Ford Puma 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Volgens de laatste berichten komt er in 2021 geen nieuwe Ford Puma aan in de VS. Het is slecht nieuws na de kans te hebben gehad om zo’n coole cross-over te zien. Helaas is Puma overal te koop behalve in de VS. Bovendien bereikt Puma Canada en Mexico niet eens. Dat gezegd hebbende, blijft de Ford EcoSport de enige kleine auto-cross-over van Ford op het continent.

Dit is een slechte zaak, want EcoSport ziet er oud uit en heeft niet zoveel te bieden. Puma wordt voornamelijk in Europa verkocht, maar je mag verwachten dat het ook op een paar andere continenten aankomt. Bovendien zal Ford ook de ST-variant lanceren, maar dit model zal ook dealers in de VS vermijden.

Ford Puma 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Puma 2021 wordt verkocht in Europa

Het is een bittere pil om door te slikken. We wisten echter allemaal dat de komst van de poema in de VS vanaf het allereerste moment onwaarschijnlijk was. Sinds de eerste informatie over de Ford Puma 2021 zijn alle rapporten geschreven over de lancering in Europa. Zoals eerder vermeld, blijft EcoSport Ford’s enige cross-over voor kleine auto’s in Noord-Amerika. Dat is slecht, want de fans hoopten iets nieuws te zien. EcoSport is op de een of andere manier het achtste best verkochte model voor kleine auto’s van de zeventien concurrenten.

✓ U kunt ook controleren:

EcoSport bestaat echter al negen jaar en heeft niet zoveel te bieden. EcoSport viert echter zijn tiende verjaardag en is een van de oudere naamplaatjes in dit segment. Als je een doorgewinterde Ford-fan bent en op zoek bent naar een subcompacte crossover, is de situatie verre van ideaal. Puma was de enige hoop voor de komende jaren. Over het algemeen zou Puma een kwalitatief beter alternatief voor EcoSport kunnen zijn of het kunnen vervangen. Er gebeurt echter niets.

Ford Puma 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Puma ST ziet er goed uit

Ford zal nog een krachtige versie aan zijn gamma toevoegen. De aanstaande Ford Puma 2021 ST zal volgend jaar in de winkels liggen en zal een sportievere versie zijn van de subcompacte crossover. Net als Edge ST en Explorer ST zal Puma ST iets nieuws zijn en verschillen van deze twee modellen. Net als normale Puma is Puma ST gemaakt voor Europa en ziet het er hot uit. Blue Oval voegt verschillende soorten verbeteringen toe.

Dit omvat een sportievere uitstraling, extra grote luchtinlaten en unieke wielen. Bovendien wordt de rit minder en komt er een stijvere vering beschikbaar. Het interieur is voorzien van beroemde Recaro-stoelen zoals de Ford Fiesta ST. Onder de motorkap zal Puma ST een 1,5-liter EcoBoost-driecilinder gebruiken. Deze variant biedt 200 pk en 215 lb-ft koppel en Ford zou het ook kunnen aanbieden met een handgeschakelde versnellingsbak.

Ford Puma 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Puma 2021 releasedatum en kosten

Hopelijk lanceert Ford over vijf jaar de volgende generatie Puma in de VS. Tot die tijd begint de Ford Puma zijn reis door Europa in 2021 en wordt hij in het eerste kwartaal van 2021 verkocht. De prijs voor de gewone Puma zou moeten beginnen bij ongeveer $ 30.000. Verwacht dat de ST-variant dichter bij $ 40.000 zal liggen. Puma ST zal concurreren met modellen als de Nissan Juke Nismo en Volkswagen T Roc DSG.