Ford Equator Sport 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Het frisse model van de full-size crossover uit de Equator-serie, populair in China, werd de basis voor de creatie van zijn compacte versie, ook verkocht onder het merk Ford Evenaar Sport 2022 zal naar de Chinese markt komen.

egebdbaf- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het nieuwe crossover-model zal verschijnen naast een geavanceerder en duurder prototype op ware grootte. Al in de eerste generatie van de Equator Sport van het 2022-model toont het een gewijzigde frontoptiek, een exclusief ontwerp van de achterkant, een aantal interessante oplossingen in het interieur van de sedan.

Buiten

Op de foto in de projectie aan de voorkant zie je het model van de budget vijfdeurs hatchback naar Amerikaanse maatstaven:

 • langs het golvende reliëf van de rand van de kap;
 • compacte blokken van driedelige koplampen;
 • “geschubde” textuur van het gaas van de veelhoekige radiatoromhulling;
 • Blokopstelling van richtingaanwijzers en mistlampen, evenals de L-vormige opstelling van diffusors.

Het geveldecor wordt weergegeven door een verchroomde decoratieve film en het bedrijfslogo, een reeks sportieve opstaphulpen en een gekartelde rand van de smalle bodykit-beschermrand.

wfcdzfsg- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Vanuit een minder formeel profielperspectief trekt de nieuwe carrosserie meer aandacht met het expressieve contrast van de lichte contouren van de zijruiten met de zwarte glans van de stijlen, de gespierde textuur van de zijpanelen en het interessante patroon van 17-inch velgen.

Een beschermende drempel die overeenkomt met de crossover-status en compacte overhangen, evenals kunststof offroad-aanbouwdelen, vullen de entourage harmonieus aan en combineren beschermende en decoratieve functies op harmonieuze wijze. In feite is het wegpotentieel eerder beperkt, aangezien het ontwerp van het chassis van de Cross niet voorziet in vierwielaandrijving.

Het herontwerp heeft de lay-out van de achterkant van de behuizing volledig beïnvloed. In zicht:

 • kleine achterruit aangevuld met een decoratieve spoiler;
 • originele configuratie van positie- en remlichten;
 • versierd met decoratieve naamplaatjes, interessante designsymbolen en getrapte reliëfs op de achterklep.

De getextureerde afwerking van de massieve plastic bodykit is voorzien van lineaire mistlampen, heldere designaccenten en valse roosters van decoratieve uitlaatdiffusors. Ondanks de moderne graphics van de lantaarns, domineren retro-stijl ontwerpkenmerken het ontwerp van de achtersteven.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

De vermindering van de lichaamsafmetingen van het model Ford Evenaar Sport 2022 had een grotere impact op het volume van de bagageruimte, zodat de indicatoren van landings- en wegcomfort voor de bestuurder en passagiers op hetzelfde niveau bleven.

pyxsurjj- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

Het interieur van de salon, ingericht in felle kleuren, toont de waardige kwaliteit van goedkope, maar mooie en solide afwerkingsmaterialen, moderne elektronica en ergonomisch geprofileerde stoelen zijn al standaard in de salon.

 • Het frontpaneel heeft de bloklay-out behouden van het gecombineerde analoog-digitale scavenger- en media-informatiedisplay van de console, aangevuld met command-and-touch-functies van hetzelfde type als het oudere model.
 • De classificatie van de nieuwe middenformaat crossover veronderstelt de aanwezigheid van navigatie- en klimaatbeheersingssystemen, geavanceerde multimediacircuitparameters, verkeersmonitoring en andere handige opties.
 • De tunnel is standaard uitgerust met een transmissiehendel, een multimediawasser en een set opbergers. Het ontwerp met twee vleugels van de armleuning veronderstelt de aanwezigheid van een volumetrische koelkamer.

Sommige mechanische knoppen voor de opties aan boord bevinden zich op de brede zijspaken van het multifunctionele stuur en de voordeurpanelen.

De service van de pilootstoelen, die redelijk comfortabel zijn voor hun prijssegment, omvat elementen van volledige ondersteuning, verschillende verstelbereiken, verwarmde en geventileerde stoelen. Het gebrek aan reisvoorzieningen in de achterbank wordt gedeeltelijk gecompenseerd door een aanzienlijk aanbod van vrije ruimte voor elk van de drie medepassagiers.

De carrosseriestructuur is aangepast voor het vervoer van overmaatse lading. Het relatief kleine laadvolume van de 330 liter kofferbak wordt meer dan verdubbeld door de bank terug in de vloernis te plaatsen.

Technische eigenschappen

Op de eerste generatie Ford Evenaar Sport 2022 de buitenafmetingen van de carrosserie zijn geformatteerd in de verhoudingen 4630 x 1935 en 1706 mm. De middenvoet is verkleind tot 2726 mm. In de cross-over SUV-reeks neemt de vijfdeurs zijn plaats in naast zijn eigen tegenhanger, de Ford Escape -rij één.

 • Met een hoge mate van waarschijnlijkheid zal de Amerikaanse cross-over, gericht op de specifieke kenmerken van de Chinese markt, de voorwielaangedreven torsie-ophanging krijgen die typisch is voor budgetmodellen, een nominale set weg- en operationele veiligheidssystemen.
 • De 1.5 liter EcoBoost-benzineturbomotor met een maximale stuwkracht van 260 Nm ontwikkelt een vermogen tot 170 pk. De tractie-eigenschappen van de motor worden effectief en efficiënt gerealiseerd door de automatische 8-versnellingsbak.

De proefrit is op alle punten achter de rug, maar de eindresultaten zijn in de verwerkingsfase. De fabrikant belooft naleving van de Euro 5-milieunorm, een maximumsnelheid tot 180 km/u, een gemiddeld brandstofverbruik in het bereik van 5,8 tot 6,4 liter. De tijd voor versnelling van de eerste honderd is niet beschikbaar in de beschikbare informatie.

yhcbegfg- Nieuweautos → nieuwe autos 2022

opties en prijzen

Het nieuwe modeljaar 2022 van de Ford Equator Sport wordt aanvankelijk aangekondigd in een basisversie zonder alternatief. De officiële prijs voor nieuwe artikelen begint bij 26.000 euro.

concurrenten

De status van volwaardige concurrenten wordt redelijk overtroffen door goedkope crossovers met vijf zitplaatsen Hyundai Kreta , Renault Duster, JAC S7 , Chery Tiggo 7 of de lokale Largus Cross-klasse.