Ford Escape 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De meest stijlvolle SUV van de Blue Oval, Ford Escape, krijgt meer updates. Het nieuwe Ford Escape 2022 model is klaar voor het nieuwe avontuur. Als je niet wist dat dit model al sinds 2000 op de markt is, trok het toen veel aandacht.

Voor 2022 zou Ford enkele wijzigingen moeten doorvoeren om deze SUV aantrekkelijker te maken. Bovendien worden de meeste veranderingen van nature binnen aangebracht, met een lichte opfrisbeurt buiten. Net als in het huidige model biedt het nieuwe model vier motoropties, waaronder hybride en plug-in hybride.

Ford Escape 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Is de Ford Escape een goede SUV?

De Escape-modellen zijn erg duurzaam. Wat het exterieurontwerp betreft, moet de nieuwe Ford Escape 2022 dezelfde proportie en vorm behouden als de huidige. Er komt natuurlijk een ingrijpend herontwerp, maar het wordt nog steeds herkend aan het grote rooster en de identiek gevormde koplampen.

De voorkuip van de aanstaande Escape bootst enkele Europese modellen na, zoals de nieuwe Ford Focus en Mondeo. Het ontwerp is uniek en blijft zoals de beroemde sportwagen van Aston Martin. De nieuwe Escape-grille zit nu iets lager, met de licht geperste koplampen die uit de bovenhoeken komen. Aan de achterkant kunnen we dezelfde sportieve houding verwachten als het huidige model met een klein, opgefrist design.

✓ U kunt ook controleren:

Cabine verbeteringen

De cabine van de nieuwe Ford Escape 2022 zou enkele nieuwe technici kunnen introduceren. Zoals u wellicht weet, biedt het huidige model een zeer ruime en technische cabine met enkele materiaalfouten. Voor 2022 lost de fabrikant dit echter op en moet er meer kwaliteit komen. Over het algemeen lijdt het uiteindelijke model aan verschillende goedkope plastic panelen, waaronder die op de deuren en de onderste middenconsole. Uiteraard zijn er nog veel goede dingen over en Blue Oval biedt standaard stoffen zitkussens met een hoge structuur. Bij het kiezen van hogere panelen kunnen kopers echter genieten van indrukwekkende stoelen van kunstleer of echt leer van eersteklas titanium.

We verwachten hetzelfde pakket technici als op de huidige. In principe zijn de Entry S-modellen standaard uitgerust met een 4,2-inch radiodisplay en een AM / FM-radio als enige entertainment. Als je echter naar de SE-trim springt, krijg je een groter 8,0-inch touchscreen-display met Ford’s nieuwste Sync 3-interface en Apple CarPlay / Android Auto-functionaliteit. De duurste en best uitgeruste Titanium heeft een 10 B&O Play audiosysteem, navigatie en een 12,3-inch digitaal uitleesvenster.

Ford Escape 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Escape 2022 Powertrain Specs

Net als de huidige Escape biedt de nieuwe een breed scala aan aandrijvingen. Het instapmodel maakt gebruik van een 1,5 liter driecilinder turbomotor met 181 paarden. Dit model is verkrijgbaar met voor- of vierwielaandrijving. Volgens de laatste resultaten slaagde dit model erin om in 7,7 seconden van 0 naar 100 km / u te accelereren met het vierwielaandrijvingssysteem.

Upgraden naar een krachtigere 2,0-liter viercilinder turbocompressor zal naar 250 paarden springen. Dankzij deze krachtige motor accelereert het model met deze motor in 5,7 seconden na de test van nul tot 100 km / u. Beide benzinemotoren hierboven zijn gekoppeld aan een achttraps automatische transmissie. Blue Oval biedt ook een hybride en plug-in hybride versie aan die bestaat uit een 2,5 liter viercilinder en twee elektromotoren die samen 221 pk leveren.

Ford Escape 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Release datum en prijs

De Ford Escape 2022 zal beter zijn en zal veel upgrades opleveren. Dit model zou waarschijnlijk ergens volgend jaar kunnen verschijnen. Net als het huidige model gaan we ervan uit dat de prijs niet drastisch zal veranderen.

Het huidige instapmodel kost vanaf 26.000 euro en biedt een prima pakket standaarduitrusting en meer zekerheid dan voorheen.