Ford Explorer 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Ford Explorer SUV 2022 zal tegen het einde van het jaar beschikbaar zijn. Het is een bekende middelgrote SUV met een onderscheidend uiterlijk en uitstekende prestaties. Zoals u wellicht weet, is de 2020 Explorer opnieuw ontworpen. De 2021 Explorer was grotendeels een overdracht, dus de 2022 Explorer krijgt een upgrade halverwege de cyclus.

De Explorer SUV daarentegen wordt geleverd met een gloednieuwe offroad-set en verschillende andere unieke updates. Ford houdt vast aan dezelfde architectuur en aandrijfopties voor achterwielaandrijving. Volgens de laatste rapporten zal de fabrikant van Blue Oval ook de tractie en handling verbeteren.

Ford Explorer 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Explorer- en Explorer ST-specificaties

Het motorengamma voor de Ford Explorer 2022 is een overdracht. De basismotor is een 2,3-liter turbo-viermotor met 300 pk en een koppel van 310 lb-ft. Naast achterwielaandrijving is er ook een 10-traps automaat leverbaar. Ford biedt ook een hybride variant aan die is voorzien van een 3,3 liter V6-motor met een elektromotor.

Dit vermogen ontwikkelt 320 pk en 322 lb-ft koppel. De Platinum- en ST-modellen zijn uitgerust met een krachtige twin-turbomotor. Deze 3,0-liter V6-motor heeft 365 paarden in de Platinum-versie en 400 pk in de Explorer ST-versie.

Ford Explorer 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur updates

Het interieur van de Ford Explorer 2022 krijgt extra updates. De volgende Explorer SUV zou slanker zijn en het lijkt erop dat Ford het comfort in de cabine wil verbeteren. Net als voorheen is er plaats voor zeven passagiers, dus het interieur blijft ongewijzigd.

✓ U kunt ook controleren:

De cabine, vooral de ST-versie, heeft een meer sportieve stijl. De 2022MY krijgt de nieuwste veiligheidsvoorzieningen en een verbeterd infotainmentsysteem. De fabrikant wil echter geen grotere schermen of grote upgrades.

Ford Explorer 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Ford Explorer 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Timberland offroad-pakket

De komende Ford Explorer 2022 zal beschikbaar zijn met een nieuw optioneel pakket. Het is een Timberline offroad-pakket en de eerste spionagebeelden zijn al opgedoken. Interessant is dat Ford het merk Timberline als handelsmerk heeft geregistreerd en we verwachtten het in 2020 of 2021 te zien. In ieder geval heeft Blue Oval besloten om ze nu beschikbaar te stellen en de Explorer SUV zal deze geweldige optionele kit hebben.

We weten op dit moment niet veel over deze versie. Aangezien dit een offroad-kit is, zullen er echter geen verrassingen zijn. Timberline heeft, net als de tremor kit, all-terrain banden, onderdoorrijdbeveiliging en een kleine veerboost. Bovendien zal deze SUV er agressiever uitzien en betere start- en naderingshoeken bieden.

Ford Explorer 2022 releasedatum, prijs

De prijs van de geheel nieuwe Ford Explorer 2022 zou ongewijzigd moeten blijven. Hierdoor gaat deze befaamde SUV 33500 euro kosten. De Platinum-apparatuur kost daarentegen zo’n 55.000 euro. Qua prijs blijft het nieuwe Timberline-pakket een mysterie. Ford zal zijn grote SUV later in 2021 lanceren.