Ford Flex 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De gloednieuwe Ford Flex 2021 wordt de beste ooit. Het is een interessant verhaal omdat het gerucht ging dat dit model in 2020 te koop zou zijn. Nu lijkt het erop dat de Flex de productie zal voortzetten. Het model van 2021 wordt verder geüpgraded. De nieuwe full-size SUV krijgt de afgelopen jaren te maken met lage verkopen. Het is een moedige zet van Blue Oval en nu kunnen we niet wachten om de gloednieuwe Flex te zien.

Design krijgt veel updates. Daarnaast is het interieur toe aan een opknapbeurt en dit omvat extra modernisering. De prestaties zullen ook worden verbeterd. Er is plaats voor zeven passagiers en we kunnen nu beter comfort verwachten.

Ford Flex 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Flex-kleuren

De aanstaande full-size SUV biedt een indrukwekkende reeks kleuren. De Ford Flex 2021 wordt geleverd met negen carrosseriekleuren. Blue Oval zal zeker nieuwe kleuren introduceren en enkele van de bestaande vervangen. Klanten hebben momenteel negen verschillende opties. Oxford White, White Platinum en Stone Grey zijn beschikbaar.

Kleuren in blauw en agaatzwart zijn ook verkrijgbaar. Robijnrood, magnetisch, ingots zilver en bordeauxrood fluweel zijn optioneel. Flex biedt ook twee interieurkleuren. Kopers kunnen kiezen tussen de kleuren Charcoal Black en Dune.

Ford Flex 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Motorspecificaties

De komende Ford Flex 2021 behoudt zijn huidige motorengamma. Het begint allemaal met een standaard 3,5-liter V6-motor. Deze eenheid is standaard en biedt 287 pk en 254 lb-ft koppel. Een optionele 3,5-liter EcoBoost V6 is krachtiger. De optionele aandrijflijn genereert 365 pk en een koppel van 350 lb-ft. Welke optie u ook koopt, er is een automatische zesversnellingsbak beschikbaar.

✓ U kunt ook controleren:

Flex SUV is ook een voorwielaangedreven voertuig. Desalniettemin biedt Blue Oval een optionele vierwielaandrijving. Flex biedt solide cijfers op het gebied van brandstofefficiëntie. Standaardmotor heeft een nominaal vermogen van 16 mpg in de stad en 23 mpg op de snelweg. De optionele motor is min of meer hetzelfde en levert 22 mpg op de snelweg.

Ford Flex 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Uitrustingsvarianten

De komende Ford Flex 2021 biedt slechts drie uitrustingsniveaus. Het SE-model is de instapoptie. Het wordt geleverd met vrij regelmatige functies zoals HID-koplampen en stoffen bekleding. LED-achterlichten en 17-inch wielen worden ook toegevoegd. Als u meer apparatuur nodig heeft, schakel dan over naar de SEL-apparatuurvariant. Met Flex SEL krijg je een groter touchscreen, 18 inch aluminium wielen en meer comfort.

Als u echter luxe wilt, biedt alleen Limited Trim dit aan. Het topmodel heeft lederen bekleding, elektrisch verstelbare en verwarmde stoelen. Daarnaast worden premium geluidssysteem, zonnedak en glanzend zwarte 20-inch velgen aangeboden.

Ford Flex 2021 prijs en releasedatum

Flex zal een lichte prijsstijging zien. De nieuwe Ford Flex 2021 kost nu 31.000 euro. De uitrustingsvariant SEL kost 34.000 euro. Flex Limited kost immers 41.000 euro. De nieuwste full-size SUV van Ford zet de productie voort en komt later in 2020 aan.