Ford Explorer 2023: specificaties, prijs, releasedatum

De wortels van doorwaadbare plaats Explorer 2023’s dateren uit 1990 toen de eerste generatie, modeljaar 1991, een revolutie teweegbracht op de SUV-markt. De huidige Explorer, nu in zijn vierde modeljaar, biedt kopers een ruim interieur met zitplaatsen op de derde zitrij, een sportief exterieurdesign en drie aandrijflijnopties. Het is een bekwaam voertuig dat de klus ruimschoots volbrengt, vooral als het gaat om het vervoeren van een gezin en hun spullen.

Ford Explorer 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Er zijn dergelijke aanbiedingen van hogere kwaliteit en meer verfijnd Kia Telluride , de Hyundai palissade en de Jeep Grand Cherokee L. Ford heeft geprobeerd het concurrentievermogen van de Explorer te verbeteren door verbeterde versies uit te brengen, zoals de all-terrain Explorer Timberline. We denken echter dat kopers in dit segment op zijn minst andere opties moeten overwegen, waarvan er veel zijn.

Wat is er nieuw voor 2023?

De Ford Explorer ziet geen veranderingen in prestaties, capaciteit of technologie voor de modeljaar 2023 , hoewel er een nieuwe Red Jewel metallic lakoptie aan de mix is ​​toegevoegd.

Ford Explorer 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Naar onze mening is het Limited-model uit de middenklasse de beste Explorer voor het geld. De kleine viercilindermotor met enkele turbo heeft niet zoveel vermogen als de krachtigere V6 met dubbele turbocompressor, maar hij klaart zijn werk en is efficiënter dan de grotere motor. Met het sleeppakket kan hij maar liefst 5300 pond trekken. Ook de vierwielaandrijving zouden we boeken voor 2.000 euro. Anders denken we dat de wenselijke standaarduitrusting van de Limited voldoende is. Deze omvatten een Bang & Olufsen-audiosysteem met 12 luidsprekers, 20-inch wielen, een verwarmd en elektrisch verstelbaar stuur, lederen bekleding, een elektrisch neerklapbare stoel op de derde rij en verbeterde rijhulpsystemen zoals adaptieve cruisecontrol. Als je meer offroad-capaciteiten wilt, kun je kiezen voor de iets duurdere Timberline, die wordt aangedreven door dezelfde turbo viercilinder.

motor, transmissie en prestaties

De basis-, XLT- en Limited-versies zijn uitgerust met een 300 pk sterke 2,3-liter viercilinder turbomotor die de Explorer met een gezonde dosis autoriteit voortstuwt. Een door ons geteste Timberline met deze motor haalde de 60 km/u in 6,0 seconden. De loden rijders onder ons geven de voorkeur aan de King Ranch-, Platinum- of ST-modellen, die worden aangedreven door een 3,0-liter V6 met dubbele turbocompressor die 400 pk produceert. Vanaf 2020 komt er ook een hybride aandrijving voor de Explorer. Hij combineert een 3,3-liter V6 met een elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 318 pk.

Ford Explorer 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Ford Explorer 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Er is ook een hybride aandrijflijnconfiguratie beschikbaar voor de Limited- en Platinum-modellen, en hoewel het logisch is voor mensen die kunnen profiteren van de verheven EPA-gecertificeerde stads-mpg, vonden we dat de standaard viercilindermotor met turbocompressor voldoende sterk en efficiënt is op de snelweg. De Explorer rijdt op een platform met achterwielaandrijving, maar vierwielaandrijving is een optie. Een automatische transmissie met 10 versnellingen is standaard. Rijden en hanteren zijn aangenaam en kalm, maar verre van vermakelijk; de Explorer ST is veel sportiever, en zijn extra vermogen en stijvere ophanging maken hem tot een echte prestatie-SUV. Met de juiste versnelling kan de Explorer tot 5600 pond trekken.

✓ U kunt ook controleren:

Brandstofverbruik en MPG in de praktijk

Het is niet verwonderlijk dat de Explorer verschillende EPA-waarden voor brandstofverbruik heeft vanwege de vele aandrijflijn- en transmissiecombinaties. Het hybride model met achterwielaandrijving is het zuinigst met maximaal 27 mpg in stadsritten en 28 mpg op de snelweg. De Platinum Hybrid-modellen zien de cijfers marginaal dalen tot 25 mpg in de stad en 26 mpg op de snelweg, en met vierwielaandrijving daalt de Hybrid verder tot 23 mpg in de stad. We hebben één model getest op onze snelwegroute met 75 km/u, waar het slechts 24 mpg haalde. De 400 pk sterke Explorer ST behaalde 25 mpg in dezelfde test, waarmee hij zijn EPA-classificatie met 1 versloeg. We hebben ook de 4-cilinder Explorer met vierwielaandrijving meegenomen in onze brandstofbesparingstest. De regering schat dat deze versie 20 mpg zal halen in stadsritten en 27 mpg op de snelweg; we zagen 28 mpg.

Ford Explorer 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Ford Explorer 2023: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur, comfort en belading

Hoewel het interieurontwerp een beetje ongeïnspireerd is, is de cabine van de Explorer functioneel en comfortabel – althans voor de eerste twee rijen stoelen. Instappen op de standaard stoelen op de derde rij is vrij eenvoudig, dankzij een mechanisme dat de stoel op de tweede rij met een druk op de knop zijwaarts schuift. Oudere kinderen en volwassenen zullen echter merken dat het zitje te dicht bij de grond staat om comfortabel te kunnen zitten. dat soort concurrenten Chevrolet Traverse en de Volkswagen Atlas biedt meer comfort op de derde zitrij. We konden vier handbagagetassen achter de derde zitrij van de Ford plaatsen, en toen de achterste rijen werden neergeklapt, pasten er in totaal 31 tassen.

Ford Explorer 2023: specificaties, prijs, releasedatum
Ford Explorer 2023: specificaties, prijs, releasedatum

infotainment en connectiviteit

Een 8,0-inch touchscreen-infotainmentsysteem is standaarduitrusting en biedt Apple CarPlay- en Android Auto-mogelijkheden, evenals een Wi-Fi-hotspot. Het systeem is responsief en responsief, maar niet zo intuïtief als we zouden willen. Een roterende controller zou hier helpen. Om het optionele 10,1-inch verticale oriëntatiescherm te krijgen, moet je kiezen voor een van de duurste uitrustingsniveaus van de Explorer. Alle modellen zijn leverbaar met spraakgestuurde navigatie en een entertainmentsysteem voor de achterbank. Behalve de basisversie worden de Explorers standaard geleverd met een B&O geluidssysteem met 12 speakers.

Ford Explorer 2023: specificaties, prijs, releasedatum

veiligheid en rijhulp

Ford rust elke Explorer standaard uit met diverse rijhulpsystemen en biedt ook upgrades zoals een parkeerassistent. Ga voor meer informatie over de crashtestresultaten van de Explorer naar de websites van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). De belangrijkste beveiligingsfuncties zijn onder meer

  • Standaard botswaarschuwing en automatisch noodremsysteem
  • Standaard dodehoekbewaking en waarschuwing kruisend verkeer
  • Lane Departure Warning en Lane Departure Warning standaard

garantie en onderhoud

Ford biedt gemiddelde beperkte garanties en aandrijflijngaranties die overeenkomen met de meeste concurrenten. Ford biedt echter niet het gratis onderhoud aan Toyota En Chevrolet .

  • Beperkte garantie van drie jaar of 36.000 mijl
  • De aandrijflijngarantie is voor vijf jaar of 60.000 mijl
  • Geen gratis gepland onderhoud

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com