Ford Courier 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Als we geruchten kunnen vertrouwen, is het blauwe ovale bedrijf bezig met het terugbrengen van een ander bekend naambord. Dit keer gaat het over de Courier, een bekende naam in de bedrijfswagenwereld die al sinds de jaren 50 in productie is. Tegenwoordig horen we berichten over het nieuwe model dat zou uitkomen als de Ford Courier 2022 . Het zou weer een lichte bedrijfswagen worden, maar waarschijnlijk gericht op opkomende markten.

Zoals reeds vermeld, begint de geschiedenis van dit naambord in de jaren 50. Zelfs toen was het een bedrijfswagen, in de jaren 70 werd het serieuzer. In die tijd werkte Ford veel samen met Mazda, dus het is geen wonder dat de Courier een vernieuwde versie was van de beroemde Japanse pick-up uit de B-serie. In de jaren negentig werd de Courier een lichte bedrijfswagen op basis van de Fiesta hatchback. De laatste keer dat we dit naamplaatje op de Braziliaanse markt zagen, was in de jaren 2010.

Ford Courier 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Courier 2022-ontwerp

Als we de laatste rapporten kunnen vertrouwen, zal Ford opnieuw een lichte bedrijfswagen ontwikkelen voor opkomende markten. Het nieuwe model komt echter in de vorm van een pick-up, ook al rijdt een pick-up op een unibody-platform. Het zal echter niet zo klein zijn als het vorige model, aangezien de nieuwe Ford Courier 2022 niet op de Fiesta is gebaseerd.

Het nieuwe model zal een beetje groter zijn en veel van de ontwerpoplossingen van Focus en Escape overnemen. De compacte hatchback bestaat al een tijdje en het lijkt een bewezen en betrouwbaar platform voor een voertuig als dit.

Ford Courier 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Buiten

We verwachten de Ford Courier uit 2022 in een typische pick-upvorm te zien als het gaat om carrosseriestijl. Het is op dit moment moeilijk te zeggen, maar we gaan ervan uit dat zowel enkele als dubbele cabinevarianten kunnen worden aangeboden. We gaan ervan uit dat het meest populaire model het model met één cabine zou zijn, dat zou zijn uitgerust met een behoorlijk behoorlijke bedcapaciteit.

Ford Courier 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Als het op styling aankomt, suggereren de meeste rapporten een iets andere benadering in vergelijking met de Focus, hoewel het mechanische aspect precies hetzelfde zal zijn. Qua styling krijgt de Ford Courier 2022 een ander, stoerder uiterlijk. Dit geldt met name voor de voorkant, waar we veel invloed verwachten van de body-on-frame pickups zoals de Ranger en F-150.

✓ U kunt ook controleren:

Innerlijk

Het interieur van deze pick-up zou ook niet veel gemeen moeten hebben met de Focus. We hebben het gewoon over een bedrijfswagen die ook nog eens betaalbaar moet zijn. Het dashboard zal er dan ook zeker niet zo luxe uitzien als dat van de populaire hatchback. In plaats daarvan zal het meer een vereenvoudigd ontwerp zijn met inferieure materialen en minder apparatuur.

Over features gesproken: we gaan ervan uit dat de basisversies vrij eenvoudig zullen zijn. Aan de andere kant verwachten we hogere uitrustingsniveaus met meer items op de standaarduitrusting, inclusief de nieuwste technische extra’s en rijhulpfuncties.

Ford Courier 2022-motoren

Daarbij vertrouwen we op een hechte relatie met Focus. Dat zou bijna het hele assortiment betekenen, te beginnen met een 1,5 liter driecilinder die zo’n 123 pk levert. Een driecilindermotor met dezelfde cilinderinhoud en turbocompressor zal ook beschikbaar zijn. Dit apparaat is verkrijgbaar in twee configuraties, 150 of 180 pk.

Als je bedenkt dat het een bedrijfswagen is, verschijnt er als vanzelfsprekend een dieselversie in het aanbod. We vermoeden dat het om een ​​nieuwe 1.5 liter turbodiesel gaat die zo’n 120 pk levert. Sommige bronnen speculeren ook over de 2,0-liter turbo vier met 250 pk, maar dat klinkt veel te ambitieus voor een voertuig als dit.
We vertrouwen erop dat zowel handmatige als automatische transmissies beschikbaar zijn.

Ford Courier 2022: specificaties, prijs, releasedatum

Ford Courier 2022 releasedatum en prijs

Als je op geruchten wilt vertrouwen, kun je tegen het einde van het jaar op dit model rekenen. Houd er echter rekening mee dat ambtenaren nog steeds zwijgen over dit model, dus we raden u aan dit alles met grote terughoudendheid te nemen. Als die er komt, gaan we ervan uit dat de basisprijs rond de 20.000 euro zou liggen.