Ford Bronco Sport 2024: straalt een zomerse sfeer uit

Net als de moderne Ranger Splash is de Ford Bronco Sport 2024 Free Wheeling Edition een kleurrijk voertuig dat tot leven komt. Ford brengt hiermee een eerbetoon aan het originele “Free Wheeling” pakket dat eind jaren ’70 en begin jaren ’80 verkrijgbaar was op de F-100, F-150, Bronco en Econoline bestelwagen. Veel advertenties toonden Ford’s “Free Wheeling” trucks op het strand, op de ranch of met fietsen in de laadbak. Net als Ford en veel andere autofabrikanten tegenwoordig, waren de Free Wheeling trucks toen gericht op de jongere generatie.

“Het Ford Free Wheeling-pakket was ontworpen om jongere klanten aan te spreken,” zegt Ted Ryan, Archives and Heritage Brand Manager bij Ford. “De Free Wheeling Broncos waren even populair als onderscheidend.”

Ford Bronco Sport 2024: straalt een zomerse sfeer uit

Ford Bronco Sport editie vrij rijden

Net zoals er meer dan 40 jaar geleden een beperkt aantal voertuigen was, zal dat ook het geval zijn voor modeljaar 2024. Bestellingen worden aangenomen vanaf 25 juli 2023, maar er is een kleine kans om je aan te melden als je er een wilt. Wat niet veranderd is, zijn de op de zonsondergang geïnspireerde kleurverlopen die het Free Wheeling-pakket onderscheiden. Net als de originelen heeft de 2024 Ford Bronco Sport Free Wheeling Edition reflecterende graphics in rood, oranje, geel en zilver op de flanken, achterklep en motorkap. Het interieur is uitgevoerd in Black Onyx en Dark Space Grey, met zongekleurde stoelinzetstukken en sierstiksels.

Autonieuws om te zien

Nieuws, meningen en overzicht

Ford Bronco Sport 2024: straalt een zomerse sfeer uit
Ford Bronco Sport 2024: straalt een zomerse sfeer uit

“Bronco-klanten waarderen zijn erfgoed,” zegt Jason Hyde, Bronco Sport Marketing Manager. “Na de geweldige respons op het vernieuwde 2021 Bronco Sport Freewheeler projectvoertuig, besloten we deze speciale editie te lanceren die de Bronco Sport verbindt met zijn fun-loving roots.”

✓ U kunt ook controleren:

Zwart uitrustingspakket

Met de herintroductie van het Free Wheeling-pakket biedt Ford ook een Black Appearance-pakket aan voor de Bronco Sport 2024. Het pakket rust de Bronco Sport uit met 17-inch matzwarte wielen, een matzwarte motorkapafbeelding, een zwart dak, zwarte accentbadges en een gerookt verchroomd Ford-ovaal. De bestuurder vindt Sport Contour stoelen en een aangepaste airbagafdekking met zwarte Bronco belettering.

Ford Bronco Sport 2024: straalt een zomerse sfeer uit

“Bronco Sport-klanten hebben gevraagd om de strakke zwarte afwerkingen van de F-150, Maverick en Mustang, en met het nieuwe Black Appearance Package voldoen we aan die vraag,” zegt Hyde. “Het bouwt ook voort op de nachthemelafbeelding die Bronco Sport-klanten zien in het instrumentenpaneel en is voorzien van een splashscreen met de Melkweg.

Ford Bronco Sport 2024: straalt een zomerse sfeer uit

De uitrustingsvariant Big Bend is verkrijgbaar met de pakketten Free Wheeling en Black Appearance. De Bronco Mountain bestaat uit een wateroversteek, een testbaan met bochten, een rit door diep zand en een helling van 38 graden.

Foto’s en bron: Ford Motor Company.