Ford Expedition 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Met een comfortabele cabine en ruimte voor maximaal acht passagiers is de nieuwe Ford Expedition 2022 een werkpaard voor grote gezinnen. Net als voorheen wordt een van de grootste SUV’s op de markt aangeboden met zowel de Expedition Max-versie met standaardlengte als met een lange wielbasis. Diverse rapporten zeggen dat het aankomende model zal worden bijgewerkt en kan worden aangeboden met geavanceerde rijhulpsystemen. Zoals u waarschijnlijk weet, is Expedition een SUV met een grote cabine die alle passagiers een comfortabele ervaring biedt.

Onder de motorkap heeft deze full-size SUV dezelfde aandrijflijn met dubbele turbocompressor als zijn voorganger. Bovendien kan deze motor 375 pk en 470 lb-ft koppel produceren.

Ford Expedition 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Wat is het verschil tussen de Ford Expedition en de Expedition Max?

Een van de beste gezinsvriendelijke SUV’s is zonder twijfel de Ford Expedition. Deze SUV is enorm en dankzij zijn constructie valt hij op op de weg. Over het algemeen is het erg beroemd om zijn expressieve grille en gelijkenis met F-150-koplampen. EEN

Zoals eerder vermeld, is het nieuwe model verkrijgbaar als Max-versie met standaardlengte en lange wielbasis. Beide modellen bieden hetzelfde ontwerp, terwijl de Max-versie langer is en meer binnenruimte als extra laadruimte heeft.

✓ U kunt ook controleren:

Ford Expedition 2022 interieur

Binnenin is de aanstaande Ford Expedition 2022 een ruime SUV met een modern interieur. Achter de derde rij biedt de reguliere Ford Expedition 19,3 kubieke voet transmissie, die kan worden uitgebreid tot 63,6 met de stoelen naar voren geklapt. Wanneer de tweede rij wordt opgevouwen, wordt de ruimte echter groter tot 104,6 kubussen. De Expedition Max achter de derde rij biedt een indrukwekkende 34,3 kubieke voet vracht, of 79,6 met de stoelen neergeklapt. Expeditie Max vouwt de tweede rij en sleept 121,5 kubussen.

Net als voorheen heeft de voorcabine zachte stoelen die geforceerd kunnen worden versteld met stoffen hoezen. Bovendien, wanneer shoppers naar Expedition Limited springen, krijgen ze de stoelen in lederen bekleding en hebben ze de mogelijkheid om verwarmingstoestellen, koelers of zelfs stimulators toe te voegen. Een 8 inch Sync 3 touchscreen-infotainmentsysteem met Apple CarPlay en Android Auto-compatibiliteit is standaard. De expeditie heeft ook tal van actieve veiligheidsfuncties, waaronder automatisch noodremmen, actieve rijstrookcontrole en dodehoekmonitors.

Ford Expedition 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Specificaties aandrijflijn

Zoals we aan het begin schreven, zal de nieuwe Ford Expedition 2022 dezelfde motor gebruiken als zijn voorganger. Dat gezegd hebbende, we zullen opnieuw een 3,5-liter V6 met dubbele turbocompressor zien die 375 pk en 470 lb-ft koppel kan leveren.

Als u echter voor de Platinum-modellen kiest, neemt het vermogen toe tot 400 pk en 480 lb-ft koppel. De kans is groot dat de Expedition dezelfde automatische transmissie met 10 versnellingen gebruikt naast een optioneel AWD-systeem. Met de juiste uitrusting kan de expeditie tot 9.300 pond vervoeren.

Ford Expedition 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hoeveel kost de Ford Expedition 2022?

De aanstaande Ford Expedition 2022 biedt meer comfort en een betere styling. Deze SUV komt volgend jaar aan en is helemaal niet goedkoop. Het basismodel begint bij 52.810 euro, terwijl de beperkte uitrusting 64.740 euro kost.

Het topaanbod is de platina-versie, die 75.330 euro vóór opties bereikt. Voor een Max met een langere wielbasis stijgt de prijs met nog eens 3.000 euro. Vierwielaandrijving is ook in de regio van 3.000 euro.