Ford Expedition 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De splinternieuwe Ford Expedition 2021 zal naar verwachting later volgend jaar beschikbaar zijn. Deze full-size SUV biedt tal van visuele en mechanische verfrissingen. Naast het reguliere model komt ook Expedition MAX beschikbaar, het is een nog grotere versie van deze grote SUV. Bovendien zou Ford het beroemde FX4 offroad-pakket kunnen retourneren.

Er zijn drie uitrustingsvarianten en u kunt kiezen tussen het interieur met 7 of 8 zitplaatsen. Onder de motorkap biedt Expedition 2021 zowel benzine- als dieselvermogen. Een hybride versie is vanaf volgend jaar meer dan waarschijnlijk.

Ford Expedition 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Expedition 2021

Ford zal zich deze keer meer richten op het interieur. De gloednieuwe Ford Expedition 2021 zal er moderner uitzien en meer veiligheid bieden. De standaardvariant van deze SUV biedt plaats aan zeven passagiers. Het interieur is ruim en de lijst met standaardfuncties is meer dan bevredigend.

Expedition wordt geleverd met een achteruitkijkcamera, klimaatregeling met drie zones en keyless entry. Er is ook een audiosysteem met negen luidsprekers en Bluetooth- en USB-aansluitingen. U kunt het interieur upgraden dankzij de beste uitrustingsopties of met optionele oplaadfuncties.

Ford Expedition 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Max. Afmetingen expeditie en expeditie

Met een lengte van 210 inch is de Ford Expedition 2021 een SUV op ware grootte. Expedition MAX is 12 centimeter langer dan de reguliere variant. De wielbasis is geschat op 122,5 inch en MAX biedt een extra 9 inch. De reguliere versie is 76,5 centimeter lang, terwijl MAX 4 centimeter langer is.

✓ U kunt ook controleren:

Kortom, Expedition MAX biedt meer binnenruimte en een beter laadvermogen. Laten we aannemen dat u kiest voor de Platinum-variant, die plaats biedt aan zeven personen. Expedition MAX levert 16 kubieke meter extra over de 64 of 105 kubieke voet van de Basic.

Benzine V8-motor – vermogen, transmissie, slepen

De inkomende SUV is standaard uitgerust met een 3,5-liter V6-motor. Deze benzinemotor levert tot 380 pk en een koppel van 480 lb-ft. De nieuwe 2021 Ford Expedition kan tot 9.350 pond trekken en heeft een automatische transmissie met 10 versnellingen.

Bovendien maakt een SUV op ware grootte standaard gebruik van een RWD-systeem. Een automatische start / stop wordt standaard aangeboden, wat het brandstofverbruik iets zou moeten verhogen. Naast de benzinevariant heeft Expedition nog veel meer te bieden.

Hybride en diesel

De grootste nieuwe aanwinst in 2021 zal ongetwijfeld een hybride aandrijflijn zijn. V8-benzine zou in de toekomst de minst populaire motoroptie kunnen zijn. In het begin zette een 3,0-liter V6 PowerStroke 250 paarden en een koppel van 460 lb-ft aan. Deze turbodiesel biedt een aanzienlijk lager brandstofverbruik.

Een hybride variant is ook in de maak. Expedition gebruikt hetzelfde platform als de Ford F-150 Pickup. Wetende dat de SUV van volledige grootte de hybride aandrijflijn gemakkelijk kan lenen. Officiële details zijn niet beschikbaar omdat we nog wachten op bevestiging van Blue Oval.

Ford Expedition 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Expedition 2021 prijs en releasedatum

De toekomstige Ford Expedition 2021 krijgt een kleine prijsstijging. Het basis XLT-model kost vanaf 55.000 euro en gelimiteerde modellen vanaf 63.000 euro. Expedition MAX is verkrijgbaar voor 3.000 euro extra en een hybride versie voor 6.000 euro.