Ford Escape Hybrid 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De geheel nieuwe Ford Escape Hybrid 2021 is een van de beste opties in het crossover SUV-segment. Bovendien heeft hij een hybride aandrijflijn die geweldig is. De Escape Hybrid biedt echter een lager brandstofverbruik dan het Toyota RAV4 Prime-model. Aan de andere kant biedt RAV4 een beter elektrisch bereik en meer vermogen.

De verkoop van de nieuwe Escape-crossover begint in de nabije toekomst aan het einde van het jaar. Hoewel Ford een milde hybride optie biedt, zou een plug-in hybride variant ook dealers moeten bereiken. Alle uitrustingsniveaus en versies zullen in 2021 dezelfde updates ontvangen. Dit omvat verschillende stijlveranderingen en veranderingen in het interieur.

Ford Escape Hybrid 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Escape Hybrid 2021 wijzigingen

 Zoals we net schreven, krijgen alle uitrustingsniveaus van Escape dezelfde updates. De Ford Escape Hybrid 2021 verschilt niet van de normale benzine-aangedreven Escape. Ford zal halverwege de cyclus verbeteringen doorvoeren, inclusief veranderingen aan het exterieur. Allereerst zijn sommige uiterlijke kenmerken groter dan voorheen. Het voorpaneel ziet er opvallender uit en het zijprofiel lijkt scherper.

Het platform blijft intact zodat de Escape-crossover zijn afmetingen niet verandert. Bovendien is de vorm van het crossover-netwerk hetzelfde als voorheen. Ford krijgt echter meer chromen accenten, opnieuw vormgegeven led-koplampen en aangepaste achterlichten. 18 inch wielen worden weer standaard aangeboden.

Ford Escape Hybrid 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Hybride specificaties, MPG

Ongetwijfeld zal de Ford Escape Hybrid 2021 meteen een hit worden zodra hij arriveert. Het is een van de meest betrouwbare modellen in het crossoversegment. Escape krijgt nu nieuwe hybride aandrijfopties. Een mild hybride versie wordt geleverd met een kleinere lithium-ionbatterij van 1,1 kWh. Aan de andere kant zal een plug-in hybride model een aanzienlijk grotere batterij van 14,4 kWh gebruiken.

✓ U kunt ook controleren:

Hierdoor biedt Escape PHEV ongeveer 32 mijl op het volledig elektrische rijbereik. Voorwielaandrijving blijft standaard, dus geruchten over het standaard AWD-systeem zijn niet waar. Volgens meer betrouwbare rapporten zal Escape PHEV een 2,5 liter motor gebruiken in combinatie met een elektromotor. Volgens Blue Oval duurt het ongeveer 3,5 uur om de Escape volledig op te laden.

Ford Escape Hybrid 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Escape Hybrid 2021 releasedatum en prijs

De nieuwe Ford Escape Hybrid 2021 begint bij ongeveer 35.000 euro. Mitsubishi Outlander PHEV is een goede optie in dit segment en kost 37.500 euro. Interessant is dat de Toyota RAV4 Prime ook om de hoek ligt. Deze cross-over kost meer, maar Escape biedt een lager brandstofverbruik.

De Escape PHEV-variant kost bijna 40.000 euro en gaat eind 2020 in de verkoop. Het Escape-model wordt wereldwijd verkocht en is verkrijgbaar in tal van uitrustingsvarianten. Er wordt echter een hybride aandrijflijn aangeboden voor alle stroomlijnkappen behalve S en SE Sport.