Ford Everest 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Uitgelekte details over de nieuwe Ford Everest 2022 zorgen al voor veel opwinding. De SUV met zeven zitplaatsen staat op het punt een aantal serieuze veranderingen te ondergaan, en dit is wat u kunt verwachten van het model 2022. Ten eerste zal Ford enkele mechanische wijzigingen doorvoeren. Hierdoor hebben klanten een ruimere keuze aan motoren, waaronder de hybride variant.

Zowel buiten als binnen zullen modernere upgrades worden ontvangen. De Everest SUV is verkrijgbaar in zes uitrustingsniveaus en er zijn ook twee- en vierwielaandrijving beschikbaar. De prijs zal iets stijgen, maar niet significant. Vanaf de releasedatum zou Ford zijn nieuwe model in de tweede helft van 2021 moeten lanceren.

Everest 2022 verandert

De aanstaande Ford Everest 2022 zal enkele interessante veranderingen introduceren. Allereerst is dit het model van de derde generatie dat in 2019 werd gelanceerd. Dat betekent dat de Everest SUV een relatief nieuw model is, en Ford is er vast van overtuigd dat er op dit moment geen grote veranderingen nodig zijn. Volgens het laatste lek krijgt de Everest iets grotere uiterlijke kenmerken en nieuwe optionele 19-inch lichtmetalen velgen. De voorkuip heeft meer chromen accenten en de voorbumper oogt agressiever.

Het interieur zorgt voor technologische updates. Dit omvat een nieuw infotainmentsysteem en de nieuwste rijhulpsystemen. Dat gezegd hebbende, SYNC4-infotainment is beschikbaar en Ford zal ook een groter en optioneel scherm introduceren. Anderzijds blijft de kajuitindeling behouden samen met het complete interieur.

Nieuwe dieselmotor

De geheel nieuwe Ford Everest 2022 introduceert een nieuwe zescilinder dieselmotor en een plug-in hybride benzinemotor. Aan de andere kant wordt een 3,2-liter vijfcilinder turbodiesel afgeprijsd. Dat gezegd hebbende, de 2,0-liter twin-turbodiesel is nu de standaardmotor met 210 pk en 369 lb-ft koppel. Een automatische transmissie met 10 versnellingen is ook nieuw. Wat betreft de nieuwe zescilinder diesel, zeggen verschillende rapporten dat de output 250 pk en 452 lb-ft koppel zal produceren. T.

✓ U kunt ook controleren:

Dezelfde motor bevindt zich onder de motorkap van de Ford F-150 pick-up. De hybride aandrijflijn is de grootste upgrade voor 2022. Het is een plug-in hybride aandrijflijn die is ontworpen om 361 pk en 500 lb-ft koppel te leveren. We wachten nog op Ford om details over brandstofverbruikscijfers bekend te maken.

Ford Everest 2022 uitrustingsniveaus en prijzen

De Ford Everest 2022 wordt aangeboden in zes verschillende uitrustingsniveaus. De basisuitrusting is Ambiente, kost ongeveer 50.000 euro en is standaard voorzien van een 2.0 liter dieselmotor. De volgende trim heet “Trend” en kost 57.000 euro. Mechanisch is het hetzelfde model als de basisvariant, maar biedt meer standaarduitrusting. Trend Sport kost 65.000 euro en voegt daar een 4 × 4-systeem, lederen stoelen en een groter infotainmentscherm aan toe. Wildtrak X is de apparatuur die verkrijgbaar is voor 70.000 euro.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Gitl Braun

Als schrijver gespecialiseerd in automotive onderwerpen, creëert hij sinds 2016 online content met een focus op automotive gerelateerd nieuws. Dankzij zijn kennis en ervaring publiceert hij actuele en betrouwbare artikelen over de autowereld op het portaal "Nieuweautos.com".

Nieuweautos.com