Ford Mustang Mach-E GT 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Tot nu toe is het speerpunt van de Ford Mustang Mach-E gebleven op 351 pk. Met deze GT-variant worden prestaties, kracht en emotie aan het stuur nu verhoogd.

Onze hoofdrolspeler vandaag, de  Ford Mustang Mach-e GT 2022  , flirt met de 500 CV – hij biedt 487 pk – met 3,7 seconden van 0-100 km / u en met een topsnelheid van 20 km meer dan in de Mach-And ” normaal” – deze versie bereikt 200 km / h -. Met deze extra trucs weet hij zijn gedrag een draai te geven door het te radicaliseren toen we kozen voor de Untamed Plus-omgeving – een extreem programma in vergelijking met de Untamed-sportwagen, die ook naast de Whisper bestaat voor rustig rijden, en de Active in de middellange termijn – en die ons naar een duidelijke en veeleisende omgeving van een circuit of weggedeelten zou moeten leiden om de echte leefruimte te vinden – vergelijkbaar met de versie match  1  van de echte Ford Mustang, de benzine V8.

Ford Mustang Mach-E GT 2022: specificaties, prijs, releasedatum

In deze GT-versie van de Mustang Mach-E met vierwielaandrijving blijft de autonomie in 500 km gehomologeerd, gewonnen uit de grote batterij die Ford aanbiedt met 99 kWh – tot 610 km kan dit model met deze batterij bereiken en achterwielaandrijving. Ook opmerkelijk is de lage bodemvrijheid van de carrosserie, waardoor hij bijna als een verhoogde sedan wordt gepositioneerd in plaats van een SUV, allemaal omgeven door een laag zwaartepunt om de prestaties te verbeteren, en in dit geval is hij bekleed met 20-inch banden en afmetingen voor remmen maakt de 130 pk meer dan deze GT maakt in vergelijking met de volgende krachtigere variant.

HOE HET GAAT

We wedden met de nieuwe Ford Mustang Mach-E GT tijdens onze toer over de Kroatische wegen door simpelweg te flirten met de Whisper-rijmodus om te zien dat deze de zachtste, zuinigste en minst duurzame is. Hierboven verhoogt de Active-modus de opslagcapaciteit van de auto om meer energie te genereren, de opslagcapaciteit van de auto die nog meer groeit in de Untamed-modus, maar krimpt in Untamed Plus omdat deze rijmodus-optie werd geboren zonder nog wilder te worden. De drie regeneratieve remvariabelen worden aangevuld met de mogelijkheid om de e-pedaalfunctie te gebruiken, zodat de auto alleen werkt bij het accelereren en dat wordt geklokt als we onze voet van het rechterpedaal halen. Het laatste alternatief is om op de L-knop op de versnellingsknop in de middenconsole te drukken.

Ford Mustang Mach-E GT 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ons verbruik lag tussen de 20 en 25 kWh – in het eerste geval gemakkelijk met verschillende rijmodi en in het tweede alleen met Untamed Plus-. Natuurlijk accelereert de auto als een demon in elke rijmodus, hoewel we bij de Untamed en Untamed Plus een hardere en directere besturing waarnemen, een stevigere vering – het Magneride adaptieve chassis wordt genoteerd als een pluspunt voor kwaliteit en efficiëntie – en vooral het vermogen om ze op verboden snelheden te brengen of om elke inhaalmanoeuvre op tijd en met een minimale afstand uit te voeren.

✓ U kunt ook controleren:

Ford Mustang Mach-E 2022 GT PRIJS

Verder lichte make-up op de Mustang Mach-E GT, vooral aan de voorkant, wat hem sportief maakt zonder in eenvoud te vervallen in vergelijking met de Mustang Mach-E met minder pk’s. Binnenin, goede ruimte dankzij de strijd die grenst aan drie meter met gemakkelijke in- en uitstap voor alle inzittenden, goede afwerkingen ook met sportieve differentiatie – de stoelen passen beter dan in de normale Mach-E, hoewel de bovenste projectie elke manoeuvre-manipulatie in de middenconsole – en de kofferbak is misschien een beetje fair voor de afmetingen van een model van ruim 4,7 meter – maar met de iets meer dan 400 liter van de conventionele kofferbak komt er voorin nog 80 liter bij.

Ford Mustang Mach-E GT 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Qua prijs maakt de meer dan 72.000 euro die de Ford Mustang Mach-E GT in de prijs heeft het tot een getuigenismodel, maar met zijn pure imago en pure prestaties geeft dat aan hoe ver het productgamma van Ford kan gaan op het gebied van elektrische Mach-E-familie krijgt binnenkort een tweezittervariant en nog een zevenzittervariant, waarbij een 100 procent elektrische variant ondergeschikt is aan een model ter grootte van Puma, maar in dit geval onder het Ford-logo en niet onder de Mustang.