Ford Edge 2021: specificaties, prijs, releasedatum

De nieuwe Ford Edge 2021 staat op het punt grote upgrades te lanceren. Het nieuwe model is opnieuw ontworpen en bevat meer koetswerkkleuren. De Edge ST-variant zal ook beschikbaar zijn. Deze krachtige versie krijgt meer vermogen en is de snelste SUV in een niet-premium SUV-segment.

Een andere geweldige innovatie is een hybride aandrijving. De Blue Oval-fabrikant biedt ook extra beveiligingsfuncties. De geruchten over het nieuwe uitrustingsniveau zijn er nog steeds. We denken echter niet dat dit zal gebeuren.

Ford Edge 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Herontwerp van het exterieur

De komende Ford Edge 2021 zal serieuze visuele veranderingen ondergaan. Aan de andere kant behoudt deze SUV zijn vorm en afmetingen. We kunnen ook nieuwe externe functies verwachten. De voorgrill blijft intact, maar er worden kleine wijzigingen aangebracht. Ledkoplampen zijn geheel nieuw en de motorkap krijgt meer spieren.

De achterlichten zijn gemoderniseerd en de bumpers zien er agressiever uit. De styling zal worden bijgewerkt en Ford zal nieuwe optionele wielen aanbieden. Edge krijgt meer chromen strips en meer speciale uitrusting.

Kleuropties

Voor 2021 biedt deze SUV acht carrosseriekleuren. De Ford Edge 2021 is verkrijgbaar in de kleuren agaatzwart en robijnrood. Deze twee opties zijn mogelijk de meest populaire opties bij klanten. Burgundy Velvet en Baltic Sea Green zijn ook verkrijgbaar.

✓ U kunt ook controleren:

De lijst gaat verder met Stone Grey, Blue Metallic en Ingot Silver. Ten slotte wordt Edge 2021 geleverd met een witte platina exterieurkleur.

Ford Edge 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Interieur

De gloednieuwe Ford Edge 2021 krijgt ook van binnenuit veel verfrissingen. Deze SUV ontvangt meer hoogwaardige materialen en het comfort is beter. Wetende dat Blue Oval nieuwe stoffering en extra zacht aanvoelende materialen introduceert. Het Edge-model is om verschillende redenen een perfect gezinsvoertuig.

Het interieur is ruim en de laadruimte is groot. Het interieur is echter grotendeels intact gebleven. In feite is de binnenkant niet zoveel veranderd als de buitenkant. Ford zal meer rijhulpsystemen en veiligheidssystemen leveren. Alle nieuwe systemen zijn echter optioneel.

Motorgegevens

Blue Oval biedt geen wijzigingen onder de motorkap. Dezelfde 2.0-liter EcoBoost-motor is weer beschikbaar. Deze viercilindereenheid kan tot 250 pk en een koppel van 275 lb-ft produceren. Het is een relatief frisse motor die de verouderde 3,5-liter V6 vervangt.

Een 8-traps automatische transmissie is standaard. Daarnaast komt er in 2021 een hybride aandrijflijn. Hierdoor krijgt Edge iets meer vermogen en zal het brandstofverbruik verbazingwekkend zijn.

Ford Edge 2021 ST

Sportartikelen zijn niet meer beschikbaar. Om deze reden zal Blue Oval de beroemde ST-versie retourneren. De gloednieuwe Ford Edge 2021 ST ziet er extreem sportief en aantrekkelijk uit. Een high-performance variant biedt minder weggedrag, een sportievere houding en indrukwekkende aerodynamica.

Het chassis is nieuw en er is een 2,7 liter turbomotor beschikbaar. Deze kracht produceert 335 pk en een koppel van 380 lb-ft. Deze cijfers maken Edge ST de snelste SUV in het niet-premiumsegment.

Ford Edge 2021: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Edge 2021 prijs en releasedatum

De prijs voor de gloednieuwe Ford Edge 2021 begint bij 32.000 euro. Het is een kleine prijssprong vergeleken met het huidige model. New Edge ST kost tussen de 40.000 en 45.000 euro. De nieuwste SUV van Blue Oval wordt in de tweede helft van 2020 gelanceerd.