Ford Ranger Raptor 2024: Interieur, motor en modificaties

Ford heeft goed nieuws voor kopers van compacte vrachtwagens. Naast de kleinere Maverick onthulde de Amerikaanse fabrikant onlangs de langverwachte 2024 Ford Ranger Raptor. Zoals je zou verwachten, is de Ranger Raptor de meest terreinwagen in zijn assortiment, met de beproefde mix van robuust ontwerp, krachtige prestaties en in de fabriek geïnstalleerde offroad-uitrusting.

Ford Ranger Raptor 2024: Interieur, motor en modificaties

“Dit is de sterkste Ranger die we ooit hebben gebouwd”, zegt Carl Widmann, hoofdingenieur van Ford Performance. “De Ranger Raptor is snel, comfortabel en boordevol toptechnologie die is ontworpen voor prestaties.”

Het podium

We weten niet zeker waarom het zo lang duurde voordat Ford de Ranger-pick-up uit 2018 weer op de Amerikaanse markt bracht, vooral omdat de Tacoma, Colorado en Canyon al terug zijn. Ford onthulde ook de volgende generatie van de Ranger in 2021, en pas onlangs werd aangekondigd dat de nieuwste versie in de zomer van 2023 bij Amerikaanse dealers zou arriveren. Nu heeft Ford (eindelijk) de Ranger Raptor geïntroduceerd en het gerucht omgezet in realiteit – met een krachtige motor.

De Ranger Raptor won de categorie Stock Midclass op de Baja 1000, wat bewijst dat de pick-up van Ford niet alleen voor de show is. Hij voltooide de race in 26 uur en 21 minuten. Vervolgens reed hij 200 mijl naar Californië. Als er een off-road voertuig is dat je tanden niet op het asfalt snijdt, dan is het de Ranger Raptor.


V6-motor getrimd voor prestaties

Ford Performance deed zijn huiswerk voor de Ranger Raptor 2024. Terwijl in andere markten over de hele wereld andere motoren worden gebruikt, heeft de Amerikaanse Ranger Raptor een krachtige 3,0-liter V6 twin-turbo benzinemotor met 405 pk en 430 Newtonmeter koppel. Dat is een enorme sprong voorwaarts ten opzichte van de 2,3-liter EcoBoost, de standaard 2024 Ranger-motor met 270 pk en 310 lb-ft koppel.

Ford Ranger Raptor 2024: Interieur, motor en modificaties

Bovendien is de V6 voorzien van een cilinderblok van grafietijzer en een raceklaar anti-turbo lag-systeem in Baja-modus. Deze laatste zorgt ervoor dat de turbocompressoren tot drie seconden na het loslaten van het gaspedaal blijven draaien om een ​​krachtige acceleratie te garanderen terwijl de auto over de horizon zoeft. Het vermogen wordt op alle vier de wielen overgebracht via een SelectShift-automaat met 10 versnellingen en een doorontwikkelde vierwielaandrijving met elektronische tussenbak en vergrendelbare differentiëlen voor en achter.


sterke ondersteuning

Als de motor het hart is van een Raptor, dan is het chassis het skelet. De 2024 Ford Ranger Raptor heeft een speciaal ontworpen achterwielophanging met lange veerweg met draagarmen en Watts-draagarmen, terwijl de vooras is voorzien van aluminium bovenste en onderste draagarmen. De schokbrekers zijn Fox 2.5-inch live-klep interne bypass-schroefsets aan de voorkant en piggyback-schokbrekers aan de achterkant.

Ford Ranger Raptor 2024: Interieur, motor en modificaties
Ford Ranger Raptor 2024: Interieur, motor en modificaties

Alles is verankerd in een volledig gestroomlijnd frame met versterkte framerails, schoktorens, bevestigingspunten voor de ophanging en achterschokbrekers. gecombineerd met niet minder dan zeven op maat gemaakte rijmodi, is de Ford Ranger Raptor 2024 klaar voor actie. Het biedt 10,7 inch bodemvrijheid en behoorlijke vertrekhoeken (33 graden), teenhoeken (26,4 graden) en teenhoeken (24,2 graden). Het maximale trekvermogen van de Ford Ranger Raptor uit 2024 is 5.510 lbs. met een laadvermogen van 1.411 lbs.


Imposant ontwerp

De 2024 Ford Ranger Raptor is moeilijk te missen met zijn stalen voorbumper, standaard 17″ wielen, 33″ BFGoodrich KO3 off-road banden, C-clamp grootlicht, gebogen spatborden en stalen spatborden. Het interieur is voorzien van een sportstuur, magnesium schakelpaddles, Ford Performance voorstoelen en oranje bekleding. Bovendien is de Ranger Raptor voorzien van schakelaars op de console die de Big Rig-ervaring verder verbeteren.

Ford Ranger Raptor 2024: Interieur, motor en modificaties

Moderne uitrustingskenmerken zijn onder meer een 12,4-inch digitaal instrumentenpaneel, een 12-inch infotainment-touchscreen met het nieuwste Ford SYNC 4A-besturingssysteem, Apple CarPlay en Android Auto, en een Bang & Olufsen-audiosysteem. De standaarduitrusting omvat ook een 360-gradencamera, een frontcamera, een zonelichtsysteem voor navigatie in het donker en Ford Pro Trailer Backup Assist, dat het trekken van een aanhangwagen vergemakkelijkt.


Prijs en beschikbaarheid

De Ford Ranger Raptor uit 2024 is alleen verkrijgbaar in de SuperCrew-configuratie met een bed van 1,5 meter hoog. De basisprijs is $ 56.960, inclusief $ 1.595 voor de bestemming. Ford opent de orderboeken eind mei 2023 en de eerste leveringen beginnen in de zomer.

Foto’s & Bron: Ford Motor Company.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen