Ford E-Transit 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ford blijft zich actief inzetten voor de elektrificatie van zijn productgamma. De Mustang Mach-E cross-over is al op de Amerikaanse markt verschenen en de volledig elektrische Ford F-150 pick-up staat gepland voor medio 2022. Nu heeft het bedrijfsvoertuigen bereikt. Op 12 november wordt online een Ford E-Transit-bus gepresenteerd, die alleen wordt aangedreven door een elektromotor. De start van de verkoop van een dergelijk model staat gepland voor begin 2022. Auto’s voor Noord-Amerika worden geassembleerd in de Kansas City Assembly Plant in Missouri, en voor Europa in de Ford Otosan Kocaeli-fabriek in Turkije.

Ford E-Transit 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Techniek en lichaamsvormen

De nieuwe Ford E-Transit 2022 is achterwielaangedreven. Een krachtige elektromotor met een vermogen van 269 pk zorgt voor tractie. en 430 Nm. De batterij onder de vloer met een capaciteit van 67 kWh maakt tot 350 km mogelijk met een enkele lading in de gecombineerde WLTP-cyclus. Het opladen van de batterij-energie met een standaard 11,3 kW boordapparaat duurt ongeveer 8,2 uur. Een “snelle” terminal met een vermogen tot 115 kW heeft slechts 34 minuten nodig om het laadniveau van de batterij van 15 naar 80% te verhogen.

Ford E-Transit 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De integratie van de tractiebatterij had geen effect op de laadruimte van de bestelwagen – de elektrische auto heeft dezelfde 15,1 kubieke meter als de dieselversies. In totaal worden kopers tot 25 configuraties van het model aangeboden, die verschillen in de opstelling van de bestuurderscabine, de lengte en hoogte van de carrosserie en de wielbasis. Het laadvermogen van bestelwagens zal 1616 kg bereiken, voertuigen met een platform aan boord – 1967 kg. Het totale gewicht van de zwaarste modificaties is 4,25 ton.

Ford E-Transit 2022: specificaties, prijs, releasedatum
Ford E-Transit 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Kenmerken van de nieuwe Ford E-Transit zijn onder meer de geïntegreerde Pro Power Onboard-aansluiting voor het aansluiten van externe apparaten. Hierop kunnen apparaten met een vermogen tot 2,3 kW worden aangesloten.

Ford E-Transit 2022: specificaties, prijs, releasedatum

✓ U kunt ook controleren:

Elektronische apparatuur

E-transit-trucks zijn uitgerust met het SYNC-infotainmentsysteem met een 12-inch touchscreen-display, spraakbesturing en cloudnavigatie. Het model beschikt ook over FordPass Connect-technologie, waarmee het wagenpark eenvoudig op afstand kan worden bestuurd. De set elektronische assistenten omvat adaptieve cruisecontrol, noodremmen, allround camera’s, rijstrookherkenning en verkeersbordherkenning.

Ford E-Transit 2022: specificaties, prijs, releasedatum

De fabrikant wijst erop dat de nieuwe Ford E-Transit zo’n 40% goedkoper is in onderhoud dan zijn dieseltegenhangers. De batterij en de elektrische hoogspanningscomponenten hebben een garantie van 8 jaar of 160.000 kilometer.

Ford E-Transit 2022 releasedatum en prijs

Ford bevestigt goedkoopste model Ford E-Transit-vrachtwagen start in 2022 voor iets minder dan 45.000 euro; Velen van ons weten echter niet zeker hoe het apparaat zal worden uitgerust. Er kunnen zeker alternatieve aanbiedingen worden gedaan. Ford heeft geen informatie verstrekt over een soort reispromotie, hoewel velen van ons erop rekenen dat er spoedig na de allereerste e-transit echte eenheid zal worden bereikt. Nadat we kennis hebben genomen van en toegang hebben tot meer details over specifieke vergoedingen, zullen we de definitieve resultaten bijwerken.