Ford Excursion 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De comeback van de Ford Excursion 2022 is vandaag waarschijnlijker dan ooit. Groter is inderdaad beter, dat kunnen we allemaal zien. Je kunt veel geruchten lezen over de Excursion SUV en zijn mogelijke terugkeer. Een stap tegelijk. Er is nog niets officieel, maar je kunt zien dat de meest gevestigde fabrikanten oudere naamplaten nieuw leven inblazen. Excursie is een perfecte kandidaat en Ford zou enorm kunnen profiteren van de nieuwe full-size SUV.

Excursion is natuurlijk de grootste SUV ooit, je kunt zien waar dit naartoe gaat. Deze grote SUV werd geproduceerd van 1999 tot 2005. Vanaf nu hebben we een aantal betrouwbare rapporten over zijn terugkeer als Model 2022. We hebben alle informatie, dus bekijk het eens.

Ford Excursion 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Excursie afmetingen 2022

 De komende Ford Excursion 2022 zal aankomen met bijna dezelfde afmetingen als zijn voorganger. Het platform zal nieuw zijn, dus we kunnen de exacte grootte van de SUV niet voorspellen. Ford zal echter zeker de grootste SUV leveren. Op dit moment domineert Chevy Suburban het segment en is 134 inch lang. De vorige excursie was 137 inch lang, dus de wiskunde is duidelijk.

Bovendien suggereren sommige bronnen een nieuwe 140-inch excursie. Excursion moet qua vormgeving afwijken van zijn voorganger. De 2022MY zal zeker de nieuwe designtaal van Ford dragen, maar nogmaals, het is moeilijk te voorspellen hoe hij er precies uit zal zien.

Ford Excursion 2022: specificaties, prijs, releasedatum

innerlijke ruimte

De cabine van de Ford Excursion 2022 zal zeer ruim en comfortabel zijn. Excursion is gebaseerd op de Ford F-250 Super Duty Truck en heeft zoveel te bieden. Vooral in het SUV-segment moet je vandaag de dag een modern en competitief interieurdesign leveren. Ford zal geen enkel risico nemen, dus we verwachten tal van uitrustingsniveaus. Een SUV in de Suburban zit vol met premium spul, dus Ford moet het op zijn minst bijbenen.

Op de drie zitrijen is plaats voor acht passagiers. Chevrolet Suburban biedt 145 kubieke voet laadruimte. Excursion is een groter model, dus we verwachten iets meer laadruimte. Blue Oval krijgt een nieuw SYNC4-infotainmentsysteem en waarschijnlijk ook veel veiligheidshulpmiddelen. Anders dan dat, zou al het andere dat we schrijven pure speculatie zijn.

✓ U kunt ook controleren:

Dieselexcursie – zal dat gebeuren?

Excursion SUV bood destijds een dieselmotor aan. De Ford Excursion 2022 zal wederom gebaseerd zijn op de Ford F-250 Truck. Gelukkig is het model F-250 leverbaar met een dieselaandrijving. Logischerwijs heeft de full-size SUV dezelfde motor. Op dit moment zijn er echter enkele obstakels. De F-250-truck biedt ook een 7,3-liter V8-benzinemolen.

Hij kan 430 pk en een koppel van 475 lb-ft produceren. Deze motor gaat er zeker komen, maar de 6,7 liter V8 turbodiesel is nog een raadsel. Deze motor levert 475 pk en een koppel tot 1050 lb-ft. Met deze motor zal Excursion eenvoudigweg het SUV-segment domineren op het gebied van trailerbelasting.

Ford Excursion 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Excursie 2022 prijs, lanceringsdatum

Zodra hij er is, kost de nieuwe Ford Excursion in 2022 zo’n 50.000 euro. Zoals ik al zei, zal Ford zeker veel uitrustingsniveaus leveren, wat goed is. We verwachten meer informatie in de komende maanden. De full-size SUV komt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 op de markt.