Ford Puma 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De populariteit van het cross hatchback-formaat in de moderne autowereld bracht de ingenieurs en ontwerpers van Ford ertoe hun eigen versie van een dergelijke auto te produceren. de Ford Cougar 2022 , die is gebaseerd op de zeer populaire in ons land festival -Hatchback werd gebouwd, trekt de aandacht met zijn ultramoderne uiterlijk, comfortabel, redelijk groot interieur en kofferbak, evenals uitstekende uitrusting in de motorruimte, waardoor de auto de meeste rijsituaties aankan.

wfhcriqf- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Buiten

Al uit de eerste foto’s van de crosshatch kunnen we concluderen dat de optiek het sterke punt van de auto zal zijn. Dit is een hoge hatchback, in wiens stijl men zowel typische Ford-ontwikkelingen als gebruikelijke kenmerken van Europese modellen kan raden.

axyjtddy- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Het voorste deel van het nieuwe lichaam ziet er helder en ongewoon uit. Het begint met een scherp gehoekt panoramisch glas en eindigt in een hoge, afgeronde motorkap met druppelvormige koplampen in Porsche-stijl, met daarin een hoogwaardige LED-invulling. Hieronder is een brede “glimlach” van een ovaal zwart plastic raster met een groot patroon.

De Ford Cougar 2022 Bodykit onderscheidt zich niet veel van het algehele ontwerp van de snuit en omvat aerodynamische overgangen, een platform voor een kentekenplaat, een trapeziumvormige reserveluchtinlaat, evenals een decoratief inzetstuk met een complexe vorm in de hoeken waarvan ronde LED-mist lampen zijn geïnstalleerd.

fbggfhhu- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Aan de zijkant wordt het nieuwe model gekenmerkt door een glad reliëf op gezwollen deuren en spatborden, evenals een geleidelijk aflopend dak, waarvan de vorm wordt benadrukt door een traanvormige raamfiguur in zwart en kunststof bekleding. De look wordt afgerond door kleine, ronde spiegels op stijlvolle poten, licht uitstekende deurgrepen, stevige drempels met decoratieve overlays en ideaal gevormde wielkasten met grote, heldere ramen aan de binnenkant.

qlrbrzco- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

De restyling ging ook duidelijk door aan de achterkant van de crossover. Onder de haaienvin van de antenne bevindt zich een enorm spoilerpaneel met remlichtrepeaters en plastic zijsteunen. Dit alles wordt verborgen door een licht hellend, afgerond glas dat naadloos overgaat in een klein gebosseleerd kofferdeksel. Grote ovale markeringslichten bevatten heldere LED-curven die de auto perfect identificeren op de weg onder alle zichtbaarheidsomstandigheden. En de hoge carrosseriekit bestaat uit een diep reliëf onder de kentekenplaat, mistlampen en een zwarte plastic diffuser met een golvend in carrosseriekleur gekleurd inzetstuk aan de onderkant, waaruit een enkele chromen uitlaatpijp tevoorschijn komt.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

Het interieur van de nieuwe Ford Puma 2022 van het modeljaar is niet versierd met de duurste kunststoffen, stoffen en leersoorten, maar bevat veel moderne technische oplossingen, een goed multimediasysteem en biedt ook redelijk comfortabele stoelen die zowel geschikt zijn voor voor korte ritten door de stad en lange ritten langs het spoor.

lrdkdthw- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

controle- en beheersorganen

Het stuur van de auto ziet er te onhandig uit, heeft een traditionele Ford-autovorm met een rechtlijning aan de onderkant en veel knoppen op de zijspaken. Direct erachter is een zicht op het instrumentenpaneel, dat standaard of virtueel kan zijn. Iets rechts ervan is een tablet van het multimediacentrum en iets lager – een strip met fysieke knoppen en knoppen, ventilatiedeflectors en een airconditioner.

vujpjwva- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

De centrale tunnel bevat een uitsparing voor kleine dingen, een plek om het apparaat op te laden en een technisch paneel bestaande uit meerdere knoppen en een zeer archaïsche versnellingspook. Dit is voltooid element door een met hoogwaardig leer beklede armleuning met binnenin een gekoeld dashboardkastje.

stoelen en kofferbak

De auto krijgt vijf redelijk comfortabele met leer beklede stoelen met zachte vulling en rode stiksels. De voorste rij heeft zijsteun, verwarming en hoofdsteunen met logo ontwikkeld en kan tegen meerprijs worden uitgerust met een lumbale stimulator en stoelhoezen. De achterste rij biedt bestuurders de mogelijkheid om de rugleuning van de bank achterover te leunen en de multifunctionele armleuning te gebruiken als er geen centrale passagier is.

De bagageruimte wordt een van de grootste in zijn klasse: meer dan 450 liter bagage in de opbergstand en 80 liter vuile spullen kunnen in een nis onder de vloer worden ondergebracht. Volgens de fabrikant kan deze MegaBox veilig worden gewassen met een slang, en als er grote hoeveelheden vracht moeten worden vervoerd, is het mogelijk om de achterbank op te vouwen, waardoor het oorspronkelijke cijfer met 2,5 keer wordt verhoogd.

Technische eigenschappen

Eerst de Ford Cougar 2022 uitgerust met een zestraps “mechanica”, waaraan later een zeventraps “robot” zal worden toegevoegd. De aandrijving voor alle versies van de auto zal alleen vooraan zijn. Als motoren zal in de basis een driecilinder benzine-turbomotor met 125 “paarden” worden geïnstalleerd. Daarnaast omvat de lijn ook hybrides met een vermogen van 125 tot 155 krachten van een benzinemotor en 15,6 krachten van een starter-generator die hen aanvult.

ghxzphuf- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

De acceleratiekenmerken van de nieuwigheid zijn vrij gemiddeld – het duurt 9-10 seconden om de eerste “honderd” te bereiken en de maximale snelheid zal niet hoger zijn dan 190 km / u. Maar, zoals de proefrit liet zien, heeft de auto een laag brandstofverbruik: van 4,5 tot 6,5 liter per honderd kilometer, afhankelijk van de motoraanpassing.

opties en prijzen

Traditioneel wordt de auto in drie uitrustingsniveaus geproduceerd. De instapprijs zal de indrukwekkende grens van 22.500 euro overschrijden en de prijs van de meest geavanceerde versie zal ongeveer 6.000 eenheden Europese valuta meer zijn.

wedstrijdmodellen

De belangrijkste concurrenten van de mini-crossover voor de portemonnee van de koper zijn Opel Mokka, Nissan Qashqai , Renault Captur en gedeeltelijk Kia Sportage .

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com