Ford F-150 2024: Prijzen en functies

De Ford F-150 Lightning wordt onthuld in mei 2021 en gelanceerd in mei 2022. Later dit jaar zal de Amerikaanse elektrische truck waarschijnlijk enkele wijzigingen ondergaan om een model van 2024 te worden. Ontdek hier wat je kunt verwachten van de 2024 Ford F-150 Lightning. Let op: de informatie en afbeeldingen in dit artikel hebben betrekking op het huidige modeljaar. We zullen deze pagina zorgvuldig bijwerken als er nieuwe details beschikbaar komen.

Ford F-150 2024: Prijzen en functies

Ontwerp

De 2024 Ford F-150 Lightning zal geen wijzigingen ondergaan aan de carrosserie, omdat het ontwerp nog steeds fris is en zeer goed is ontvangen door kopers. De aankomende elektrische pick-up zal ook alleen worden aangeboden als SuperCrew pick-up (dubbele cabine). Mogelijk komen er nieuwe kleuropties om het voertuig een modernere uitstraling te geven, maar dat valt te betwijfelen. Het is ook mogelijk dat de klassenstructuur iets wordt gewijzigd.

Ford F-150 2024: Prijzen en functies

De vorige Ford F-150 Lightning is verkrijgbaar in twee nieuwe en acht kleuren:

 • Lawine
 • Azuurgrijs metallic, drielaagse coating
 • Agaat zwart metallic
 • Antimaterieblauw metallic
 • Carbon grijs metallic
 • Fabelachtig Zilver metallic
 • Oxford wit
 • Getinte blanke lak Rapid Red metallic
 • Steengrijs metallic
 • Drie lagen in de kleur Star White met metallic effect

De huidige truck wordt aangeboden in vier uitrustingsvarianten: Pro, XLT, Lariat en Platinum. De Pro-klasse omvat twee subklassen: Pro Standard en Pro Fleet. Het XLT-model heeft drie subklassen: XLT Fleet, XLT Standard en XLT High. De Lariat tot slot heeft twee subklassen: Lariat Standard en Lariat High.

De elektrische pick-up F-150 Lightning onderscheidt zich met zijn unieke persoonlijkheid van de grote reeks Ford F-150 benzinemodellen, maar is nog steeds herkenbaar als een F-150. Zijn voorkant is duidelijk anders en weerspiegelt de milieuvriendelijke en hightech aard van zijn aandrijflijn.

Ford F-150 2024: Prijzen en functies

Een belangrijk designkenmerk van de F-150 Lightning is zijn unieke hightech gezicht met een opvallende lichtstructuur en een prominenter grilleontwerp. De doorlopende LED-lichtbalk, die een poortachtig visueel element vormt, maakt de F-150 EV onmiddellijk herkenbaar. De belangrijkste koplampen zijn verticaal geplaatst, net als op de ICE-variant, maar zijn complexer en smaller.

Tussen de koplampen bevindt zich een gesloten grille met een gladdere, getextureerde afwerking. Er zijn twee andere grilleontwerpen beschikbaar voor andere configuraties. Aan de achterkant strekken de LED-lampen zich uit over de volledige breedte van de elektrische pick-up, wat de elektrische auto zijn kenmerkende stijl geeft. Aan de zijkanten hebben de lichtmetalen velgen een aerodynamischer design. De wielopties staan hieronder:

 • 18-inch modellen met machinaal bewerkte zwarte hoogglans zakken (Pro Base en XLT).
 • 20-inch modellen met donkergrijze carbonafwerking (XLT High en Lariat)
 • 22-inch model met machinaal bewerkte ebbenhoutzwart gelakte zakken (Platinum)

Ford biedt zelfs LED-waarschuwingslichten voor de F-150 Lightning, afkomstig van SoundOff Signal:

 • Amberkleurige stroboscoop (Pro en XLT Fleet)
 • Amber/witte stroboscoop (Pro en XLT Fleet)
 • Rood/blauwe knipperkleur (Pro Fleet)

Binnen

Het interieur van de F-150 Lightning 2024 zal om dezelfde redenen niet verschillen van het huidige model. We verwachten echter wel kleine uitrustingswijzigingen in een of meer klassen.

SYNC4A-systeem

Ford zal de 2024 F-150 Lightning naar verwachting uitrusten met een 12-inch SYNC4 infotainmentsysteem met horizontaal touchscreen van de F-150 met benzinemotor in de Pro- en XLT-uitrustingsniveaus, en een 15,5-inch SYNC4A infotainmentsysteem met verticaal touchscreen in de Lariat- en Platinum-uitrustingsniveaus. Beide systemen kunnen worden uitgerust met geüpgradede software die een verbeterde bediening en mogelijk nieuwe functies biedt.

Ford F-150 2024: Prijzen en functies

Mustang Mach-E bezitters zullen de vergelijkbare knop onderaan het scherm direct herkennen. SYNC4A staat voor adaptieve instrumentenpanelen en de automatische plaatsing van veelgebruikte functies bovenaan het scherm naast de SYNC4-functies. Natuurlijk ondersteunt de F-150 Lightning ook software-updates via de air-interface, de zogenaamde Ford Power-Up.

BlueCruise

Een andere functie die waarschijnlijk zal worden overgenomen is BlueCruise, de SAE Level 2 autonome rijassistent van Ford, die echt autonoom handsfree rijden mogelijk maakt. blueCruise is vergelijkbaar met Tesla’s Autopilot, maar vereist niet dat de handen van de bestuurder voortdurend in contact zijn met het stuurwiel. BlueCruise communiceert met de bestuurder via tekst en blauwe lampjes in het instrumentenpaneel.

Ford F-150 2024: Prijzen en functies

De F-150 Lightning van 2024 zal naar verwachting worden uitgerust met de nieuwe 1.2 BlueCruise-versie, met onder andere rijstrookassistent, een snelheidsvoorspellend systeem en een functie om van rijstrook te veranderen. Dit is echter mogelijk geen nieuwe functie voor het bijgewerkte model. Tijdens de winstconferentie van Ford over het eerste kwartaal van 2023 op 2 mei 2023 onthulde president en CEO Jim Farley dat het bedrijf al is begonnen met de uitrol van BlueCruise 1.2 in de uitgaande F-150 Lightning. Dit is wat hij zei:

Gelukkig zien we nu voor het eerst in twee jaar weer wat Lightning dealers en we zijn erg enthousiast over de kostenbesparingen en natuurlijk de software die we in de auto’s stoppen, zoals BlueCruise 1.2. Jim Farley, Ford President en CEO (Q1 earnings conference call)

Ford F-150 2024: Prijzen en functies

De rijstrookassistent wisselt van rijstrook wanneer de bestuurder de richtingaanwijzer instelt. Hij kan zelfs voorstellen om van rijstrook te veranderen als het voorliggende verkeer langzaam is. De anticiperende snelheidsassistent verandert indien nodig van snelheid bij het naderen van een scherpe bocht en geeft de bestuurder vooraf een signaal. De rijstrookassistent houdt de auto op zijn rijstrook terwijl hij snel wegrijdt van voertuigen op naburige rijstroken om een veilige afstand te bewaren tot opleggers en andere grotere voertuigen.


Technische gegevens

De Ford F-150 Lightning zal naar verwachting in 2024 ook beschikbaar zijn in de uitvoeringen Standard Range en Extended Range, hoewel de specificaties licht kunnen verschillen. Zo kan de actieradius van sommige configuraties hoger zijn door nieuwe versies van de voertuigsoftware.

Prestaties en vaardigheden

De Ford F-150 Lightning van 2024 krijgt twee motoren die alle vier de wielen aandrijven, wat standaard vierwielaandrijving betekent. Deze motoren zullen meer vermogen en koppel leveren dan alle andere Ford F-150’s. De standaardvariant zal naar verwachting 452 pk leveren, terwijl de motoren in de verlengde variant naar verwachting 580 pk zullen leveren. Het koppel zal naar verwachting voor beide varianten gelijk zijn op 775 lb-ft. De rijmodi zijn naar verwachting Normal, Sport, Off-Road en Towing/Hauling.

Ford F-150 2024: Prijzen en functies

De acceleratietijd van 0-100 km/u van de F-150 Lightning Extended-Range is nu minder dan vier seconden.

Dankzij het lage zwaartepunt rijdt de elektrische F-150 met meer vertrouwen dan de F-150 met benzinemotor. Hij is voorzien van onafhankelijke achterwielophanging – een primeur voor een model uit de F-Serie – die de overhelling van de carrosserie helpt beperken en voor een soepele rit zorgt.

Ford F-150 2024: Prijzen en functies

Al twee generaties lang noemt Ford de F-150 een pick-up met veel aluminium om kopers te wijzen op zijn grotere sterkte en lichtere gewicht. De dertiende generatie F-150 was 700 pond lichter dan zijn voorganger dankzij het uitgebreide gebruik van lichtgewicht materialen. Hoewel 6500 kilo als veel klinkt, zou het eigengewicht van de elektrische versie hoger kunnen zijn als Ford sinds de dertiende generatie geen gewichtsreductiemaatregelen had genomen.

Laadvermogen en trekkracht

De F-150 Lightning 2024 biedt naar verluidt nog steeds een maximaal laadvermogen van 2.235 lbs. in de Standard Range-variant en tot 1.952 lbs. in de Extended Range-variant. Het trekvermogen bedraagt naar verluidt tot 5.000 lbs in de Standard Range-variant en tot 7.700 lbs in de Extended Range-variant.

Klanten verwachten dat de trekcapaciteit van de 2024 F-150 Lightning zal toenemen tot 7.700 lbs. in de standaarduitvoering en 10.000 lbs. (XLT/Lariat)/8.500 lbs. (Platinum) in de Extended Range-variant met het Max Trailer Tow Package. Dit pakket zal naar verwachting standaard zijn op de Platinum-modellen en optioneel op de Pro-, XLT- en Lariat-versies.

Ford F-150 2024: Prijzen en functies

Het Tow Technology-pakket is ook standaard of optioneel verkrijgbaar en omvat de Pro Trailer Hitch Assist-technologie. Pro Trailer Hitch Assist, een primeur in de sector, automatiseert het sturen, gas geven en remmen om het aankoppelen van aanhangers te vergemakkelijken. Het aanhangeruitrustingspakket is naar verluidt standaard op de Lariat (High)- en Platinum-klassen en optioneel op de Pro-, XLT- en Lariat (Standard)-klassen.

Hij is net zo krachtig als een benzinetruck.

Voorafgaand aan de aankondiging zei Ford dat de elektrische F-150 of F-150 Lightning net zo functioneel zou zijn als de ICE F-150, die verkrijgbaar is als benzine, diesel en benzine-elektrische hybride.

Het bijzondere aan de volledig elektrische F-150 is dat hij specifiek is afgestemd op prestaties. Hij is dus echt gebouwd voor zware omstandigheden. Dus als je bedenkt wat het voor de klant betekent, betekent het iets. De F-150 heeft een lange traditie, een lange geschiedenis. en mensen weten wat ze krijgen. Dit voertuig zal de klus klaren die ervan verwacht wordt. Jim Baumbick, Vice President Enterprise Product Line Management, Ford.

In de kamer Frank.

Ford promoot de elektrische F-150 als bijzonder praktisch en betaalbaar. Volgens het bedrijf heeft hij een elektrisch vergrendelbare achterklep die gemakkelijk toegankelijk is via een elektrisch openings- en sluitsysteem.

Ford F-150 2024: Prijzen en functies

De innovatieve achterklep biedt een scala aan voorzieningen, waaronder twee USB-laders, vier stopcontacten en een lekbak die zelfs kan worden gebruikt als bak voor eten en drinken. Voor het opladen en voeden van apparaten is 2,4 kW uitgangsvermogen beschikbaar, voldoende voor het aansluiten van laptops, multi-cookers, luidsprekers, elektrisch gereedschap, televisies en nog veel meer. Voor hogere stroombehoeften is 7,2 kW beschikbaar via stopcontacten in de cabine en naast het bed.

Batterij en bereik

De 2024 F-150 Lightning zal dezelfde nikkel-kobalt-mangaan (NCM) batterij hebben als de oorspronkelijke configuratie, met een energiecapaciteit van 98 kWh in de Standard Range-variant en 131 kWh in de Extended Range-variant. De EPA-est. De opgegeven actieradius zou iets hoger kunnen liggen dan het vorige model, dat 240 mijl haalt met de 98 kWh-eenheid en tot 320 mijl met de 131 kWh-eenheid. Ford zou kunnen mikken op een piek van ongeveer 330 mijl.

De uitrustingsniveaus Pro, XLT en Lariat worden standaard geleverd met een 98 kWh batterijpakket. Het is echter waarschijnlijk dat Ford een upgrade naar een 131 kWh batterijpakket zal aanbieden voor de XLT en Lariat uitrustingsniveaus. Het bedrijf biedt deze optie mogelijk ook aan voor de Pro-uitvoering, maar alleen voor fleetklanten. De Platinum-versies worden naar verwachting standaard geleverd met een 131 kWh batterijpakket.

Ford F-150 2024: Prijzen en functies

Ford heeft bevestigd dat de F-150 Lightning zal worden uitgerust met een nieuw lithium-ijzerfosfaat (LFP) accupakket van CATL. Het bedrijf is echter niet van plan om dit accupakket pas in 2024 te introduceren. De F-150 Lightning kan al in modeljaar 2024 op de markt komen of kan worden uitgesteld tot modeljaar 2025.

NCM9 type cellen

Ford gebruikt NCM9 lithium-ion-accu’s voor de F-150 Lightning. SK Innovation levert deze accu’s en claimt dat de NCM9 accu de krachtigste lithium-ion accu op de markt is. De NCM9 accu bevat ongeveer 90 procent nikkel, en de hoeveelheid nikkel kan een aanzienlijke invloed hebben op de prestaties en de actieradius van een elektrisch voertuig. De eerste foto in de fotogalerij hieronder toont SK Innovation die een vroeg prototype van de F-150 Lightning met een NCM9 lithium-ion batterij presenteert op InterBattery 2021. De tweede foto toont Jim Farley en Jun Kim, President en CEO van SK Innovation, die het prototype vasthouden.

Opladen

Een gebied waar de F-150 Lightning zeker voor verbetering vatbaar is, is opladen, hoewel we niet zeker weten of er een update komt voor het model van 2024. Op dit moment stelt het bedrijf dat de Standard Range en Extended Range versies kunnen opladen van 15 tot 80 procent SoC in respectievelijk ongeveer 36 minuten en 41 minuten, wanneer ze zijn aangesloten op een gelijkstroomoplader. Deze varianten zijn geschikt voor gelijkstroomvermogens tot respectievelijk 120 kW en 155 kW.

Het piek AC-laadvermogen van de F-150 Lightning is al indrukwekkend. De Standard Range-variant kan tot 11,3 kW opladen, de Extended Range-variant tot 19,2 kW. Bij deze snelheden duurt het respectievelijk 10 uur en 8 uur om de accu’s van deze varianten volledig op te laden.

Ford Intelligent Backup Power

De F-150 Lightning is uitgerust met Ford Intelligent Backup Power, een bidirectionele oplaadfunctie die opladen van voertuig naar voertuig (V2L) en voertuig naar voertuig (V2V) mogelijk maakt. Ford verwacht deze functie aan te bieden vanaf modeljaar 2024. Voertuigen met de geïntegreerde 9,6 kW Pro Power-adapter, die optioneel is op de uitrustingsniveaus Pro en XLT en standaard op de uitrustingsniveaus Lariat en Platinum, zullen naar verwachting V2V-laden op Level 2-snelheden mogelijk maken.

De bovenstaande afbeelding toont de F-150 Lightning die energie die is opgeslagen in de accu overdraagt aan de Mustang Mach-E. Ford stelt dat met de Ford Mobile Power Cord-lader, die L2-laden mogelijk maakt, elk uur opladen de actieradius van de Mustang Mach-E met achterwielaandrijving met gemiddeld 20 mijl, de actieradius van de F-150 Lightning met maximaal 13 mijl en de actieradius van de e-transit dieplader met gemiddeld 10 mijl vergroot.

In noodgevallen kunnen klanten de energie die is opgeslagen in de accu van de F-150 Lightning gebruiken om hun huishouden van stroom te voorzien. Zodra de stroomvoorziening is hersteld, begint de truck automatisch met opladen. Het Extended Range-model kan een gemiddeld Amerikaans huishouden drie dagen van stroom voorzien met een gemiddelde van 30 kWh per dag. Bij zuinig verbruik kan de klant deze periode verlengen tot tien dagen.

Ford Pro oplaadstation

Om optimaal te profiteren van de slimme energieopslag van Ford, hebben klanten van de F-150 Lightning een Ford Charge Station Pro Level 2, een Home Integration System en zonne-energie op hun huis nodig. De Ford Charge Station Pro, ontwikkeld in samenwerking met Siemens, is gratis voor klanten van de F-150 Lightning met groter bereik. het Home Integration System, ontwikkeld in samenwerking met Sunrun, laat elektriciteit in beide richtingen stromen. Het bestaat uit een omvormer, een donkere startaccu en een omschakelaar.

Net als zijn voorganger zal de Ford Charge Station Pro standaard verkrijgbaar zijn in de versie met verlengde actieradius en als optie in de versie met normale actieradius. De voordelen van deze lader zijn Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit en ondersteuning voor de FordPass Connected-app, naast de Ford Intelligent Backup Power-functie. De lader biedt een uitgangsvermogen tot 11,5 kW/80 ampère.

Het opladen van de F-150 Lightning van 15 tot 100 procent SoC met het Ford Charge Station Pro duurt tien uur in de standaardversie en acht uur in de versie met verlengd bereik. De gemiddelde actieradius per uur opladen is 19 mijl voor de standaardversie en 30 mijl voor de versie met uitgebreid bereik.

Technische gegevens Ford F-150 Lightning 2024

ParametersFord F-150 Elektrisch StandaardbereikFord F-150 Elektrisch met uitgebreide actieradius
Lengte232,7 in.232,7 in.
Breedte80,0 inch (zonder spiegels)/83,6 inch (spiegels ingeklapt)/96,0 inch (met spiegels)80,0 inch (zonder spiegels)/83,6 inch (spiegels ingeklapt)/96,0 inch (met spiegels).
Hoogte cabine78,3 in.78,3 in.
Wielbasis145,5 in.145,5 in.
Benaderingshoek24,4°23,6°
Hoek van vertrek23,6°24,2°
Uitbreekhoek17,6°17,6°
Bodemvrijheid8,4 in.8,4 in.
Maximaal laadvermogen2235 lbs.1952 lbs.
Maximaal trekvermogen5000 lbs.7700 lbs.
Maximaal trekvermogen (met Max Trailer Tow Package)7700 lbs.10.000 lbs. (XLT/Lariat)/8.500 lbs. (Platina)
Structuur transmissieVierwielaandrijving met twee motorenVierwielaandrijving met twee motoren
Beoogd piekvermogen452 PK.580 PK.
Beoogd maximumkoppel775 lb-ft.775 lb-ft.
Type accuVloeistofgekoelde lithium-ion behuizingVloeistofgekoelde lithium-ion-accubehuizing
Accucapaciteit98 kWh131 kWh
Ingebouwde lader ingang/uitgang11,3 kW/10,5 kW19,2 kW/17,6 kW
Ingang piekvermogen voor DC laden120 kW155 kW
Oplaadtijd 15-100 % niveau 2 (AC) (32 A/240 W mobiele lader)13 uur19 uur
Laadtijd 15-100 % niveau 2 (AC) (laadstation 48 A aangesloten)10 uur13 uur
Oplaadtijd 15-100% niveau 2 (AC) (Ford Pro 80A laadstation aangesloten)10 uur8 uur
15-80%, niveau 3 (constante stroom), snellaadtijd (50 kW)91 minuten122 minuten
15-80%, niveau 3 (constante stroom), snellaadtijd (150 kW)44 minuten41 minuten
Standaard Oostelijke tijd. Kilometers/laden (1 uur 32A/240W mobiele lader).13 mijl.13 mijl.
Standaard Oostelijke tijd. Kilometers/laden (1 uur, Ford Connected 48A laadstation).19 mijl.20 mijl.
Standaard Oostelijke tijd. Kilometers/laden (1 uur, Ford 80A Pro laadstation).19 mijl.30 mijl.
Standaard Oostelijke tijd. Kilometer/laden (10 minuten, 150 kW DC snellader).41 mijl.54 mijl.
Schatting EPA. Actieradius240 mijl.320 mijl (XLT en Lariat)/300 mijl (Platinum).
EPA-schatting. Energieverbruik49 kWh/100 mijl48 kWh/100 mijl (XLT en Lariat)/51 kWh/100 mijl (Platinum).

Technische gegevens voor de nieuwe Ford F-150 2024 Lightning (Bronnen: Ford en EPA)


Prijs en datum van uitgifte

De F-150 Lightning is aanzienlijk duurder geworden sinds zijn lancering. Terwijl de prijzen oorspronkelijk varieerden van € 39.974 tot € 90.874, beginnen ze nu bij € 59.974 en lopen op tot € 98.074.

We verwachten dat Ford enkele prijsverlagingen zal aanbieden bij de update voor modeljaar 2024. Het is echter mogelijk dat er pas een significante prijsverlaging wordt doorgevoerd als het LFP-batterijpakket voor 2024 beschikbaar is. Ford zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 informatie vrijgeven over de 2024 F-150 Lightning.


Wat je krijgt in de basisversie

De Ford F-150 Lightning Pro is direct herkenbaar omdat hij niet de opvallende motorkapverlichting heeft die standaard is op de andere uitrustingsniveaus. Hij heeft een eenvoudige grille, LED-koplampen met dynamische bochtverlichting en LED-dagrijverlichting, 18-inch lichtmetalen velgen en LED-achterlichten. De opvallende LED-achterklepverlichting maakt geen deel uit van de buitenverlichting. Technisch beschikt de Ford F-150 Lightning momenteel over een 12-inch instrumentenpaneel en het oudere SYNC 4 infotainmentsysteem met een kleiner, horizontaal georiënteerd 12-inch touchscreen, Apple CarPlay en Android Auto compatibiliteit en 4G LTE WLAN. Internet hotspot, navigatie en draadloze updates. Voor de passagiers zijn er vinyl kuipstoelen met handmatige verstelling in vier richtingen. Er zijn meerdere Pro Power Onboard stopcontacten van 2,4 kW – 120 V: twee in de cabine, twee in het bed en vier vooraan in de bagageruimte.

Het Ford Co-Pilot 360 2.0-pakket van bestuurdersassistentiesystemen in de basisversie van de F-150 Lightning omvat Pre-Collision Assist met Automatic Emergency Braking (inclusief voetgangersdetectie, Front Collision Warning en Dynamic Brake Assist), BLIS met Cross-Traffic Alert, Lane Departure Warning met Lane Departure Warning, Automatic High Beam, achteruitrijcamera, parkeersensoren achter, Brake Assist en Post-Collision Braking.


Nieuweautos.com zegt

De F-150 Lightning, de eerste en populairste elektrische truck, krijgt vanaf modeljaar 2024 enkele kleine updates om hem aantrekkelijker te maken. De constante prijsstijgingen hebben het voertuig echter aanzienlijk duurder en onbetaalbaar gemaakt voor veel ongeduldige klanten.

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos
Een commentaar toevoegen