Ford Focus RS 2021: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Je weet waarschijnlijk niet dat Focus erg populair is in Europa. Volgens statistieken verkoopt het bedrijf elke 135 seconden een model. Het lijdt geen twijfel dat de aankomende nieuwe Ford Focus RS 2021 veel aandacht zal trekken omdat het de snelste versie zal zijn. Zet gewoon de volgende stap over de ST-versie.

Er moet een elektrische motor worden toegevoegd aan de bestaande motor om een ​​hybride combinatie te creëren. Het doel is om meer dan 400 paarden aan te bieden van de belangrijkste concurrent Volkswagen Golf R. Laten we ook aannemen dat Mercedes een AMG A45 S-model heeft dat geschikt is voor ongeveer 415 paarden en competitief kan zijn.

Ford Focus RS 2021: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Ford Focus RS 2021 ontwerpdetails

Een iets agressiever ontwerp dan de ST-versie, de kortste zijn de RS-ontwerpen. Dit zou een sportuitlaatsysteem, een aangepast rooster, een opvallende diffuser, agressievere bumpers en waarschijnlijk lichtmetalen wielen van lichtgewicht materialen moeten opleveren.

Ford Focus RS 2021: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Binnen bericht

De cabine moet nog een stap verder gaan dan de ST-versie. Dat kan een stuur met een platte bodem betekenen en enkele Recaro-sportstoelen. De nieuwe RS wordt ook op verschillende plaatsen benadrukt om de sportieve kant te benadrukken.

Ford Focus RS 2021: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Ford Focus RS 2021 MIld hybride systeem

De grootste aandacht in het sportuitrustingsmodel is natuurlijk de motor. Het huidige model levert ongeveer 350 paarden en het nieuwe model zou 400 paarden moeten leveren. Het nog betere nieuws is dat het te danken zal zijn aan een hybride combinatie. De basis blijft 2,3 l EcoBoost-motor met 4 cilinders en 345 paarden. Het verhaal wordt interessant als we een elektromotor op de achteras monteren. Het bedrijf GKN produceert de eTwinster-elektromotor voor de nieuwe RS-hybride. De basistaak is dynamisch sturen en natuurlijk vierwielaandrijving.

✓ U kunt ook controleren:

Er wordt gespeculeerd dat deze elektromotor de prestaties van meer dan 400 paarden zal verhogen. Vergeet niet dat de huidige RS accelereert van 0 naar 100 km / u voor een fantastische 4,7 seconden. Afhankelijk van de prestatieverhoging zullen we zien hoeveel dit aantal afneemt. De topsnelheid ligt al op 266 km / u en dit zal waarschijnlijk een lichte boost krijgen.

Ford Focus RS 2021: Technische Daten, Preis, Erscheinungsdatum

Ford Focus RS 2021 releasedatum en prijs

Aangenomen wordt dat het officiële vervoer eind 2020 stopt. Dit kan een autoshow in Los Angeles betekenen of een eerdere in Europa. Er zijn momenteel geen prijsbesprekingen, maar het lijdt geen twijfel dat het zoiets zal zijn als de Volkswagen Golf R.