Ford Kuga 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ford hield een presentatie van de bijgewerkte Ford Kuga Crossover 2021 .Het derde generatie model werd op 2 april 2019 getoond tijdens het speciale evenement Go Further in Amsterdam. De SUV van de nieuwe generatie is verre van zijn voorganger wat betreft exterieurdesign, interieuruitrusting, beschikbare uitrusting en technische vulling. In onze test presenteren we de foto, prijs en configuratie, evenals de kenmerken van de Ford Kuga in de nieuwe carrosserie van 2021.

De nieuwe Kuga-crossover komt deze zomer op de Europese markt voor een prijs van 26.000 euro. De release van het nieuwe model zou de positie van de SUV in de landen van de Oude Wereld verder moeten versterken, hoewel het hier eerder erg goed ging.

Uitbreiding en herontwerp

Tijdens de modernisering van 2020 stapte de Ford SUV over op het nieuwe C2-platform, dat de basis vormt voor de “vierde” focus. De gewijzigde architectuur maakte het mogelijk om het leeggewicht van de crossover met 90 kg te verminderen en de torsiestijfheid van de carrosserie met 10% te verhogen. Wat nog belangrijker is, is echter dat de Ford Kuga 2021 aanzienlijk is vergroot, namelijk 89 mm lang (tot 4613 mm) en 44 mm breed (tot 1882 mm). Natuurlijk is de wielbasis ook gegroeid tot 2710 mm (+20 mm). Van alle totale afmetingen is alleen de hoogte afgenomen tot 1669 mm (-20 mm).

Dat de SUV serieus waardig is en verschillende proporties heeft aangenomen, is met het blote oog te zien. Tegelijkertijd lijkt de Kuga aan de buitenkant meer op een verhoogde hatchback en vertoont hij vanuit sommige hoeken gelijkenissen met Mazda-modellen. Als we het over details hebben, dan heeft de nieuwigheid koplampen hoog aan de voorkant, een grote valse radiateurbescherming met een gaasnetwerk en een complexe bumper met een gecompliceerde structuur van aerodynamische elementen.

Ford Kuga 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het achterste deel van de carrosserie van de “derde” Ford Kuga 2021 bleek niet zo helder te zijn als de boeg. In aanwezigheid van een klassieke vierkante achterklep, onopvallende stadslichten en een eenvoudige bumper met twee trapeziumvormige uitlaatpijpen.

Ford Kuga 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het profiel vertoont het grootste verschil met de crossover van de vorige generatie. De motorkap van de auto is verlengd, de daklijn merkbaar lager, de C-stijlen zijn naar voren gevallen. Over het algemeen is het silhouet slanker geworden, wat, samen met de opgeblazen oppervlakken van de zijwanden en de perfect getekende bogen van de wielkasten, het uiterlijk van dynamiek en opwinding versterkt. De ontwikkelaars zorgden ook voor de aanpassing van het ontwerp door drie speciale versies Titanium, ST-Line en Vignale voor te bereiden. Elk van hen geeft het lichaamsdecor een eigen touch. De ST-Line-versie is bijvoorbeeld te herkennen aan de zwarte kleur van de belangrijkste elementen van het exterieur: de grille, diffusor en dakrails.

Ford Kuga 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het autokleurenpalet van de Ford Kuga 2021 omvat 12 tinten, waaronder twee nieuwe lakken: Diffuus zilver en Sedona oranje.

✓ U kunt ook controleren:

Ruim interieur en nieuwe opties

De vergrote afmetingen en de vergrote wielbasis droegen bij aan een toename van de vrije ruimte in beide rijen stoelen op de crossover. Vooraan is de hoofdruimte in het heupgedeelte met 5 mm vergroot en in het schoudergedeelte met 43 mm. Op de tweede rij was de stijging respectievelijk 36 en 20 mm. En zelfs boven de hoofden van de chauffeurs, ondanks de afname van de totale hoogte van de carrosserie, werd hij veel ruimer. De afstand van het plafond tot de kruin van de passagiers op de eerste rij is 13 mm groter geworden, op de achterste rij met 35 mm. De achterbank is voorzien van een voor / achter verstelfunctie, waarmee u ofwel de hoofdruimte vergroot (tot 1035 mm) of een ruimere bagageruimte verkrijgt (een toename van ca. 67 liter).

Ford Kuga 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Het interieurontwerp van de nieuwe Ford Kuga zelf komt bijna overeen met dat van de laatste Focus. Het frontpaneel is volledig identiek – het scherm en de keypads van het multimediasysteem zijn ongewijzigd van het ene model naar het andere gemigreerd. Qua instrumentatie geeft Kuga elke klasgenoot een kans – de Arsenal heeft een 12,3-inch digitaal dashboard, een SYNC 3-mediacentrum met een 8-inch touchscreen-display (spraakbesturing, navigatie, Apple CarPlay en Android auto-interfaces, wifi-hotspot voor tien apparaten)), draadloos opladen, stroomvoorziening en ventilatie van de voorstoelen, verwarmde achterbank, projectiescherm, 575 watt B&O premium akoestiek met 10 speakers, elektrische achterklep met handsfreefunctie, active noise Controle, een dak met een panoramisch uitzicht.

Ford Kuga 2021: specificaties, prijs, releasedatum

FordPass Connect-technologie stelt de eigenaar van de nieuwe Kuga in staat om een ​​auto te besturen via een mobiele applicatie. Toegang op afstand tot functies zoals het lokaliseren van het voertuig, het controleren van technische parameters (brandstofpeil, olielevensduur), het op afstand vergrendelen / ontgrendelen van de deursloten, het starten van de motor (voor versies met automatische transmissie) en het bellen van de hulpdiensten.

De crossover zal ook de meest geavanceerde elektronische assistentiesystemen bevatten, die in het Co-Pilot360-complex zijn gegroepeerd. Dit bevat:

 • Adaptieve cruisecontrol met Stop & Go-modus;
 • Automatisch remmen met detectie van voetgangers en fietsers;
 • Manoeuvreerassistent bij het herkennen van gevaarlijke obstakels;
 • Volgen van kruisend verkeer bij het achteruitrijden;
 • Bewaking van “blinde” zones;
 • Automatisch schakelen van de koplampen;
 • Rijbaanassistent met baancentrering;
 • Verkeersbordherkenning;
 • Een gevorderde parker die weet hoe hij de auto in de lengte en loodrecht op de rijstrook moet parkeren.

Technische gegevens Ford Kuga 2021 jaar

In de technologie moet de nadruk vooral liggen op de gelijktijdige aanwezigheid van drie hybride modificaties. De:

 • Ford Kuga Plug-In Hybrid  (  Plug-In  Hybrid) – uitgerust met een benzine-inlaat van 2,5 liter en een elektromotor met in totaal 225 pk. De set bevat ook een generator en een lithium-ion-tractiebatterij met een capaciteit van 14,4 kWh. De kilometerstand zonder gebruik van de verbrandingsmotor is 50 km, het brandstofverbruik in de gecombineerde cyclus is 1,2 l / 100 km, de tijd voor het volledig opladen van de batterij is 4 uur.
 • Ford Kuga Hybrid  (Full Hybrid ) – Het apparaat bevat dezelfde 2,5-liter motor, elektromotor en accu. Er is geen netvoeding en het gemiddelde brandstofverbruik is niet hoger dan 5,6 l / 100 km. Een vergelijkbare hybride zal in 2020 op de markt komen en zal beschikbaar zijn met zowel voorwielaandrijving als vierwielaandrijving (Ford Intelligent All-Wheel Drive).
 • Ford Kuga EcoBlue Hybrid  (“zachte” hybride) – is uitgerust met een 2.0 EcoBlue-turbodiesel met 150 pk. en een startgenerator van 48 volt die werkt als een start / stop-systeem. De “softhybride” -versie van de Ford Kuga verbruikt ongeveer 5 liter per 100 kilometer.

Ford Kuga 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De crossover zal verkrijgbaar zijn met conventionele aandrijflijnen. Het assortiment benzine- en dieselmotoren omvat motoren:

 • 1.5 Ecoboost 120 pk;
 • 1.5 Ecoboost 150 pk;
 • 1.5 EcoBlue 120 pk;
 • 2.0 EcoBlue 190 pk

Beide benzinemotoren zijn gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en voorwielaandrijving. Dieselmotoren werken niet alleen samen met de “monteurs”, maar ook met de 8-bands “automaat”. Vierwielaandrijving wordt alleen aangeboden voor modificatie met de 2.0-liter EcoBlue-turbodiesel van topklasse.

Foto Ford Kuga 2021