Ford Explorer 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De gloednieuwe Ford Explorer 2021 zal enkele serieuze veranderingen introduceren. Momenteel is een nieuw platform in de maak. Dit verbetert de rijkwaliteit en maakt het gevoel prettiger en stiller. Daarnaast zal ook het interieur veel verbeteringen ondergaan. Hierdoor kunnen we meer comfort en een modernere cabine verwachten. Zelfs de buitenkant krijgt verfrissingen.

De meeste nieuwe spullen zitten echter onder de hoes. Ford zal tal van mechanische verbeteringen aanbrengen. De achterwielaandrijving is nu standaard. Qua prestaties zal Explorer zowel de ST als de hybride variant introduceren. Klanten kunnen nu kiezen voor betere prestaties of brandstofzuinigheid.

Ford Explorer 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Explorer 2021-architectuur

Als het gaat om visuele verbeteringen, krijgt de nieuwe Ford Explorer 2021 er een paar. De nieuwe SUV ziet er nu opgefrist en modern uit. Het grootste deel van de buitenkant is echter een uitstel. Ford zal kleine visuele wijzigingen aanbrengen. De koplampen zijn nu schoner en de grille is breder. Dankzij het nieuwe platform wordt de nieuwe Explorer nu groter.

Verwacht echter geen drastische maatveranderingen. Wat nog belangrijker is, de Explorer 2021 verandert van body-on-frame naar unibody-architectuur. Dat zal de algehele rijkwaliteit zeker verbeteren. Hetzelfde platform ondersteunt echter het nieuwe Lincoln Aviator-model. Bovendien zal de SUV van de nieuwe Ford ongeveer 200 pond lichter zijn.

Ford Explorer 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Iets meer ruimte binnenin

Het interieur krijgt verdere updates en wijzigingen. De komende Ford Explorer 2021 zal een aangepaste cabinelay-out introduceren. Logische verschuiving na de ingrijpende overstap naar een unibody-platform. Het interieur is nu praktischer en biedt iets meer ruimte. Blue Oval heeft nieuwe side skirts geïnstalleerd. De dorpels zijn echter vreemd breed, wat we nog nooit eerder hebben gezien.

✓ U kunt ook controleren:

Qua comfort wordt de nieuwe Explorer nu beter. De zitpositie voelt nu natuurlijker aan en het zicht is ook beter. Alles van binnen ziet er nu modern en verfijnd uit. Dankzij de laatste maatveranderingen biedt de Explorer meer beenruimte. Daarnaast wordt de laadruimte verbeterd. Het interieur is technisch rijk en Ford biedt een lange lijst van standaardfuncties. Zelfs het basismodel is nu uitgerust met geweldige technologie.

Ford Explorer 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Explorer 2021-aandrijflijndetails

Vanaf volgend jaar biedt Explorer 2021 extra aandrijflijnopties. Klanten kunnen nu kiezen tussen een conventionele benzine-optie, een krachtigere motor in ST of een zuinigere hybride versie. De Ford Explorer 2021 blijft een standaard 2,3-liter viercilinder aanbieden. Dankzij een turbolader levert de motor 290 pk en een koppel van 255 lb-ft.

Met het nieuwste gewichtsverlies biedt Explorer nu een lager brandstofverbruik. Daarover gesproken, ook de Explorer Hybrid 2021 komt eraan. Een hybride variant levert ongeveer 300 pk of meer. Wat nog belangrijker is, u kunt uitstekende brandstofbesparingen verwachten.

De Explorer ST is een ander bevestigd model. De krachtige versie zou ongeveer 400 paarden moeten terugbrengen met een standaard AWD-systeem. Het basismodel biedt nu de RWD-setup. Ongeacht de gekozen optie wordt standaard een automatische zesversnellingsbak aangeboden.

Ford Explorer 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Prijs en releasedatum

De prijs voor de nieuwste SUV van de Blue Oval wordt nu hoger. We mogen aannemen dat de Ford Explorer 2021 begint bij 35.500 euro. Het uitrustingsniveau Platinum is 55.000 euro. Een hybride variant kost ongeveer 42.000 euro en Explorer ST ongeveer 50.000 euro.