Ford Evos 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De fabrikant tekent het model Ford Mondeo geleidelijk uit productie in verschillende delen van de wereld. Hij zal door de Ford Evos 2022 Coupé crossover vervangen, een stijlvolle en moderne auto die in het voorjaar van 2021 in Shanghai voor het eerst aan het publiek werd gepresenteerd. Door de voordelen van een crossover en een sedan te combineren, zal het nieuwe model ongetwijfeld jonge, modieuze bestuurders aanspreken met een helder uiterlijk, en meer veeleisende automobilisten met een interessant en praktisch interieur. Bovendien heeft de nieuwigheid een rijke uitrusting die zelfs in duurdere klasgenoten niet te vinden is, wat de vraag naar een auto zou moeten vergroten onder beoefenaars die weten hoe ze geld moeten tellen.

iakpwdrr- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Buiten

Aan de foto te zien, bleek de nieuwigheid erg modern te zijn, en belangrijker nog, het lijkt niet op vergelijkbare auto’s. Het ontwerp combineert Amerikaanse en Europese invloeden met een gestroomlijnde vorm, ingewikkelde lichaamscurven, opvallende optiek en luchtinlaten. Het ziet er allemaal jeugdig maar solide uit.

jkitwkhx- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

De voorkant van de Evo doet een beetje denken aan de vernieuwde Ford-crossovers uit het midden van de jaren 2010, maar bij nader inzien blijkt dat niet helemaal waar te zijn. De snuit van de nieuwigheid is iets lager geplaatst, maar is tegelijkertijd visueel erg lang en breed. Het begint met een enorme voorruit, waarvan de stevige helling niet alleen de aerodynamica verbetert, maar ook het zicht vanaf de bestuurdersstoel. Het gebosseleerde cabriokapdeksel met verhoogd middengedeelte loopt vloeiend over in een transparant frontgedeelte, waarvan het bovenste gedeelte wordt gevormd door stijlvolle “vragen” van de koplampuitrusting met hoogwaardige LED-vulling. Ze zijn visueel verbonden door een flinterdunne chromen strip. Direct daaronder begint een enorme ovale grille met een klein patroon dat er omvangrijk uitziet en is versierd met een groot merklogo.

✓ U kunt ook controleren:

Alles aan de randen en onder dit ovaal verwijst naar het ingewikkelde ontwerp van de voorste bodykit. Langs de randen bevinden zich twee rechthoekige uitsparingen voor luchttoegang tot de voorremmen, een plaats voor het bevestigen van een kentekenplaat, verschillende getrapte overgangen en een krachtige zwarte plastic diffuser. In de laatste is er nog een luchtinlaattrapezium in het midden, rechts en links ervan zijn platforms voor het monteren van mistlampen en helemaal onderaan bevindt zich een bescheiden beschermlaag.

arskycgc- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

In het profiel valt de projectie op Ford Evos 2022 door een gewelfd dak. Zijn vorm wordt niet alleen benadrukt door de druppelvormige raamvorm met een matte rand en glanzend zwarte B-stijlen, maar ook door het zwarte dak, dat in sommige uitrustingsniveaus panoramisch kan zijn. Daaronder zijn zachte reliëfovergangen, die overgaan in zwarte beschermende inzetstukken boven de uitstekende wielkasten en dorpels. De look wordt gecompleteerd door kleine afgeronde spiegels, deurgrepen die volledig in de carrosserie zijn verwerkt en lichtmetalen velgen met een interessant patroon.

kzhvbkgh- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

De achtersteven van de nieuwe carrosserie ziet er door de grootte en het enorme glas van de vijfde deur erg solide uit. De “vin” van de antenne en een elegant gebogen spoiler komen erboven uit, met LED-remlichtrepeaters die over de hele breedte lopen. Net onder de ruit bevindt zich een klein aerodynamisch uitsteeksel dat in de vertikaal van het hoofdgedeelte van de achterklep breekt. Dit deel van de auto begint met een enorme halve ovale LED-parkeerlichten en eindigt onderaan met de Ford-badging en chromen letters van de modelnaam. Hieronder ziet u een grotendeels gehackt reliëf met stempels voor een kentekenplaat.

De achterbumper is niet groot en bestaat uit twee delen: de bovenzijde in carrosseriekleur met dunne mistlampstrips, en de onderzijde, die een zwart plastic inzetstuk bevat met een stevige diffusor in het midden.

Innerlijk

nafcauzk- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Binnen in de nieuwe Ford Evos 2022 Alles is ergonomisch ontworpen en ultramodern. De decoratie maakt gebruik van helder en praktisch leer, plastic en metalen, evenals stoffen met futuristische stiksels. Bovendien is het voorpaneel fundamenteel opnieuw ontworpen en zijn de stoelen zo gemaakt dat een passagier van elk formaat er comfortabel in kan zitten.

controle- en beheersorganen

pjargubh- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Direct voor de bestuurder bevindt zich een middelgroot stuur met een rechte rand aan de onderkant, een overvloed aan knoppen op de zijspaken en een feloranje sierstrip. Direct daarachter bevindt zich een perfect leesbaar verticaal instrumentenpaneel met digitale instellingen van 12,3 inch, gecombineerd met een touchscreen van een commando- en entertainmentcomplex van meer dan een meter breed! Deze unieke unit is omgeven door ventilatieschotten, gevolgd door een brede airconditioning unit van onderen.

tkyduqtu- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Verderop begint een toch al brede en hoge tunnel, waarop onder het gordijn een ruime organizer staat, een technisch blok met ronde versnellingsbakwasmachine en draadloos smartphone opladen, en dan bekerhouders verborgen door een rolluik. Het ontwerp wordt afgerond door een grote armsteun met de functie van verwarming of koeling van het dashboardkastje.

stoelen

Het is bekend dat de auto uitsluitend een vijfzitter is en dat elke stoel, zoals een proefrit heeft aangetoond, zeer comfortabel en praktisch zal zijn, zowel vanwege de hoogwaardige afwerking als de zachte vulling die rekening houdt met de anatomische kenmerken en kan de bestuurder en de passagiers herinneren. De eerste rij zal waarschijnlijk verwarming, elektrische fijnafstemming en massage en ventilatie hebben. De functionaliteit van de achterbank is bescheidener, maar de luxe armleuning en de mogelijkheid om de helling van de rugleuning aanzienlijk te veranderen, compenseren deze tekortkomingen.

Technische eigenschappen

qryztbuh- Auto.me - nieuwe autos, fotos en prijzen

Voor de Ford Evos 2022 een benzinemotor van twee liter werd voorbereid, in staat om 240 “paarden” te tonen met behulp van een turbine. De aandrijving zit uitsluitend vooraan, samen waarmee een 8-traps “automaat” werkt. Het chassis wordt “Focus” maar een beetje “uitgerekt”.

Deze kenmerken zorgen voor een laag brandstofverbruik in het bereik van 7,5-8 liter, behoorlijke dynamiek en behoorlijk behoorlijke offroad-capaciteiten.

opties en prijzen

In China zal de auto verschijnen in vier uitrustingsniveaus, en de initiële kosten van nieuwe items zijn 30.000 euro in termen van ons geld.

wedstrijdmodellen

De naaste rivaal van de Amerikaan is de Citroen C5 be X, wat iets minder kost. De Evos is ook vergelijkbaar met de Jack Jay 7 en dat Peugeot 508 .

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos