FORD GALAXY 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De geheel nieuwe Ford Galaxy 2021 krijgt meer versnaperingen. Ford heeft duidelijk een plan voor zijn minivan, maar zeker buiten de VS. Galaxy blijft hoe dan ook verkopen, maar alleen in Europa. Deze MPV is gebaseerd op het Ford Mondeo-model. Het ziet er zeer hoogwaardig uit en biedt veel comfort. Het model van de nieuwe generatie wordt gespeculeerd voor 2021, maar dat is onwaarschijnlijk.

Voor 2020 voorzag Ford Europe zijn grote MPV van tussentijdse versnaperingen. Dit omvat een nieuwe grille en bumpers. Bovendien komt de styling dichter bij modellen als Kuga, Focus en Fiesta. De Vignale-versie is ook beschikbaar. Ford verbeterde ook de mechanica. Hierdoor zal de nieuwe Galaxy 2021 enkele externe en interne verbeteringen ondergaan.

FORD GALAXY 2021: specificaties, prijs, releasedatum

GALAXY 2021 EXTERIEUR FACELIFT

Het 2020-model kwam met een nieuwe grille en nieuwe bumpers. Nu krijgt de Ford Galaxy 2021 verdere upgrades. Dit omvat opnieuw vormgegeven koplampen die ook groter zijn dan voorheen. Daarnaast heeft deze MPV nieuwe achterlichten en een iets andere achterklep. Blue Oval zal de aerodynamica verbeteren, zodat de nieuwe Galaxy er sportiever uitziet dan zijn voorganger.

Dit model blijft draaien op zijn CD4-architectuur. Hetzelfde platform ondersteunt de beroemde Mondeo-sedan. Qua design staat Galaxy dichter bij het Ford Focus-model dan de Mondeo. Om deze reden leent Galaxy enkele stijlelementen en uiterlijke kenmerken van het kleinere Focus-model. Het platform blijft bestaan, dus er zijn geen dimensionale veranderingen in 2021.

FORD GALAXY 2021: specificaties, prijs, releasedatum

HET INTERIEUR ZAL MEER BELANGRIJKE VERANDERINGEN AANBRENGEN

Wat het interieur betreft, zal de aanstaande Ford Galaxy 2021 tal van updates krijgen. Het model van vorig jaar is dat niet drastisch veranderd. Dit kan gebeuren in 2021. Allereerst krijgt de Galaxy een meer rechtopstaande cabine dankzij de nieuwe bekleding. Bovendien heeft deze MPV minder knoppen. Hierdoor ontstaat ruimte voor een grotere display.

✓ U kunt ook controleren:

Logischerwijs worden de meeste bedieningselementen bediend via een nieuw touchscreen. Dit maakt de cabine ook praktischer. We weten dat sommige fans dol zijn op traditionele toetsen, maar het is nog geen 2002. Het basismodel heeft een lange lijst met standaardfuncties. De maker van Blue Oval zou dit het komende jaar kunnen verbeteren.

FORD GALAXY 2021: specificaties, prijs, releasedatum

DRIE AANDRIJFLIJNOPTIES

Voor de aandrijflijnopties heeft Galaxy er een paar. Net als het S-Max-model heeft de Ford Galaxy 2021 twee benzinemotoren. Daarnaast is er een enkele dieselmotor leverbaar. Allereerst is een 1.5 liter EcoBoost met 160 pk standaard een optie voor de aandrijflijn. Een grotere 2,0-liter, die 240 pk ontwikkelt, is optioneel verkrijgbaar.

Beide units gebruiken dezelfde automatische Powershift-transmissie. Een 2,0 liter TDCi Duratorq diesel is verkrijgbaar in twee verschillende verkooppunten. De eerste prestatie is 150 paarden en de tweede 180 paarden. Bovendien biedt diesel een lager brandstofverbruik en een handgeschakelde zesversnellingsbak.

RELEASEDATUM EN PRIJS VAN FORD GALAXY 2021

De toekomst van de Galaxy MPV is nog onzeker. De Ford Galaxy 2021 zal echter later volgend jaar in Europa op de markt komen. Niemand weet echt wat er de komende jaren zal gebeuren. De prijs voor het splinternieuwe model zal weer iets onder de 40.000 euro liggen.