Ford EcoSport 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De aankomende Ford EcoSport 2022 komt dit jaar op de markt. Deze keer zal een kleine crossover meer drastische veranderingen introduceren. Het is de tweede generatie EcoSport die in India en Roemenië wordt geproduceerd. Dit model is beschikbaar in India, Europa, Brazilië en zelfs de Verenigde Staten. Ford EcoSport is een betaalbare cross-over, maar de hogere uitrustingsniveaus bieden een interieur van hogere kwaliteit en een verbeterd exterieurdesign.

Het segment van de kleine auto’s groeit en Ford wil zo’n kans niet missen. In plaats van een gloednieuwe cross-over te bouwen, zal EcoSport in de toekomst vermoedelijk een belangrijkere rol spelen. Het EcoSport-model zal een soort facelift introduceren, maar het herontwerp van het exterieur is nog niet gepland.

Ford EcoSport 2022: specificaties, prijs, releasedatum

EcoSport 2022 ontwerpwijzigingen

De nieuwe Ford EcoSport 2022 blijft een kleine cross-over SUV met een schattige styling en unieke koetswerkkleuren. Naar verluidt krijgt het nieuwe model slankere koplampen zodat de voorschort er beter uitziet. Ook de grille krijgt een update en het zijprofiel krijgt meer uitgesproken lijnen. Dit maakt ook het ontwerp scherper en de verbeterde aerodynamica goed te zien.

Het achterste gedeelte wordt geleverd met een glanzendere afwerking, een opnieuw ontworpen onderbumper en nieuwe achterlichtgraphics. Sommige delen zijn verrassend gespierd, terwijl de carrosseriebekleding onveranderd even stevig blijft. Het eindresultaat is de EcoSport crossover met een modernere uitstraling.

✓ U kunt ook controleren:

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Interieur updates

 Ook binnenin zal de Ford EcoSport 2022 tal van updates bevatten. Ook hier verwachten we geen interieurverbouwing. Blue Oval zal de luxe echter versterken door meer chromen accenten toe te voegen en goedkope plastic materialen te verwijderen. De cabine-indeling blijft behouden, samen met de stoelconfiguratie. Het dashboard is enigszins aangepast, evenals de HVAC-bedieningselementen. We kunnen niet bevestigen of Ford een groter infotainment-touchscreen zal introduceren, maar het is een zeer waarschijnlijke uitkomst.

De EcoSport-crossover blijft een eenvoudige cabine bieden met een schonere middenconsole. Het huidige model komt met een 4,2-inch display en dat moet beter. De lijst met standaardfuncties is langer dan voorheen. Hierdoor biedt EcoSport nu een standaard WiFi-hotspot, extra USB-poorten, Apple CarPlay en Android Auto.

Ford EcoSport 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Hoe zit het met de motorspecificaties?

De komende Ford EcoSport 2022 blijft bij zijn huidige motoropties. We hebben het over twee aandrijflijnen waarbij een 2.0 liter driecilindermotor standaard is. Deze unit is in staat om 123 pk te produceren en biedt standaard voorwielaandrijving.

Optioneel ontwikkelt een 2,0-liter viercilindermotor 166 pk. De optionele viercilinder is verkrijgbaar met vierwielaandrijving en beide motoren gebruiken dezelfde zestraps automatische transmissie.

Ford EcoSport 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ford EcoSport 2022 releasedatum, prijs

Op dit moment weten we niet hoeveel de Ford EcoSport 202 2 gaat kosten. We verwachten een kleine prijssprong waardoor het nieuwe model rond de 21.000 euro zou kunnen beginnen. De verkoop start dit najaar, maar dit is nog niet officieel. Ford zou zijn subcompacte crossover-SUV begin 2022 kunnen onthullen als de pandemie voortduurt.