Ford Kuga 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het assortiment van de nieuwe Ford Kuga 2022 wordt uitgebreid met een belangrijke nieuwigheid. Deze goed uitgebalanceerde SUV verwaarloost zijn meer dynamische kant niet en presenteert een EcoBoost-motor met meer vermogen. Wij anticiperen uitsluitend op de eerste details.

Ford Kuga 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De Ford Kuga is een van de meest complete SUV’s in de hele categorie, wat tot uiting komt in een bijzonder breed scala aan mechanische uitrustingen. Daarnaast biedt hij de 1.5 EcoBoost-benzinemotor met 120 en 150 pk, de EcoBlue-diesel met 120, 150 en 190 pk, de 150 pk MHEV Light Hybrid-versie, de 190 pk FHEV conventionele hybride en de 225 pk PHEV. Kortom, een indrukwekkend aanbod dat kan wedijveren met de Citroën C5 Aircross, Hyundai Tucson, Kia Sportage, Opel Grandland X, Peugeot 3008, Renault Kadjar, Seat Ateca of Volkswagen Tiguan.

Alsof dat nog niet genoeg was, kregen we van LatestCarNews de eerste details van een nieuwe monteur die het meest veeleisende publiek zal bekoren. We hebben het over de 175 pk sterke 1.5 EcoBoost turbobenzinemotor die is aangesloten op een achttraps automaat.

Ford Kuga 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hoewel ze nog niet al hun gegevens hebben overschreden, komt er de nieuwe Ford Kuga 1.5 EcoBoost met 175 pk in zijn versie met voorwielaandrijving of zelfs de vierwielaangedreven variant AWD. Het vreemdste? Het merk keurt in beide gevallen hetzelfde gemiddelde verbruik goed: 7,5 liter/100 km.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Kortom, de   Ford Kuga 2022 1.5 EcoBoost 175 PS met de achttraps automaat kan worden gecombineerd met verschillende lakafwerkingen, zoals de luxueuze Titanium en Titanium X of de sportieve ST-Line en ST-Line X, die een speciaal bodykit.

✓ U kunt ook controleren:

Volgens de eerste officiële gegevens waarover we beschikken, zou de nieuwe 175 pk sterke automatische versie zijn prijzen met ongeveer 1.600 euro verhogen in vergelijking met de 150 pk sterke Ford Kuga 1.5 EcoBoost met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Bij de vierwielaangedreven versie zou de prijs met hetzelfde lakwerk nog eens 2.400 euro extra stijgen.

Ford Kuga 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Deze tarieven zijn momenteel geldig in Moldavië, dus we hopen u binnenkort meer informatie te kunnen bieden over de nieuwe Ford Kuga 1.5 EcoBoost 175 PS automaat in andere Europese landen. Deze versie zal natuurlijk zeer aantrekkelijk zijn voor gebruikers die hoge prestaties waarderen.