Ford Everest 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De komende Ford Everest 2021 zal opnieuw dealers raken. Deze keer levert de autofabrikant Blue Oval geen grote updates. De Everest SUV is gebaseerd op de middelgrote Ranger-pickup. Op de drie zitrijen is nog plaats voor zeven passagiers. Het interieur oogt modern en biedt veel comfort. Daarnaast is de Everest-kajuit ruim en praktisch.

Deze SUV ziet er van buiten robuust uit. Aan de andere kant zien sommige delen er stijlvol uit. Het 2020-model lanceerde de derde generatie en kwam met aanzienlijke verbeteringen. Bovendien zal de nieuwe Everest 2021 vooral als uitstel komen. Een ding dat we echter allemaal verwachten, is de Everest Raptor-variant.

Ford Everest 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Herontwerp van de Ford Everest 2021

De derde generatie Everest zal er uitzien als zijn voorganger. Dit betekent dat het grootste deel van het lichaam een ​​duidelijk uitstelgedrag is. De Ford Everest 2021 krijgt geen grote veranderingen en updates. De blauwe ovale autofabrikant zorgt voor kleine visuele updates die nauwelijks zichtbaar zijn. Meer aluminiummaterialen zouden het totale gewicht van het voertuig moeten verminderen. De aerodynamica is iets verbeterd, maar deze SUV ziet er nog steeds robuust uit.

De voorkuip heeft nu meer chromen accenten en de Everest is nu verkrijgbaar met meer standaarduitrusting. Daarnaast zijn er enkele wijzigingen aangebracht in de optionele afdeling. Zo zal Ford gloednieuwe lichtmetalen velgen van 19 inch aanbieden.

Ford Everest 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieurs

Van binnen ziet een nieuwe Ford Everest 2021 er perfect uit. De hut biedt letterlijk alles wat u zich maar kunt wensen. Dit omvat een ruime cabine, veel beenruimte, veel comfort en veel moderne functies. Zoals u waarschijnlijk weet, is de Everest SUV gebaseerd op de middelgrote Ranger-pickup. Deze twee modellen hebben veel gemeen.

✓ U kunt ook controleren:

Hetzelfde dashboard, dezelfde stoelen en dezelfde indeling zijn op het eerste gezicht zichtbaar. De Everest 2021 biedt plaats aan zeven personen. Het basismodel is voorzien van stoffen hoezen en een lange lijst met standaardfuncties. Het SYNC3-infotainmentsysteem wordt aanzienlijk bijgewerkt en we kunnen in 2021 meer veiligheidsuitrusting verwachten.

Ford Everest 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Everest 2021-motor

Als de geruchten waar zijn, komt de Ford Everest 2021 met dezelfde drie motorvarianten. Een 2.0-liter EcoBoost viercilinder is standaard. Het kan 240 pk en een koppel van 270 lb-ft genereren. Als optie is ook een 3,2-liter vijfcilindermotor verkrijgbaar. Deze benzinevariant produceert 200 pk en 340 lb-ft twist. Een derde keuze voor de motor is diesel. Een 2,2-liter viercilinder levert 150 pk en een koppel van 275 lb-ft. Alle drie de aandrijflijnopties zijn verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automatische transmissie.

Everest Raptor

Na maanden van speculatie krijgt de Ford Everest 2021 eindelijk zijn krachtige versie. De Everest Raptor komt waarschijnlijk begin 2021 aan. Dit model zal veel te maken hebben met de Ford Ranger Pickup, waarschijnlijk ook met de aandrijflijn. De buitenkant heeft meer koolstofvezelmaterialen en ziet er sportiever uit dan het reguliere model.

We verwachten ook standaard lederen stoelen en contrasterende stiksels van binnenuit. In tegenstelling tot de reguliere versie met zeven zitplaatsen biedt de Everest Raptor plaats aan vijf passagiers. Onder de motorkap gebruikt deze krachtige variant een 2,7-liter EcoBoost V6. Deze aandrijflijn produceert 325 paarden en een koppel van 385 lb-ft.

Ford Everest 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Prijs en releasedatum

De komende Ford Everest 2021 behoudt zijn huidige prijs. Dit model begint bij 45.000 euro. Bovenpanelen kosten meer dan 52.000 euro. De nieuwe Everest Raptor 2021 kost ongeveer 60.000 euro. Blue Oval lanceert in de tweede helft van 2020 zijn nieuwe grote SUV.