Ford Excursion 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De komende Ford Excursion 2021 is een SUV van volledige grootte die volgend jaar verder zal worden verbeterd. Het is tegenwoordig de grootste SUV en de comeback staat gepland voor 2020. Hij zal draaien op een nieuwe benzinemotor en er zal ook een dieselversie beschikbaar zijn.

Voor 2021 ontvangt Excursion veel nieuwe apparaten, kleine optische verbeteringen en nieuwe exterieurkleuren. Excursie is gebaseerd op de F-250 pick-up en zal daarom veel te maken hebben met dit legendarische high-performance model. Over het algemeen staat Excursion klaar voor het nieuwe hoofdstuk dat fans over de hele wereld enthousiast heeft gemaakt.

Ford Excursion 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Externe facelift

Autofabrikant Blue Oval levert opnieuw een traditioneel ontwerp voor zijn nieuwste SUV. De Ford Excursion 2021 zal veel van de oude aanwijzingen bevatten. Het is een perfecte combinatie van old school look en moderne styling. Excursie zal opnieuw veel dingen delen met de F-250-pick-up van Ford. Dit omvat het platform, externe functies en nog veel meer. De F-250 draait op een lichter platform, dus Excursion moet passen.

Het 2020-model markeert het begin van een excursie van de nieuwe generatie. Excursie zal in 2021 echter verdere upgrades krijgen. Niets belangrijks, aangezien het grootste deel van de buitenkant grotendeels bewaard is gebleven. Aan de andere kant zijn er nieuwe optionele wielen, exterieurkleuren en extra uitrusting in de maak. Dit zou het unieke karakter van de SUV op ware grootte moeten verminderen. Toch zal de excursie in 2021 er stoer en gemeen uitzien.

Ford Excursion 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Excursion 2021 interieur

Het interieur van de gloednieuwe Ford Excursion 2021 is ook gebaseerd op het interieur van de F-250 pick-up. Het interieur ziet er uniek uit, vooral het dashboard en de materialen van binnenuit. De Excursion is een extreem grote SUV, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het interieur. Je kunt kiezen tussen modellen met acht en negen stoelen.

✓ U kunt ook controleren:

Het ruim is indrukwekkend en je kunt een olifant achterin steken als je wilt. En hoewel de buitenkant er stevig uitziet, is de binnenkant erg subtiel en modern. Dankzij de talrijke uitrustingsvarianten biedt de bovenste uitrusting meer dan voldoende luxe. Voor 2021 krijgt Excursion WiFi, nieuwe interieurkleuren en meer rijhulpsystemen.

Specificaties benzinemotor

De komende Ford Excursion 2021 blijft een grote V8 van 6,2 liter aanbieden. Deze aandrijflijn komt voor het 2020-model en gaat verder in 2021. De krachtige V8 levert 385 pk en een koppel van 430 lb-ft.

Veel fans hopen op een turbomotor met nog meer vermogen. Dit is echter alleen mogelijk als Blue Oval een speciale variant introduceert, zoals Raptor.

2021 Dieselexcursie

De inkomende full-size SUV zal ook een dieselmotor aanbieden. Sommige dingen zijn nog steeds niet officieel. De Ford Excursion uit 2021 biedt echter een V8 van 6,7 liter. Deze motor levert tot 450 pk. Wat nog belangrijker is, de koppelwaarden zijn ingesteld op 925 lb-ft.

Met deze nummers heeft Excursion geen echte concurrentie. Ja, we zouden een Jeep Grand Cherokee Trackhawk van 707 pk kunnen noemen. Toch richt Jeep zich op acceleratie en topsnelheid. Ford gaat meer over utiliteit en slepen.

Ford Excursion 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Trekvermogen

Dit is om verschillende redenen een interessant onderwerp. Een nieuwe Ford Excursion 2021 zal echter zeker de nieuwe koning van het slepen in de stad worden. De benzinemotor zal ongeveer £ 9.000 vervoeren. Aan de andere kant is de dieselaandrijving krachtiger.

Wetende dat Excursion Diesel ongeveer £ 18.500 zal vervoeren. Een nieuwe 10-traps automatische transmissie zal Excursion zeker helpen om deze cijfers te halen.

Prijs en releasedatum

De prijs is op dit moment nog een groot mysterie. De komende Ford Excursion 2021 kost zeker ongeveer 50.000 euro. Wetende dat de expeditie een prijs heeft van 52.000 euro, kan de excursie nog een paar reuzen toevoegen.

Dit is slechts een voorspelling en geen officiële informatie. De dieselvariant kost iets meer, maar nog steeds minder dan 60.000 euro. In de tweede helft van 2020 komt er een nieuwe SUV op ware grootte.