Ford Fiesta 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Ford Fiesta 2021 behoort tot het aantal auto’s dat het komende jaar zal worden uitgebracht. De Fiesta is een van de meest populaire voertuigen die Ford onder zijn riem heeft en heeft al een breed publiek dat nog groter zal worden met de release van het nieuwe model. Volgens de laatste geruchten zijn ze van plan om hoogwaardige apparatuur te lanceren die zal volgen op andere grote auto’s die Ford ook heeft aangekondigd.

Ford Fiesta 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Dit is wat we hebben geleerd over het nieuwste Ford Fiesta News 2021, en we hebben het hier speciaal voor u toegevoegd in onze recensie.

Buitenkant Ford Fiesta 2021

Het exterieur van de Ford Fiesta 2021 wordt zeer gezond. Omdat we er bijna zeker van zijn dat de nieuwe Fiesta een RS-merk zal zijn, zal hij enkele stylingtips van het vorige model overnemen. Dit verwijst eigenlijk naar de aerodynamica van de auto, omdat het vorige model een behoorlijk goede setup had als het ging om het vermogen om door de lucht te vliegen. We gaan ervan uit dat ze ook iets lenen van het WRC-model en dat ook hier opnemen. Aan de voorkant zal er een grote trapeziumvormige grille zijn, terwijl aan de zijkanten enkele schorten zullen worden bevestigd, die worden geleverd met de opnieuw ontworpen zijluchtdammen. Daarbij komt nog de uitstekende splinter, die is gemaakt van koolstofvezel.

✓ U kunt ook controleren:

De achterkant van de auto voegt een enorme spoiler toe die ervoor zorgt dat de stabiliteit van het voertuig in toom wordt gehouden. De spoiler zal groter zijn dan die in de Fiesta ST, maar kleiner dan de WRC-versie. De bumper is ook opnieuw ontworpen en uitgerust met een geïntegreerde diffuser. In plaats van een reeds verwachte dubbele buisconfiguratie, krijgen we eigenlijk een dubbel uitlaatsysteem. Over het algemeen krijgt dit model dankzij de lichte wielen en de nieuwe zijschorten inderdaad een gepimpte look.

Ford Fiesta 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur van Ford Fiesta 2021

Het interieur van de Ford Fiesta 2021 wird stark auf der Focus RS-Version basieren. Der Innenraum wird ein sportlicher Innenraum sein und eine rennfahrerähnliche Umgebung annehmen. Es werden einige Sportpedale und ein überarbeiteter Schalthebel enthalten sein. Es gibt auch einige Gespräche über das Hinzufügen eines zusätzlichen Kombiinstruments ganz oben auf der Mittelkonsole, da diese höchstwahrscheinlich die Option einer SYNC-Konnektivität mit einem 8-Zoll-Touchscreen bieten. Das vorherige Ford-Fahrzeug hat dies hervorragend erhalten, daher wird auch dieses Modell davon profitieren. Schließlich wird das Auto auch einige charakteristische RS Recaro-Schalensitze erhalten, die in Motorsport-Mikrofaser eingewickelt werden, um Ihnen bei höheren Geschwindigkeiten und bei längeren Fahrten ein großartiges Gefühl zu vermitteln.

Ford Fiesta 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Motor Ford Fiesta 2021

Alle mensen gaan ervan uit dat de Ford Fiesta 2021volgt het vorige patroon van het udpated voertuig en krimpt onder de motorkap van de auto. Het voorbeeld van de nieuwste Focus RS is dat deze een minder krachtige motor heeft dan het ST-merk, maar dit zien we hier niet terug. Daarom wordt een 1,6-liter viercilinder turbomotor toegevoegd, waarvan het ontwerp wordt verbeterd en nieuwe functies worden toegevoegd. De huidige motor kan 197 pony’s en 202 pond-voet koppel produceren, maar ze hopen de prestaties van de 2021 Ford Fiesta RS te verbeteren tot 240 pk en 250 pond-voet koppel. Vervolgens kijken we naar een auto van 6 seconden die nodig is om te accelereren naar 0-60 mph. De laatste vraag is de toevoeging van een AWD-optie waarvan we verwachten dat die niet voorkomt.Aangezien de Focus RS al beschikbaar is met vierwielaandrijving, zal het toevoegen van een nieuwe alleen maar meer problemen opleveren voor de verkoop, dus ondanks dat het goed klinkt, is het onwaarschijnlijk dat dit zal gebeuren.

Ford Fiesta 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties Ford Fiesta 2021

Wielbasis: 98,0 inch
Lengte: 173,5 inch
Breedte: 67,8 inch
Passagiersverkeer: N / A
Maximaal laadvermogen: 12,8 cu.ft.
Leeg gewicht: 2627 lb
Maximumsnelheid: 120 mph
0-60: 8,7 sec
MPG: 27/36 (stad / snelweg)
Beschikbare exterieurkleuren: Kona Blue, Metallic Magnetic, Metallic Molten Orange Metallic, Tri-Coat Shadow Black …
Trekvermogen: N / EEN

Ford Fiesta 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Publicatiedatum en prijs van Ford Fiesta 2021

De prijs van de Ford Fiesta RS 2021 is nog niet officieel bekend gemaakt. Aangezien we echter weten dat de basisverkoopprijs voor de Ford Fiesta ST 20.945 euro bedraagt, kunnen we alleen maar verwachten dat het nieuwste model zal worden aangeboden voor een totaal van ongeveer 25.000 euro. De releasedatum is gepland voor volgend jaar. De auto zal naar verwachting medio 2021 verschijnen.