Ford F-150 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De langverwachte presentatie van de bijgewerkte Ford F-150 2021 pick – up vond plaats op het Noord-Amerikaanse continent. Het populairste model op de Amerikaanse markt (ongeveer 900.000 jaarlijkse verkopen) betrad de veertiende generatie nadat het op alle fronten was verbeterd en voor het eerst in de geschiedenis een volledige hybride modificatie kreeg. Traditioneel heeft de auto veel opties die geschikt zijn voor het oplossen van diverse problemen. Er zijn drie typen hutten beschikbaar, vijf afmetingen van de wielbasis en drie soorten laadruimtes. De belangrijkste uitrustingsniveaus zijn zes: XL, XLT, Lariat, King Ranch, Platinum en Limited.

Ford F-150 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Carrosserieontwerp en lay-outopties

De ontwikkelaars hebben het uiterlijk van het model niet significant veranderd, maar hebben uitgebreide personalisatiemogelijkheden geboden. Alleen al 11 verschillende roosters zijn gemaakt en er zijn veel velgen en tweekleurige carrosseriekleuren beschikbaar. Klanten kunnen ook kiezen tussen verschillende opties voor achterkleptoepassingen.

Ford F-150 2021: specificaties, prijs, releasedatum
De cabine heeft traditioneel drie versies: één rij, “anderhalf” en twee rijen. De fabrikant focust op de verbeterde aerodynamische eigenschappen van alle aanpassingen. Ze worden geoptimaliseerd door de geometrie van de lichaamsdelen aan te passen, de vorm van de kofferbak te veranderen en actieve dempers achter het radiatorrooster te installeren. Optioneel is de auto voorzien van grote voetsteunen met elektrische aandrijving. LED-koplampen en zaklampen zijn inbegrepen in het “oudere” versiepakket.

Ford F-150 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Opvangapparatuur

In de nieuwe generatie ontving de truck de Ford F-150 2021 veel interessante en nuttige opties. Laten we beginnen met de infotainmentsystemen. Hierbij letten we op het uiterlijk van een 12 inch digitaal dashboard in dure uitrustingsvarianten. Een verscheidenheid aan gegevens wordt op het scherm weergegeven, waaronder rijmodus en aankondigingen van de navigator. Welnu, het belangrijkste hulpmiddel voor het beheren van de ingebouwde functionaliteit is het ultramoderne Sync 4 Media Center. Het display in de initiële uitrustingsvarianten XL en XLT is 8 inch, in XLT hoge en hogere versies 12 inch. Ondersteunde functies zijn onder meer een draadloze verbinding via Apple CarPlay / Android auto-interfaces, spraakherkenning, gratis toegang tot multimedia-inhoud en online services. Er wordt ook een draadloze software-update aangekondigd.

Ford F-150 2021: specificaties, prijs, releasedatum
Op het gebied van beveiliging zijn veel verbeteringen doorgevoerd. De bijgewerkte pick-up ontving een uitgebreide set Ford Co-Pilot360 2.0 elektronische assistenten. Het omvat noodremming met voetgangersdetectie, een achteruitkijkcamera met dynamische markeringslijnen en automatische koplampwisseling. Er is een apart systeem voor het detecteren van tegemoetkomend verkeer bij het linksafslaan (kruispuntassistent) en een verlengde parker met parallelle en parallelle parkeerfuncties (Active Park Assist 2.0). Bij het manoeuvreren met een trailer is de Pro Trailer Backup Assist handig, waarmee je commando’s kunt bedienen door aan de draaischakelaar te draaien.Ford F-150 2021: specificaties, prijs, releasedatum
Een echte doorbraak in elektronische apparaten is de opname van Active Drive Assist in het assortiment van hulpsystemen voor stuurautomaten. Hij kan op alle belangrijke routes in de VS en Canada zelfstandig autorijden zonder dat hij het stuur in de hand hoeft te nemen. De bestuurder hoeft alleen de verkeerssituatie in de gaten te houden omdat er in de cabine een camera is die de positie van het hoofd en de blik van de persoon regelt. De hardware die nodig is om het Active Drive Assist-complex te bedienen, is al geïnstalleerd op de nieuwe pick-up, maar de software verschijnt pas in het derde kwartaal van 2021. Het kan draadloos worden geïnstalleerd of in de cabine van de dealer.

✓ U kunt ook controleren:

Het bleek dat het nieuwe Ford F-150-model uit 2021 met elektronica in orde is, maar hoe zit het met de praktische component? Ook hier heeft de auto van de veertiende generatie iets te bieden. Ten eerste zijn er aansluitingen voor de stroomvoorziening van externe apparaten (Pro Power Onboard System), en de stopcontacten zitten niet alleen in de cabine, maar ook op het laadplatform. Voor versies met klassieke motoren is het vermogen van de aangesloten apparaten beperkt tot 2 kW, voor hybride versies tot 2,4 kW (de limiet neemt op verzoek toe tot 7,2 kW).
Ford F-150 2021: specificaties, prijs, releasedatum
Een ander ding dat je nodig hebt, is een converteerbare centrale tunnel. De versnellingsschakelaar is opgeruimd in een speciale nis en op het gevormde platform is een tafel neergelegd, waarop documenten comfortabel kunnen worden ingevuld of bewerkt op een laptop.
Ford F-150 2021: specificaties, prijs, releasedatum
Ford F-150 2021: specificaties, prijs, releasedatum
Vervolgens komt de achterklep. Standaard is hij uitgerust met bevestigingslussen aan de zijkant en clips voor het bevestigen van lange voorwerpen. Het werkblad van de achterklep is optioneel verkrijgbaar met een geïntegreerde liniaal, een houder voor mobiele apparaten, een standaard voor een glas en een etui.
Ford F-150 2021: specificaties, prijs, releasedatum
Er zijn andere handige oplossingen zoals Max Recline Seats met verstelbare rugleuningen en een ruime lade onder de achterstoelen, maar het is tijd om door te gaan met het modelleren.

Specificaties Ford F-150 2021

Het pickup-motorengamma was gevuld met een hybride PowerBoost-installatie. Het bestaat uit een atmosferische V6 3.5 EcoBoost-motor en een 35 kW elektromotor (47 pk) geïntegreerd in een 10-traps SelectShift automatische transmissie. Er zit een lithium-ion batterij met een capaciteit van 1,5 kWh onder de vloer zodat de architectuur van de carrosserie niet verandert. De hybride Ford F-150 2021 heeft een tank van 116 liter. Met deze capaciteit beschikt de auto over een gangreserve van ruim 1.120 km. In dat geval kan de vrachtwagen een aanhanger met een gewicht tot 5,4 ton trekken. De lijn van traditionele motoren is hetzelfde gebleven. Het bevat:

  • Benzinemotor turbomotor V6 2.7 EcoBoost;
  • Nog een turbo six V6 3.5 EcoBoost;
  • Petrol getrokken in V6 3.3 Ti-VCT;
  • Sfeer V8 5,0 Ti-VCT;
  • Turbodiesel V6 3.0 Power Stroke.

Alle units zijn gecombineerd met een 10-traps “automaat”. De standaard aandrijving is aan de achterzijde, maar een vierwielaandrijving met elektronisch gestuurde Razdatka is tegen meerprijs geïnstalleerd. De configuratie van het chassis is niet veranderd: de voorwielophanging blijft in het formaat van dubbele draagarmen, de achterwielophanging in de vorm van een starre as met veren.

Ford F-150 2021: publicatie, prijs

De verkoop van het nieuwe modeljaar Ford F-150 2021 start in de herfst. De exacte prijzen worden later bekendgemaakt, maar volgens voorlopige gegevens bedragen de initiële kosten van de collectie 30.000 euro. De hybride versie kost minimaal 35.000 euro.

Foto Ford F-150 2021