Ford F-150 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe generatie van ’s werelds meest populaire pick-up truck is hier. Zoals we verwachtten, heeft het vooral evolutionaire veranderingen teweeggebracht, met constante verbeteringen in prestaties, prestaties en comfort. Nu het nieuwe model er is, is het tijd voor bijgewerkte versies. Het eerste dat in je opkomt is natuurlijk de Ford F-150 2022 Raptor, die later dit jaar op de markt komt. We rekenen op veel upgrades van het standaardmodel, maar de meest opvallende verandering ten opzichte van de vorige generatie is de nieuwe motor.

We gaan ervan uit dat de Ford-ingenieurs dezelfde formule zullen gebruiken als de vorige generatie. Met andere woorden, deze pick-up wordt geleverd met verschillende upgrades in vergelijking met basismodellen. We verwachten zaken als een verbeterde ophanging, een grotere bodemvrijheid en andere offroad-hardware van het nieuwe model. Uiteraard wordt de Ford F-150 Raptor 2022 ook geleverd met veel stylingdetails die het prestatiegerichte karakter onderstrepen.

Ford F-150 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ford F-150 Raptor 2022-ontwerp

Natuurlijk zal de Ford F-150 Raptor 2022 gebaseerd zijn op de nieuwe generatie van de pick-up. In vergelijking met de vorige generatie brengt het nieuwe model geen ingrijpende veranderingen met zich mee. Dit is meer een evolutie van het vorige model dat enkele revolutionaire technologieën en ontwerpoplossingen met zich meebracht. Bij Raptor gebruiken we dezelfde ontwerpaanpak als het vorige model.

Met andere woorden, dit model wordt geleverd met veel upgrades. Ten eerste is er het mechanische aspect van de truck en het eerste dat in je opkomt is de ophanging. U kunt rekenen op een vergelijkbare offroad-setup, met nieuwe schokdempers, grotere bodemvrijheid, meer veerweg, enz. De lijst met functies omvat ook offroad-goodies zoals sperdifferentiëlen op de achteras, offroad-banden, standaard all- wielaandrijving, skidplates en meer.

Uiteraard verwachten we ook enkele exclusieve stylingdetails die het high-performance karakter van het model onderstrepen. De look is gebaseerd op de nieuwe generatie, benadrukt door veel zwartgeblakerde details, waaronder een uniek radiatorroosterontwerp. Bovendien kun je rekenen op zwart plastic rond de truck, zwarte wielen, enorme offroad-banden, unieke graphics, enz.

Ford F-150 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Innerlijk

Ook binnen verwachten we enkele unieke details. Het meest in het oog springend is natuurlijk de nieuwe bekleding, terwijl we ook gaan voor nieuwe stoelen met unieke stiksels. Daarnaast worden een paar “Raptor”-badges verwacht, terwijl een lange lijst met standaarduitrusting de cabine er eleganter uit moet laten zien.

✓ U kunt ook controleren:

De Ford F-150 Raptor 2022 zal profiteren van de nieuwigheden die zijn geïntroduceerd met het recente herontwerp. Het dashboardontwerp zal vrijwel hetzelfde zijn, en dat omvat het nieuwe, vrij massieve infotainmentscherm, evenals andere technische extra’s.

Ford F-150 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ford F-150 Raptor 2022 Motoren Motor

Dit is absoluut het meest interessante aspect van de Ford F-150 2022 Raptor. We zullen binnenkort een nieuwe motoroptie zien. Dat wordt een 5,2 liter supercharged V8, dezelfde als in de Shelby GT500. In dit geval zal het maximale vermogen rond de 700 pk liggen, wat duidelijk aangeeft dat Ford met deze motor mikt op de Rebel TRX.

De nieuwe versie komt als de F-150 Raptor R 2022 . De standaardversie gaat echter waarschijnlijk zonder wijzigingen onder de motorkap door. U kunt rekenen op een bekende 3,5-liter twin-turbo EcoBoost-motor die ongeveer 450 pk en een koppel van 510 pond-voet produceert.

Beide motoren worden standaard geleverd in combinatie met een 10-traps automaat met vierwielaandrijving.

Ford F-150 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ford F-150 Raptor 2022 releasedatum en prijs

De Ford F-150 Raptor 2022 komt naar verwachting eind 2021 op de markt. Qua prijs zou de standaardversie rond de 55.000 euro moeten liggen. Daar staat tegenover dat de Raptor R waarschijnlijk boven de 70.000 euro gaat.