Ford Maverick 2024: Interieur, motor en modificaties

De vraag naar de Ford Maverick blijft groot. “Het vorige modeljaar was in minder dan drie dagen uitverkocht”, zegt Jim Baumbick, Ford’s vicepresident productontwikkeling en kwaliteit. Dat is waarschijnlijk de reden waarom veel klanten reikhalzend hebben uitgekeken naar de update van modeljaar 2024, die de orderboeken weer zou moeten openen. Nu is het eindelijk zover.

Ford Maverick 2024: Interieur, motor en modificaties

De Ford Maverick Hybrid van 2024 is eindelijk onthuld. Het nieuwe model heeft een aantal kleine wijzigingen, waarvan de belangrijkste de prijs is.

Ontwerpkenmerken

De 2024 Ford Maverick Hybrid is een overnamemodel, wat betekent dat er geen wijzigingen zijn aan het interieur- of exterieurdesign. Het kleurenpalet verschilt echter wel van het vorige model. Kopers kunnen kiezen uit twee nieuwe kleuren: Azure Grey Metallic Tri-Coat en Terrain. In tegenstelling tot het vorige model zijn de kleuren Carbonized Grey Metallic en Iconic Silver Metallic alleen beschikbaar voor wagenparken. Tot slot heeft Ford de kleuren Area 51, Avalanche Grey, Alto Blue Metallic Tinted Clearcoat en Cyber Orange Metallic Tri-Coat van de oude Maverick niet behouden.

Ford Maverick 2024: Interieur, motor en modificaties

Sommige kleuren van het vorige model zijn mogelijk niet meer beschikbaar voor de nieuwe hybride truck, maar sommige kleuren zijn wel nieuw. Hetzelfde geldt voor het interieur. De uitrustingsvarianten blijven hetzelfde – XL, XLT en Lariat – maar er zijn enkele veranderingen in de uitrusting.

Ford heeft het SecuriCode-toetsenbord voor sleutelloze toegang (bestuurderszijde), de ruitenwisserontdooier en de 4G LTE Wi-Fi-hotspot verwijderd uit de Maverick met de update voor modeljaar 2024. Daarnaast biedt het bedrijf niet langer een handmatige ruitschuif op de XL- en XLT-uitvoering. Een elektrisch bedienbare achterruit blijft echter standaard op de Lariat-uitvoering.

Een draadloos oplaadstation voor smartphones, dodehoekwaarschuwing en waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook zijn standaard op de Lariat-versie van de 2024 Maverick Hybrid. Op het vorige model bood Ford deze systemen als optie aan in dit pakket. ook het Ford Co-Pilot360 Assist Package en het Lariat Luxury Package, die op het vorige model optioneel waren, zijn nu standaard. Over pakketten gesproken: Ford heeft modulaire harde bedbekleding toegevoegd aan het XLT Luxury Package en sproeibedbekleding aan het Lariat Luxury Package.

Ford Maverick 2024: Interieur, motor en modificaties

De 2024 Ford Maverick Hybrid heeft nog steeds de vertrouwde 2,5-liter benzinemotor met 162 pk en 155 lb-ft. koppel en een elektromotor met 126 pk en 173 lb-ft. koppel om de motor te ondersteunen. Deze laatste haalt zijn energie uit een lithium-ionbatterij van 1,1 kWh. In totaal genereert de volledig hybride aandrijflijn 191 pk aan vermogen, dat via een elektronische variator op de voorwielen wordt overgebracht. Het maximale laadvermogen en trekvermogen zijn naar verluidt respectievelijk 1.500 en 2.000 pond.

De Maverick Hybrid rijdt heel goed, dus Ford had de huidige configuratie moeten behouden. Hij biedt een bevredigende acceleratie in de stad en maakt indruk met een rijgedrag en comfort die je normaal gesproken niet met een pick-up associeert. We zouden graag zien dat hij op de snelweg veel en veel sneller gaat, maar verbeteringen op dit gebied zijn onwaarschijnlijk tot er een tussentijdse update komt die meer vermogen en koppel oplevert.

Ford Maverick 2024: Interieur, motor en modificaties

Hoewel de Ford Maverick Hybrid 2024 dezelfde aandrijflijn heeft als zijn voorganger, kunnen de brandstofverbruikscijfers licht verschillen. Het model 2024 verbruikt 2 mijl per gallon minder in de stad dan het model 2022 (de EPA schat 42 mijl per gallon). het door de EPA geschatte gecombineerde brandstofverbruik is ten minste 37 mijl per gallon en de door de EPA geschatte totale actieradius is ten minste 511 mijl.

AspectTechnische gegevens Ford Maverick Hybrid
Motortype2,5-liter benzinemotor
Motorvermogen162 PK.
Motorkoppel155 lb-ft.
Type motorElektrische aandrijving met permanente magneten
Motorvermogen94 kW (126 pk)
Motorkoppel173 lb-ft.
Overbrenging van infectieelektronische variator
Accupakket1,1 kWh lithium-ion
Verwacht brandstofverbruik≥37 mijl per gallon (gecombineerd).
Maximaal laadvermogen1500 pond
Maximaal trekvermogen2000 kilo

Specificaties voor de 2024 Ford Maverick Hybrid (Bron: Ford)

Ford Maverick 2024: Interieur, motor en modificaties

Prijs en datum van uitgifte

De 2024 Ford Maverick Hybrid is aanzienlijk duurder dan het vorige model, zoals de volgende tabel laat zien:

EvaluatieFord Maverick 2024 Hybrid PrijsPrijsverhoging
XL24.900 euro2305 Euro
XLT27.815 Euro2960 Euro
Lariat34.135 Euro5780 Euro

Prijzen voor de 2024 Ford Maverick

Ford Maverick 2024: Interieur, motor en modificaties

Nieuweautos.com zegt

De Maverick Hybrid is een veelzijdige optie voor kopers die op zoek zijn naar een auto die geschikt is voor woon-werkverkeer, winkelen en licht transport. Hij is compact, zuinig, functioneel en heeft een stijlvol uiterlijk. De aanvankelijke aantrekkingskracht van betaalbaarheid en waar voor je geld is echter afgenomen. De prijzen zijn sinds de introductie met ongeveer 13 procent gestegen en bij de modelupdate van 2024 worden verdere prijsstijgingen verwacht. We hopen dat toekomstige verbeteringen van Ford erop gericht zullen zijn om de Maverick Hybrid weer betaalbaar te maken.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen