumper en slankere LED-koplampen. Het zijprofiel blijft hetzelfde, met dezelfde strakke lijnen en 17 inch wielen.

Als u echter kiest voor de hoogwaardige SHO-specificatie, krijgt u veel grotere 20-inch wielen en banden. Deze kuip herbergt ook een unieke achterspoiler die hem een ​​sportievere uitstraling geeft.

Ford Taurus 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Cabine functies

Binnenin biedt de Ford Taurus 2022 een zeer ruime en mooie cabine. De indeling van de stoelen is uitstekend en er is voldoende ruimte voor vijf passagiers met behoorlijke been- en hoofdruimte. Net als de Europese Mondeo is de Ford Taurus goed uitgerust. Het SE-model biedt al een lange lijst aan features. Het nieuwe model zal bijvoorbeeld naar verluidt Ford’s nieuwste Sync 4 bevatten met een veel groter infotainmentscherm. Ook standaard zijn een 60/40 gedeelde achterbank, een kantelbaar/uitschuifbaar stuur, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, een audiosysteem met 6 speakers, stuurbediening voor audio en cruisecontrol en het programmeerbare MyKey-systeem van Ford.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

✓ U kunt ook controleren:

Daarnaast is de veiligheid veel beter dan voorheen, inclusief elektronische tractie- en stabiliteitscontrole, Lane Departure Warning, Brake Assist, twee frontale airbags, zij-airbags gemonteerd op de voorstoelen en zij-airbags ter bescherming van de voor- en achterpassagiers.

Ford Taurus 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Taurus 2022 aandrijflijnspecificaties

De meeste veranderingen zullen plaatsvinden onder de motorkap van de Ford Taurus 2022 . Het lijkt erop dat de fabrikant eindelijk klaar is om enkele van de nieuwe motoropties te introduceren. Op dit moment weten we echter niet de exacte specificaties van de nieuwe, maar sommige rapporten wijzen op de terugkeer van de 3,5-liter V6-turbomotor. Deze aandrijflijn is zeer krachtig en levert 365 pk onder de Taurus SHO high-performance variant.

De huidige sedan gebruikt echter een 3,5-liter V6-eenheid die 288 pk ontwikkelt. Over het algemeen doet deze motor het nog steeds goed, maar het is zeker tijd om te worden vervangen door de nieuwe.

Ford Taurus 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum, prijs

De geheel nieuwe Ford Taurus 2022 zal waarschijnlijk volgend jaar in de verkoop gaan. Deze stijlvolle sedan krijgt een aantal milde upgrades die helemaal geen invloed hebben op de prijs. Het huidige basismodel kost ruim 30.000 euro en kan bij volledige uitrusting meer dan 40.000 bedragen. Sommige media suggereren dat de volgende Ford Taurus meer standaardfuncties zal krijgen dan voorheen.

De Titanium Plus blijft echter het hoogste uitrustingsniveau en de meest populaire. Zoals ik al zei, is de Taurus nog steeds alleen beschikbaar voor de Chinese markt.