Ford Edge 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De geheel nieuwe Ford Edge 2022 komt later dit jaar bij de dealers. Het is een populaire middelgrote cross-over die halverwege de cyclus arriveert met verfrissingen. De reden voor zo’n goede verkoop is dat het Edge-model een compleet pakket is. Het ziet er aantrekkelijk uit, het interieur is comfortabel en modern en de prestaties zijn geweldig. Het nieuwe model zal enkele updates introduceren, maar er zal niets belangrijks veranderen.

De ontwerptaal is gemakkelijk te herkennen en er zijn op dit moment geen ingrijpende veranderingen nodig. Aan de andere kant krijgt het interieur een groter display. Onder de motorkap zijn opnieuw twee aandrijfopties beschikbaar. Nieuwe Edge kost iets meer dan het huidige model en de verkoop begint in de herfst.

Ford Edge 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Edge 2022 facelift

De komende Ford Edge 2022 zal er net zo aantrekkelijk uitzien als voorheen. Zoals ik al zei, heeft Edge een zeer herkenbare ontwerptaal met een aantal hoogwaardige afwerkingen. Het nieuwe model zal volgens sommige rapporten breder zijn. Dit geeft Edge een betere stabiliteit en meer schouderruimte binnenin. De voorschort heeft dezelfde indeling als voorheen. Het huidige model is al gearriveerd met een aangepaste grille en koplampen, dus daar verandert niets aan.

Het zijprofiel introduceert grotere en nieuwe 18-inch lichtmetalen velgen die er erg sportief uitzien. Over sportief design gesproken, Edge ST is het echte werk. Deze high-performance variant biedt veel verdonkerde en glanzend zwarte decoratieve elementen. Standaard 20-inch legeringen worden aangeboden samen met de dubbele uitlaatpoorten. Ten slotte krijgt de Edge SUV twee exterieurlakkleuren, Carbonized Grey en Lithium Grey.

✓ U kunt ook controleren:

Veranderingen in het interieur

Het interieur van de Ford Edge 2022 krijgt minimaal één grote update. Edge blijft in eerste instantie een vijfzitsopstelling aanbieden met twee rijen stoelen. De cabine herbergt veel zacht aanvoelende materialen en oppervlakken. Daarnaast is een nieuw model iets breder, waardoor de ruimte en laadruimte iets groter zijn.

Het hoogtepunt van de 2022MY is een nieuw 12-inch infotainment-touchscreen. Blue Oval presenteert ook zijn nieuwe SYNC4-infotainmentsysteem. We denken dat de nieuwe Edge SUV meer veiligheidsvoorzieningen en meer standaarduitrusting zal hebben.

Ford Edge 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Edge en Edge ST specificaties

Net als het huidige model zal de Ford Edge 2022 over hetzelfde aandrijflijnbereik beschikken. Een 2,0-liter viercilinder met 250 pk is standaard bij de start. Deze motor maakt gebruik van een standaard voorwielaandrijving en de prestaties zijn echt geweldig. Als u echter nog betere prestaties wilt, is de Ford Edge ST het antwoord.

Deze sportieve variant wordt geleverd met een grotere 2,7 liter V6 benzinemotor. Hij kan 335 pk ontwikkelen en een vierwielaangedreven systeem zal standaard zijn. Beide motoren gebruiken dezelfde 8-traps automatische transmissie, maar het ST-model heeft schakelflippers.

Ford Edge 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Edge 2022 prijs, releasedatum

De prijs van de Ford Edge 2022 zal nu beginnen bij zo’n 33.000 euro, wat een kleine stijging is. De maker van Blue Oval is van plan dit najaar zijn nieuwe SUV te lanceren. Als de pandemie echter aanhoudt, zou de 2022 Edge in het eerste kwartaal van 2022 kunnen aankomen.