Ford Mustang Mach-E 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Blue Oval heeft zojuist de nieuwe Ford Mustang Mach-E 2021 GT en GT Performance Edition SUV’s geïntroduceerd . Volgens Ford zullen de aankomende modellen sportiever en krachtiger zijn dan de reguliere versie.

De Mach-E GT onder de motorkap is uitgerust met een aandrijflijn die 480 pk en 600 lb-ft koppel kan produceren. Leuk weetje, de GT Performance Edition heeft hetzelfde vermogen maar meer koppel, 634 lb-ft. Ford beweert ook dat de Mustang Mach-E GT in 3,8 seconden van 0 naar 60 mph gaat, terwijl de GT Performance Edition in 3,5 seconden rijdt.

Ford Mustang Mach-E 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Mustang Mach-E 2021 GT en GT Performance Styling

De nieuwe Ford Mustang Mach-E 2021 GT- en GT Performance-modellen zijn veel agressiever dan de reguliere modellen. De Mustang Mach-E GT wordt geleverd met een gecarboniseerde grijze grille, GT-badge, roodgeverfde Brembo-remmen en grote zwarte 20-inch wielen.

Met de Performance Edition krijgen kopers nog meer. Dit model is voorzien van speciale badges, unieke 20-inch wielen omwikkeld met Pirelli-zomerbanden en standaard magnetorheologische dempers. Alle Mach-It-modellen profiteren van het lage zwaartepunt en de verwachte 50/50 gewichtsverdeling.

Ford Mustang Mach-E 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het interieur wijkt niet veel af van het reguliere model

De nieuwe editie Ford Mustang Mach-E 2021 GT gaat verder met dezelfde lay-out als de reguliere. Dit model heeft vijf zitplaatsen en hoewel het een aflopende daklijn heeft, heeft het een behoorlijk goede hoofdruimte. Ford Performance is de betere optie en heeft veel comfortabelere stoelen met metalen stiksels en aluminium instrumentenpanelen.

Net als bij de basis Mach-E is het algemene gevoel van ruimtelijkheid in de GT hetzelfde. Beide modellen hebben het bekende 15,5-inch bedieningsscherm in staand formaat, Apple CarPlay/Android Auto, 4G LTE en Wi-Fi-connectiviteit.

✓ U kunt ook controleren:

veiligheid

De lijst met standaard veiligheidsvoorzieningen omvat de Ford Co-Pilot 360 2.0 met Lane Departure Warning, Forward Collision Warning met automatisch noodremsysteem, dodehoekbewaking, adaptieve cruisecontrol en snelheidsbordherkenning.

Prestatiegegevens van de Ford Mustang Mach-E 2021 GT en GT

De nieuwe Mustang Mach-E 2021 GT is een krachtige SUV die is uitgerust met een accu van 88,0 kWh. Dit model wordt ook aangedreven door twee elektromotoren, één op elke as, die alle vier de wielen van stroom voorzien. Deze combinaties resulteren in 480 pk en 600 lb-ft koppel. In vergelijking met het reguliere model zijn er 134 paarden meer. Daarnaast bereikt de Mustang Mach-E GT een snelheid van 100 km/u in 3,8 seconden.

De Performance Edition levert hetzelfde vermogen als 480 pony’s, maar biedt meer koppel (634 lb-ft). Dit model is sneller en bereikt een snelheid van 100 km/u in 3,5 seconden. Ford schat ook dat de Standard GT 250 mijl zal afleggen op een enkele lading, terwijl de Performance Edition iets minder dan 235 mijl zal afleggen.

Ford Mustang Mach-E 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Releasedatum en kosten

De nieuwe Ford Mustang Mach-E 2021 GT en de GT Performance Edition SUV brengen Mach-E naar een hoger niveau van sportiviteit. Beide modellen zien er agressiever uit en leveren veel vermogen.

Ford kondigde aan dat de modellen tegen het einde van de zomer beschikbaar zouden zijn, terwijl de bestellingen in het voorjaar zouden kunnen worden geopend. Qua prijsstelling heeft Ford de kosten van de Performance Edition- en GT-modellen nog niet bekendgemaakt.