Ford Escape 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De Ford Escape 2021 zal gedurende de hele cyclus met versnaperingen arriveren. Het is niet voor niets een van de bestverkopende naamplaatjes van Blue Oval. Vierde generatie Escape. Hij wordt geleverd met drie aandrijflijnopties en er is nu ook een hybride variant beschikbaar. Hoe dan ook, goed uitgeruste Escape biedt een eersteklas sleepsnelheid. Het interieur is zeer luxe en comfortabel.

Het belangrijkste is dat Escape een betaalbare crossover is. Het wordt geleverd met een aantrekkelijk ontwerp en compacte afmetingen. Escape neemt het op tegen Mazda CX-5, Toyota RAV4 en Honda CR-V. De Europese versie van Escape is ook verkrijgbaar onder de naam “Ford Kuga”.

Ford Escape 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Escape 2021 exterieur facelift

Volgens talloze rapporten is de Ford Escape 2021 klaar voor een nieuwe verfrissing midden in de cyclus. Echter, de vierde generatie Escape is onlangs gestart en alles ziet er fris uit. De compacte crossover biedt een expressieve uitstraling en een modern design. Daarnaast is het huidige wereldwijde platform relatief nieuw. Escape Sports, een hoogwaardig stalen frame en aluminium werk zijn uitstekend. Deze verandering is dit jaar gebeurd. De belangrijkste reden is de hybride aandrijflijn.

Om deze reden is de C1-architectuur verdwenen. Aan de andere kant komt de 2021 Escape met dezelfde afmetingen als zijn voorganger. De vorm is ook precies hetzelfde. We houden van het uiterlijk van het voorpaneel. Het trapeziumvormige rooster ziet er perfect uit samen met de LED-koplampen. Zijspiegels zijn ook nieuw en 18-inch wielen zijn standaard verkrijgbaar. Het is voorlopig slechts een gerucht, maar Ford zou nieuwe koetswerkkleuren kunnen introduceren.

Ford Escape 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur, laadruimte

Als het gaat om interieurontwerp, heeft Escape een van de beste cabines in het compacte crossover SUV-segment. Alles van binnen ziet er zo verfijnd en modern uit. Bovendien bieden de bovenste uitrustingsvarianten pure luxe. Ondanks het nieuwe platform is er weer plaats voor vijf passagiers. Deze keer biedt de Ford Escape 2021 het beste interieur tot nu toe. Toetsen en bedieningselementen zijn perfect geplaatst. Bovendien zijn de bedieningselementen op het stuur eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken.

✓ U kunt ook controleren:

De middelste stapel wordt samen met de shift leveller verplaatst. Het infotainmentsysteem is up-to-date en we kunnen nieuwe veiligheidshulpmiddelen verwachten. Voor de rest van het interieur is alles grotendeels bewaard gebleven. Toch is het comfort geweldig. De kuipstoelen vooraan zijn een van de belangrijkste redenen. Daarnaast zijn de armleuningen groter dan de vorige generatie Escape. De laadruimte is 68,3 kubieke voet. Over het algemeen biedt Escape 2021 voldoende binnenruimte voor een compacte crossover.

Drie aandrijflijnopties

Dezelfde drie motoropties zijn weer beschikbaar. De komende Ford Escape 2021 zal een standaard 1,5-liter viercilinder EcoBoost aanbieden. Dit apparaat levert 180 pk en een koppel van 177 lb-ft. Een 2,0-liter viercilinder turbo is optioneel en levert 245 pk en 275 lb-ft twist. Beide units zijn leverbaar met een relatief nieuwe 8-traps automaat. De derde aandrijflijnoptie is een hybride.

Een plug-in variant is uitgerust met een 48-volt elektrisch systeem en een riemaangedreven generator. Dit verbetert de algehele efficiëntie. Ford belooft meer dan 100 mpg dankzij een grotere batterij. De elektromotor zou meer paarden moeten toevoegen, zodat we nog betere prestaties kunnen verwachten. Een volledig elektrisch rijbereik levert 50 mijl.

Ford Escape 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Escape 2021 prijs en releasedatum

De prijs voor de gloednieuwe Ford Escape 2021 begint bij 25.000 euro. Het is dezelfde prijs als het model van 2020. De uitrustingsvariant SEL kost ongeveer 30.500 euro en het titaniummodel ongeveer 36.000 euro. Een plug-in hybride versie kost meer dan 32.000 euro.